Kto určuje rozdiely v ľudskom šťastí?
jedny ziju v hojnosti a velkom pocte v zdravi ( relativnom) a nepoznaju pomaly za cely zivot co je to trapenie
iny umieraju a maju problemy cely zivot sa trapia
preco niekto tak strasne v zivote tyrpi a ini to ani nepoznaju
(viem ze kazdy ma problem)
ale pisem vyslovene o hranicnych situaciach ako umrtie ci choroba
nerozumiem, tomu, potom vravim ze to je vsetko za moje hriechy a pritom som nikdy nikomu neublizila a nechcela zle. :(
Nepovazujem hranicne situacie za dedicny hriech. Dedicny hriech je smrtelnost,
O stasti rozhodujeme aj my samy tym, ako sa k danej situacii postavime. Neviem si predstavit, ako by som celila tym smutnym hranicnym situaciam. S jednou som sa stretla, doteraz ju neviem prijat, preto nedokazem byt oporou pre pribuznych, len nadiaku som s nimi
Z "beznych" nestasti sa snazim vytazit to najlepsie, pretoze, ked sa uz nieco stalo, nezmenime minulost, ale mozme zmenit buducnost.
Prijat skutocnosti mi pomahaju skusenosti moje a mojich predkov.
Napr. Nestihlo sa lietadlo (doezity let) a to lietadlo sa zrutilo. Cize nejakym sposobom bola ta osoba ochranena. Uviedla som smutny extrem, ale tych "udalosti" je viac, aj ked drobnych To mi pomaha sa zmierit s tym, co mi nevyslo.
Aj tak mi napadne, co by bolo, keby som sa rozhodla inak - to je uz ina kapitola, o ktorej pise @viesta - viera v samu v seba, v svoje rozhodnutia. Ano, ked sa clovek nevie rozhodnut, moze sa pomodlit, p. Boh pomaha, dava znamenia. Ale clovek je tvrdohavy, samoluby (pisem podla seba), len ziada, chce, zela si. Zabudame podakovat a dodat: " Bud vola tvoja", pretoze som presvedcena, ze p. Boh nam poskytne vzdy najlepsie riesenie, aj ked ho nevieme, nedokazeme, nechceme akceptovat
neviem, odkiaľ majú ľudia, že Boh netresce za hriechy..to by tu bolo riadne eldorado, dokonca aj za rúhanie môže človek zomrieť..aj rodičia trestajú deti, ked robia zle, a môže byť milujúci a láskavý, ale svoje deti káznia a nenechajú ich robiť čokoľvek..to je v záujme toho dieťaťa ísť správnou cestou
ked niekto kradne, tak mama, pretože je milujúca a láskavá, bude ho hladkať po hlave? nie, nebude, ale dostane riadne na riť
aj Boh nas tresce a upriamuje na spravnu cestu, verim tomu, že v niektorych prípadoch aj zle veci, čo sa stanú, môžu priviesť človeka k pokániu a to je cieľ - spasenie pre všetkých ľudí..lebo ako sa spieva v jednej pesničke, Boh posiela slnko na dobrých i zlých..
@marsmykkok Lebo si povedala ... a pritom nemáš šajn o čom píšem.
@karolinakr p. Boh nam dal prikazania a slobodnu volu a vzor - Jezisa. Nevychovava nas.
@eva8 No ale trest nieje vychova?
@karolinakr no a zase sme pri tych malych kriminalnikoch co cele dni len tak vylihuju po detskych onkologiach.....
Ty sama rozhoduješ o tom, či ideš vo svojej situácii "trpieť", alebo nie. Tiež som dlho "trpela", kým som pochopila, že problém je vo mne, nie v okolnostiach... Aj bohatí a úspešní ľudia trpia a majú depresie. O takých si myslíš čo? Aj ťažko skúšaní ľudia vedia byť vnútorne šťastní... (Smrť dieťaťa, ťažké postihnutie, atď.)
@martinmmartin vsak pisem, ze p. Boh nas netresce a p. Boh nas nevychovava
P. Boh nas usmernuje, klope na dvere 🙂
@mikadooo dokazu ale az po istej dobe.
Pravdaže. Veď to je prirodzené. Neporovnávaj sa s ostatnými. Načo je to dobré? Venuj energiu tým, ktorých máš rada, myšlienkam, ktoré ťa tešia, nie tým, ktoré ťa oslabujú... Určite máte spoločné spomienky a radosti, tak spolu spomínajte spravte si obľúbené jedlá, pozerajte obľúbené filmy, alebo ja neviem, užívajte si prítomnosť a spravte si tieto chvíle krásne. Áno, umieranie je bolestivé, treba si aj poplakať, objať sa, povedať som, som rada, že ťa mám, som rada, že si tu, ľúbim ťa. Sústreď sa na to, aby si sa vedela v tejto chvíľke cítiť aspoň trochu lepšie. A nie horšie... Týmto postojom si tie nešťastné myšlienky sama podsúvaš...
Moja mame vravievala, že žiadna kasa sa neje horuca. Treba si dovolit smutit, bez výčitiek, ale dávať si sakra bacha aby ta smutok nepohltil. A aj v obdobi smutku sa snažiť sústrediť na život, na pekne momenty, na lasku, na to krásne čo v tomto svete je. Je to ťažké ale mne veľmi pomohlo vidieť krásu, dovoliť si vidieť krásu, dovoliť si citit lasku, dovoliť si byť šťastná
Vzdy boli srdiecko pri trapeni ❤️
@katulienkax vobec ale VOBEC si to nepochopila.
@michala.s pekne si to napisala.
dnes som stale nedokazala vylozit tasku z nemocnice, kapesniky, daco na nohu, papuce :(

@mikadooo este sa nedokazem tesit, mozno casom pochopim, teraz sa neviem zmierit s myslienkou ze uz ho nebudem nikdy pocut vidiet
odisiel za strasne kratky cas, nestihli sme to spracovat
citát z biblie
13 Nechceme však, bratia, aby ste nevedeli o zosnulých, aby ste sa nermútili ako ostatní, ktorí nemajú nádej. 14 Lebo keď veríme, že Ježiš umrel a vstal z mŕtvych, tak aj Boh privedie spolu s Ním všetkých, ktorí umreli v Ježišovi.
❤️❤️❤️
Tiež som si zvykla vravieť za čo má Boh trestá, ale potom som si spomenula na to ako sa vraví : Koho pan Boh miluje, toho krížom navštevuje.
@niki78281 :(
a kto ti zomrel otec, manžel či syn? píšeš tak nejasne.
samozrejme, že ty nemusiš byt za nič trestaná, len každy ma svoju cestu a svoj osud..
aj ti zomreli maju svoj čas..

@viestta to nieje moj problem problem vas ateistov ktory ocividne verite v samych seba a rak to potom aj vyzera. A nik nieje nevinny btw to iba slnieckar toto moze povedat🤣