Ktoré autá majú posuvné dvere a pohon 4x4?
Ahojte.
Mám auto, ktoré sa už nevyrába, VW sharan. Už je staršie, tak sa pomaly obzerám po novom, ale mám asi požiadavky, ktoré sú nesplnitelne a nechcem z nich ustúpiť.
Mam pocit, že jediné auto, čo toto vie dat dokopy je caddy, ale tam sa zas moc neviem do ceny zmestiť.
Auto musí mať
- posuvné zadné dvere
- musí sa mi zmestiť do garáže, čiže max cca 180 cm na výšku a vyššiu svetlú výšku (toto mi vyradilo Véčko a multivan)
- musí zrkadlit android
- 4 x 4
- Európan, ideálne nemec alebo Japonec
- nechce sa mi dávať za plechovku viac, ako 30 tisíc, max 3 ročné auto, úplne nové nechcem. Ale zas keby bolo nejaké pecka auto, tak dám viac.
No čo, vie niekto poradiť? 🤣
Som náročná?
fiat doblo, ford B max, opel combo, seat alahambra
Meme Fiat doblo. Neviem presne parametre ale toho miesta vo vnútri je dosť.
Prečo vlastne prestali vyrábať ten Sharan, alhambru..veď to boli obľúbené auťáky 😌
My sme tiez pozerali auta s takymito parametrami. Potrebujeme nutne 4x4 nakolko zijeme vo vyske 504 m nad morom a zaroven auto pre 3 deti. Preferujeme nemecke auta. A tam jedine to Vecko alebo Multivan. Uprimne, mne sa tento typ aut moc nepaci, takze zatial sa „tlacime“ v X3ke. Znami maju Peugeota takeho s posuvnymi dverami a to vyzera trochu mensie ako ten Multivan. Ak nemusia byt posuvne dvere, tak podla mna 7-miestny Tiguan je celkom dobry kompromis.
@sissi2183 Tiguan 7 miestna verzia (tzv. AllSpace) sa už nevyrába. Miesto neho prišiel VW Tayron. Ten má 7 sedadiel, ale tie zadné sú naozaj núdzové, alebo pre deti. Práve ten Tayron mám v merku.
@tilly To zrkadlenie majú len nové autá, 3-4 ročné autá to asi nebudú mať. Lebo na to treba ten veľký monitor a aplikáciu Apple Carplay (pre iphony) alebo Android Auto pre Andoidy.
My máme 7 ročný Outlander a tam sa dá cez Bluetooth spárovať len mobil na telefonovanie.
A prečo sa prestal vyrábať Sharan? Po úvodnom úspechu, kedy sa z prvej generácie predalo cez 670 tisíc kusov, prišla druhá generácia, ktoré bola dizajnovo odlišná od prvej generácie. Tiež nedosiahla taký úspech, ako prvá generácia. Navyše nástup SUV vozidiel vytlačil záujem o MPV a hlavne o veľké MPV, ktorým bol Sharan. Malým MPV bol a stále je vyrábaný Touran. Ale trh má väčší záujem o tie SUV autá a výrobcovia dokážu na SUV autách viac zarobiť.
Ešte koncom minulého roka som sa rozhodoval medzi Škodou Kodiaq a VW Touranom, no manželka povedala, že Touran jej pripomína Tetrapack. Teraz mi karty zamiešal ten Tayron.
@tilly Pozri tú Toyotu Pro Ace, čo som spomínal vyššie. Cenovo je najvýhodnejšia spomedzi súčasne ponúkaných áut. A bude to stále nové auto.
My sme doteraz mali 4 autá, z toho prvé dve jazdené. S tými boli len problémy. Teraz jazdím na Xsara Picasso, ktoré máme od novoty už 20 rokov a poznám ho ako svoj boty. Druhé má 7 rokov a je ako nové. To, čo ideme kupovať, bude tiež nové. S manželkou sme sa zhodli, že nebudeme riskovať s jazdeným.
Pekný je VW Atlas, ale bohužiaľ v Európe sa nepredáva, iba v Číne a USA. Je lacný, stojí len niečo cez 30 tisíc a je väčší ako Touareg.
Za mna by splnala poziadavky Toyota Sienna,
musela by si vsak siahnut poriadne hlbsie do penazenky😂.
https://www.autoscout24.ch/de/d/toyota-sienna-2...
@tilly raz ročne. Ešte som neaktualizovala. Prvé tri roky boli gratis, na leto budem musieť. Ale tak, to mi nevadí. Ja ani nemám aktivované android auto, nechcem aby mi to tam neustále vyskakovalo. Auto ako také ma fajn navigáciu aj zápchy aj vyhľadá najkratšiu trasu prípade navrhne aktuálne kratšiu a aj radary opäť platené.
@sono2 zrkadlenie je mega funkcia, taka blbost a poriesi vsetky problemy s handsfree volaniami a mapami google a waze, cita to spravy, sice v anglictine, ale aspon sa na tych slovenskych pobavime 🙂
@chrobak7 zrkadlenie mame aj v 6 rocnom aute (sice na usb-c kablik), je pravda, ze vtedy sme hladali automobilky, co to ponukali, ale teda vw vo vyssich vybavach to Android auto, resp. Apple Car play uz ma cca 7- 8 rokov. V novsom mame uz aj wireless.
@tilly dobabrali ten trh s MPV triedou aut, my sme sa tiez neskoro spamatali a ostali nam velmi okliestene moznosti. A to sme nemali ani poziadavku na posuvne dvere.

@tilly Neviem, prečo trváš na tom 4x4. Keby to nebolo treba, tak ostatné podmienky spĺňa Toyota Pro Ace City Verso. Sharan má svetlú výšku 115 mm, Toyota 160 mm. A za tú cenu máš nové auto.
Ak chceš jazdenku, tak si musíš spísať všetky minivany, urobiť tabuľku a porovnať parametre. A to, čo ti vyjde, tak hľadať po autobazároch v danej cene.
VW Sharan nemá nástupcu. Obdobný je jedine Multivan, ale aj to je smerom k dodávke.
Náročná nie si, len máš podmienky, ktoré nie je ľahké zanalyzovať. Musíš pozrieť celý sortiment značiek, nielen z aktuálnej ponuky, ale aj tie, čo sa už nevyrábajú. A prečo nehľadáš opäť Sharan, ten sa predsa prestal vyrábať v roku 2022, takže trojročné auto by si mohla niekde nájsť.
My tiež vyberáme nové auto. Niekoľko mesiacov som porovnával modely, pozeral ich u predajcov. Za ten čas niektoré modely dostali facelift (Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, VW Tiguan), niektoré sa prestali vyrábať (Seat Tarraco) a niektoré prišli na trh ako nové (VW Tayron, Dacia Bigster).
Trh sa autami sa strašne rýchlo mení. Modely nevydržia viac, ako 3-4 roky, Potom buď dostanú facelift, alebo sa prestanú vyrábať, alebo ich nahradí iný model.