Ktoré slovenské slovo vám je nepríjemné?
Máte nejaké slovenské slovo, ktoré neznášate? Že je vám nepríjemne, keď ho počujete?
U mňa je to slovo "chrasta". Normálne som z toho slova zhnusená. Ani "menzes" a "slina" sa mi nepáčia.
@kazuso áno, slovenčina je veľmi zaujímavá a bohatá, pestrá... Tu v diskusii niektorá písala, že nemá rada zdrobneniny. Moja kamarátka (slovenka) žije v Británii, má malé dieťa.. jej napríklad tie zdrobneniny v angličtine chýbajú. To čo vadí jednej, druhej nemusí. Svet nie je len čierno- biely. 🤷♀️
@jana_eyre_2 aj spojenie rozkošné dieťa 🤔
A minule ma totálne soklo keď pani učiteľka mojho prváka niekoľko krát povedala na rodičovskom "po tichy".. najprv som myslela že sa pomýlila, ale potom to zopakovala asi 6x.. pýtala som sa deti doma či to používa bežne a vysvitlo že to používa viac ucitelov v našej škole.. hlavne že môjho syn dostal horšiu známku zo slohu, lebo použil slovo.turniket, na čo povedala učiteľka že nie je spisovne 😒
@jana_eyre_2 po tichy? To ma byt co? Potichu?
@0silvia0 áno potichu.. v kontexte že deti boli potichy..
@lavender94 pise sa to inak, ale cita sa to krojsant, inak som to este ani nepocula.
@jana_eyre_2 no moje nervy, to fakt?🤦♀️ze potichy🤦♀️
A slovo "zvrtla" som kolac, citam to tu len na konovi, ale skutocne strasne slovo, vobec mi neladi🤪
Rupsak a vcera som videla uz aj rubsak 😂😂😂😂
Ľadnicka-to je čo?
Rupsak-tiez netuším z čoho toto slovo vzniklo
Záušnice-no ja nosím na uchu, nie za ním
🤦♀️🤣
Dojčenie.
@alessavandervelden Práve som chcela napísať, že skôr ako "nepodarené" slovenské slová mi vadí, keď sa vo veľkom používajú anglické výrazy. Pritom v slovenčine na to máme úplne bežné slová.
@domkakvet poslovenčená výslovnosť slova croissant je [kroasan]. Žiadny krojsant, krosant ani nič podobne
@jamimo to som písala ja🙋♀️😀 Zdrobneniny fakt nie. Hlavne u mien mi to píli uši... My žijeme prevážne v CZ a tu je to snáď národný šport🙄 samá Pavča, Barča, Julča, Janča, Hanča.....😝 My keď sme deťom vyberali mená, tak také, aby sa nedali skurviť nejakou zdrobnenou verziou. Vyhnúť sa tomu úplne nedá, vždy sa nájde nejaký kreativec, ale myslím, že sa nám to podarilo výrazne eliminovať.
@huxy Ľadnička je chladnička.
@lavender94 to je ako "gnoči", to mi tiež dvíha kútik
@jamimo no vôbec, ani obraz, ani zvuk😂 Schválne sa spýtam maminy, či to niekedy počula😉
Ja viem čo to je, ladnicka je chladnička. Len logicky v chladničke nie je ľad, takže nerozumiem tomu pomenovaniu
Ľadnička je zastaralé, ovšem spisovné synomymum slova chladnička. V minulosti sa používalo bežne.
Tehuľka 🤦
Nie je to môj šálok kávy😭😭🙄🙄
@tiezjedna vždy mi prídu na rozum pelíšky😂
Tehu
Hypo
Chapem, ze sa to nechce nikomu vypisovat, ale ja radsej vypisem ako by som mala napisat taketo skarede slova

@jamimo aj tak sa da🤪