Ktorá z vás rada fotí?
Ktora z vas este rada foti, nielen deti? Ako ste pokrocile a aky mate fotak, objektivy? Na co sa zameriavate, chodite na fotovikendy? 🙂
@briketa tamron 17-50 f 2,8? tusim... fotili s nim, porovnavali... brali ohlad na pomer cena- vykon... ale ja som taka konzervativna, ze na nikon nikon a nic ine... ale take prachy by som za objektiv na dx nedala... a naozaj sa stotoznujem s nazorom, ktory som niekde citala, ze za par rokov aps-c nahradia mirrorless-y, a ff bude pristupnejsi... vsetko tomu nasvedcuje.
@briketa aj tu som pozerala, ze je v ponuke, ci skladom neviem ale predvianocny trh stihne..
Alebo zeby som ho predsalen kupila? :D skusim zohnat kupcu na D7000... Ma pol roka, nema ani moc nafotene, mavam fotoutlmy, pri troch detoch mam aj dva tyzdne co nestiham nic... A skusim sa poobzerat aj po bazarovej D700.. Toto stoji za uvahu...
Prosím vás, aký software používate na úpravu fotografií? Ja mám Pixelmator a som s ním spokojná, ale rada si prečítam aj iné názory. Ďakujem.
@lucqa luci, tu je program:
http://www.fotoslovakia.sk/index.php?option=com...
ja by som aj sla, aj neviem, zrejme tam bude kopec naroda, a ja, amaterik, ci by som sa aj na radu dostala???
no zatial jedine moje ospravedlnenie, preco neist, ze moj muz ma narodeniny 🙂
zhrnutia na novu D600
Podla mojho nazoru, kto nechce ist az do D800, D600 je skvely fotak.
-Oproti D700 ma video (s detmi nezaplatitelna vec)
-krajsie vykreslenie sumu ako D700, ISO je 100-6400 - rozsiritelne do 50-25600
-24.3 MP FX-format CMOS senzor, takze ako sa my vzdy smejeme, donemoty mozes orezavat 🙂
-39 zaostrovacich bodov, sikmych je 9
-5,5 obrazkov za sekundu (bez gripu)
-je to najkompaktnejsi FF aparat.
- netreba nan tie najkvalitnejsie objektivy ako pri D800
proti:
-ked ho chytite do ruky, je taky akoby "hruby" , neviem ale na uchop mi to bolo take divne, ale to je zvyk.
-AF tlacidlo je inde umiestnene ako pri D700 tiez zvyk
-cena je vyssia ako ludia dufali. Prakticky 2100 dolarov, kde za 2800 dolarov je uz zohnateny pouzity Nikon D800, v ako "novej kondicii"
-grip treba kupovat novy, ani jeden s predchadzajucich nepasuje...dalsie bubaky
Oproti Nikonu D700 by som volila teraz urcite D600
Oproti Nikonu D800, je D800 urcite vitaz.
Ani D700 ani D600 nema take vykreslenie dynamickeho rozsahu a detailu a tak verne zobrazenie farieb (sooc),
D800 je porovnatelny so stredoformatovou kvalitou za zlomok ich ceny a vhodny aj na velkotlac.
Ma lepsie vykreslenie sumu ako D600 a 51 ostriacich bodov oproti D600 39
Narast 5,5 obrazkov za sekundu oproti 4 na D800 nie je podla mna velky.
ale myslim, ze si jeden z prvych ludi ktory mi mozu osobne napisat dojmy z D600 🙂)
Ahojte dievcata, zhanam knihy od Joe McNally - Fotografie (rozhodující momenty) a Hot Shoe (Žhavé výstřely z malých blesků). Ak mate niektora na predaj alebo v elektronickej verzii, tak budem vdacna 🙂
@carrie84 tu ich maju vraj na sklade

@ifkael s D800 ti viem poradit, tym fotim ja.
D600 uvidime kedy vyjde a co bude pravdy z tych vsetkych rumorov