Ktoré mená sa vám najviac nepáčia? Alebo môže byť debata aj o netradičných menách...
Ahojte... Predom chcem každému popriať Šťastný nový rok 2019...Ktoré meno/á sa vám najviac nepáčia? Alebo sa bavme o netradičných menách...Chce sa mi 😂😂😂😂
Mne sa nepáčia ani nie tak mená, ako kombinácie mena a priezviska.. napr. Charlotte Victoria Ľuptáková alebo Nathaniel Theodore Krajčír 🙈😏
@drimonna ja mam dost ked vidim napisane napr. Bianca miesto slovenskeho Bianka. Alebo sesterka nedala meno Michal ale Michael. A aj tak ho kazdy vola Misko. Dceru ma Rachel, tak toto netusim ani ako volat budu. Druha sesterka dala chlapcovi meno Jonas (ja by som dala slovensku verziu Jonáš) a aj tak ho volaju Jančo 🙈.
Ja som za slovenske mena. Mam Liviu a Richarda. Aj ked som vzdy chcela Veroniku. No teraz nelutujem 😍
Mne sa nepáčia tieto klasické mená ako Štefan, Jozef, Peter, Rudolf a podobne. Z dievčenských sa mi neľúbia mená ako Zuzana, Milada, Anna, Eva atd... to už mi príde také staromódne. Naopak veľmi sa mi páčia mená ako Nicol, Slávka, Barbora/Barbara, Lenka - to nie sú netradičné mená moc, no mne sa páčia. Ale fakt kebyže mám povedať ktoré netradičné sa mi fakt že nepáči, tak to je asi Lara, Zara/Zora čo zvyknú teraz dávať veľa ľudí, ja mám v okolí 2 bábätká Lari a neviem ako ich budú v škole prezívať. Lebo niekedy sú decká fakt že hnusné 😀 a ešte sa mi nepáči Amanda... to je ako pre nejakú čarodejnicu..😀
@river_song Presne tiež neviem pochopiť, ako niekto môže dať taku hroznú dvojkombináciu mien ešte najmä keď to priezvisko je rýdzo slovenské😃 alebo neviem pochopiť ženy ktoré si nehajú po svadbe svoje priezvisko v kombinácii s manželovým bez koncovky - ová😃 to je fakt že zlé...
@gabika0825 mne sa zas tie klasické slovenské páčia, uz mi prídu viac take netradičné, liliniek, sofiniek, zaryniek su plné ihriská.. dcéra skolkarka nemá spolužiačku ani jednu Aničku, Zuzku, Mišku, Lucku, ....zato vanessiek a Chloé a zoe hneď niekoľko 😏 akože je to každého vec, jasne, otázka vkusu.. mne osobne sa zasa viac páčia tie "staromodne" mena, ako tieto moderné.. 😏
Mne sa osobne nepaci, ze v dnesnej dobe kopu ludi dava mena, ktore sa kedysi davali psom 😳 napr. Zoja/Zora (suseda mala psa s menom Zoja). A ked sa silou mocou ludia snazia dat zahranicne meno ako Lana alebo Lara co tu bolo spomenute.
Znami tiez dali synovi meno Benjamín a volaju ho Bendži 😏 (to som si hned pomyslela, to ako fakt?).
A este staromodne slovenske mena Frantisek, Ladislav (to si hned predstavim starsieho pana a nie babatko, dieta 😃).
No kamoskina dcéra dala meno Samatha. Strašné.
@janciqa Neviem preco sa niektorí ľudia zamýšľajú nad tym ako ich ešte nenarodené deti budu volať ci prezývat v škole a podľa toho vyberať meno. Deti keď chcu vedia byť hnusne a nielen deti a môžeš sa volať ako len chces.
@drimonna Nam sa pacia presne tie mena,ktore sme svojim deťom dali a hodia sa aj k priezvisku. Jakub a Rebecca. Tiez sa mi "rozum" zastavuje ked vidim niektore kombinácie.
Mne sa nepáčia mena, kde je strčené "h" - Sophia, Mathias... 🙂
A ďalej, každý má asi nejake meno, spojené s niekým, koho sme nemali radi :D ja napr. Marika.
Mne sa tiež nepáčia také klasické mena ako napr. Štefan, Ladislav, Peter, Jan, predstavím si hneď nejakých starších pánov a zo ženských sa mi veľmi nepáčia Anna, Ružena, Mária, Júlia, Alžbeta, Alojzia, Božidara, Cecilia atd to su pre mňa také babickovske mena :D a už sa mi nepáči ani Nikola a Kristína lebo mam pocit ze každá druhá sa tak volá
@blumie Frantisek a Ladislav sa fakt daju ocenit az v starsom veku ... (aj ked Fero a Laco sa snad daju prezit v beznom zivote)
ale strasne vela zavisi od priezviska a od toho, co sa da vytvorit pekny "bezny/domaci"tvar mena.
napr. zmiesaniny ako Nicolas Kohut alebo Mathias Medved a podobne nevyzneju ktovieako, zahranicne meno s priezviskom, ktore ma makcene a dlzne sa mi k sebe zvukovo nehodia.
tak ale kazdy samozrejme nech da meno, ake sa mu paci. aj ked treba mysliet na to, ci sa bude pacit aj dietatu, ked uz bude vacsie, lebo ved hlavne prenho to vyberame.
Ja si neviem pomoct mne sa velmi nepacia Damian, Sebastian, Timea, Timotej, Lea, Leo atd, proste tie ci teraz pomerne ficia
@river_song 😂👍
@gabika0825 staromodne je vzácne...mám Števka syna a iné meno si k nemu ani neviem pedstaviť😉
vymýšľané,len aby to moje dieťa iné bolo ako okolie,to sa mi nepáči...a hlavne také,kde ten človek potom dookola bude vysvetľovať ako sa to jeho meno vlastne správne píše aj vyslovuje
@janinah mne sa toto meno napríklad veľmi páči.. mám malého suseda Jožka a naozaj, iné meno mi ku nemu vôbec nejde 😀
Mne sa nepáčia mená, ktoré z desiatich detí má osem: Ema, Emma, Nina, Nela, Sofia, Matúš, Matyas, Marek, Marko, Maxim. Nepáčia sa mi netradičné mená, cudzokrajné mená, "mačacie" a "psie" mená a kadejaké vymyslené mená: Amia, Amy, Zoe, Zoja, Mathias, Tia, Leila, Leyla, Lejla, Lara, Zara... Mne to pripadá, že tí rodičia chcú silou-mocou byť iní, vymyslieť čo najzhovadenejšie meno, len aby nebolo tradičné. To je jeden extrém. Ešte to, mať slovenské meno. Druhý extrém, že im nevadí, že ich dieťa sa bude volať tak, ako ďalších päť v triede. Ešte sa mi strašne nepáči meno Melánia. Brrr.
mne sa páči Vivien, Alex ako Alexandra, Braňo, Patrik. Mám dcéry Veroniku a Viktóriu, tiež sa mi to páči. 🙂 Mojej dcére sa páči meno Klementínka. Známa má dcéry Júliu tú volajú Džuly a Améliu a tú volajú Ami. Bratranec dal svojím deťom také netradičnejšie slovenské mená, Gregor, Jerguš, Vilma.
Ja nemam rada to poanglictovanie tradicnych mien, napr. Nicolas, radšej by som dala Mikuláš.Som zástanca toho, že aj keď deti život záveje hocikam nech vedia odkiaľ pochádzajú. Asi najviac sa mi nepáči Emma, Zoe, Chloe, Sophia, Leo, Teo a pod.Je ich strašne veľa, škoda že na klasické krásne mena sa zabúda. Napr. Zuzka,Katka, Jožko, Peťko atď. ;)
@river_song Tie ktoré si napísala sa nepáčia ani mne, ale niektoré kombinácie sú pekné ... 😂
@dovozadokoca jj...Marikah,Sarah,Hanah,Hannah
mne sa pacia aj vsetky ale ked som pocula ze min rok dali menk Regina som ostala prekvapena 🤣🤣🤣 ... paci sa mi Viktoria z dievcenskych a chlapcenske Maximilian Sebastian alebo Samuel ☺☺☺
Podľa mňa je to ale aj o zvyku, já som robila v škd a mala som tam chlapca Xaviera a Rafaela.. prvý dojem bol hrozný rozmýšlala som že ako rodičov dačo také vôbec napadlo 😀no neskôr sa mi tie mena tak zapáčili, že keby niet môjho chlapa, ktorý je len za tradičné kludne by som dala také meno aj mojmu dieťaťu 😀
Za mna Vanesa a Jesica.
Ja by som dala asi Šimon Alex alebo Karolína Nikol...Ale páči sa mi aj Josh,Jack,Atď.... Je veľmi veľa mien... Ja a čakať dieťa? Ja by som si asi nevedela vybrať....Ale Simon a Šimon, to sa mi veľmi páči,tak možno raz 😂 Alebo Alex...Páčilo sa mi aj že Leo, ale už to má skoro každý.... A páči sa mi aj meno Ell
......EŠTE BY SOM DODALA, ŽE POZNÁM TITANILLU STELLU,asi sa to tak píše....
@caroline_ mne sa Jan napriklad velmi paci. Ale ved ked sa vybera meno pre dieta, treba brat do uvahy, ze detstvo je najkratsi usek zivota cloveka a vacsinu zivota clovek stravi ako dospelak a aj starsi clovek, takze ja si zasa neviem predstavit babku Zaru, dochodkynu Nikolu alebo deda Nathaniela😰
A mne sa práveže tie babkovske pacia. Totiz, čoskoro sa všetky tetky a ujcovia budú volať Sofia, Nela, Ema, Liliana, Nikolas, Sebastián, Matias... Ale take Majky, Zuzky, Jožkovia a Ferkovia, to nebude. A stavim sa, že malé Nelky, Emky, Sebastiánovia, Damianovia... Budu mať zrovna tak pomenované deti :D
Stále sa to mení. Moja dcera má také meno (resp jeho cesku podobu), že moja babka to nemohla prezit. Lebo v jej dobe to bolo presne také meno pre tetku. :D
@dovozadokoca Ako sa volá tvoja dcéra?

@drimonna mne sa nepačia mena laura, sofia 😀