Ktoré volebné strany podporujú mier a ukončenie podpory vojny?
Okrem Republiky, o tom viem. Ďakujem.
Smer - podľa reči a volebného programu.
Co si ty predstavujes pod tym mierom? Co si ty predstavujes pod podporou vojny?
Takisto som nezachytila, ze by niekto o takomto type podpory hovoril. A aj keby ano, nikto ti nezaruci, ze tie sluby realne aj dodrzia. Ved kto ich kedy vlastne aj dodrzal, vsak? Neda sa tomu verit absolutne.
@viestta podpora vojny - ze posielame zbrane a tanky na Ukrajinu.
Autorka, podpora mieru je nechať Ukrajinu, nech ju Rusi zožerú? Či poprosiť Putina, aby mu stačila východná polovica a láskavo nechal kúsok pri našich hraniciach na pokoji?
A ten mier?
ak okolité štáty nebudú podporovať Ukrajinu tak ju Putin obsadí a potom bude čo? svetový mier? asi ťažko, pôjde ďalej smer západ
ak prestaneme posielat veci na UA, tak stale budeme podporovat vojnu, ale teda tu z ruskej strany
Kop. z FB. (Akurat je tu spomejute riesenie vztahov s Rusoom a Cinou ):
Ponúkam zhrnutie toho, čo o programe KDH napísali v posledných dňoch experti:
INESS:
- KDH má najlepší program pre školstvo
- má 2. najlepší program pre pôdohospodárstvo
- má 3. najlepší program z hľadiska udržateľnosti verejných financií
- má 3. najlepší program pre zdravotníctvo
Aktuality:
- KDH má najvzdelanejších kandidátov zo všetkých strán (89% kandidátov s VŠ)
Via Iuris:
- KDH má 3. najlepší program pre právny štát
Heritage consulting:
- KDH má najrozsiahlejší program ochrany kultúrneho dedičstva a pamiatok
Transparency international:
- KDH má 3. najtransparentnejšiu kampaň
Asociace pro medzinárodní otázky:
- KDH má najkomplexnejší program riešenia vzťahov s Ruskom a Čínou
Odpady-portál:
- KDH ma najrozsiahlejší program pre odpadové hospodárstvo
Okrem toho vie KDH garantovať, že má ľudí do rezortov a že nedovolí presadenie hodnotových experimentov, ktoré by mohli poškodiť Slovensko a ktoré tu nikto nechce.
Z konzervatívnych a stredopravých strán má najlepší program vôbec.
Kampaň je drsná, ale po nej aj tak strany siahnu po svojich programoch (ak nejaké majú). Myslite na to pri voľbách 😉
aj Hitlerovi dal Západ Rakúsko+Československo a aj tak bola svetová vojna.
Zapamataj si už konečne že robiť ústupky agresorovi nie je cesta k mieru!
Podpora mieru à la Mníchovská dohoda a Viedenská arbitráž, kedy sa na nás spojenci, hoci viazaní spojeckými zmluvami, vykašlali? Ďakujem, neprosím. Takú by som určite nevolila. O dva dni bude výročie Mníchova, kto spal na dejepise a nevie, o čom hovorím, nech si aspoň teraz niečo o tom prečíta.
Presne možno KDH by bola dobrá voľba.
@thoughtfulweirdo o tomto tu nechcem rozvíjať diskusiu, je to veľmi diskutabilné téma. Len som chcela vedieť odpoveď na otázku.
kým sme členmi NATO tak strany môžu mať v programe čo chcú, viažu nás medzinárodné dohody a teda aj zásobovanie Ukrajiny zbraňami, práve preto, aby vojna "nepreskočila" až k nám, musíme ju udržať tam a pomôcť agresora potlačiť
Ja cakam na tvoju predstavu o mieri na Ukrajine. Ako by si ty chcela dosiahnut klud zbrani? Za akych podmienok?
Asi Smer
@lucka_ke napr Maďarsko je v NATO a tiež neposiela zbrane, ani nedovolí, aby zbrane preniesli cez ich hranice do UA.
Ze kto je agresor je diskutabilné, podla niekoho Rusko, podla niekoho USA, a Rusko sa iba bráni. Nechcem tu rozoberať, ktorá strana má pravdu. Iba som chcela vediet, ktore strany chcú ukončiť podporu vojny. Vôbec to nesúvisí s tým, ktorú stranu preferujem, ja už mám vybratú stranu ktorej dám svoj hlas a nie podľa tohto kritéria.
Agresor je jasný. Rusko napadlo Ukrajinu.
cez maďarský vzdušný priestor sa zbrane prevážajú, to je verejne známe tajomstvo
Pozri, keby muž znásilňoval zenu, nepomôžes tej žene, keď to vidíš? Tak sa ja pozerám na vniknutie Ruska do Ukrajiny.
Autorka, vysvetli mi, prosim, ako sa brani Rusko agresorovi (vraj USA) vojenskou operaciou na uzemi Ukrajiny?
Ja by som Ukrajinu nechala tak, nech si bojujú dve krajiny. Prečo by sme sa do toho mali montovať my.
Počul som jeden dobrý názor. Mier si vyberá vždy ten silnejší. Keď sa pozrieš aj hocikedy do histórie, podmienky mieru vždy diktoval ten, kto vojnu vyhral.
Nakoľko sú Rusi na UA území, jediný kto môže ukončiť vojnu je Rusko. A nevyzerá, že by sa k tomu mali. Takže za mňa podporujú vojnu strany, ktoré vyhlasujú, že Rusi sú priatelia a chcú mať s nimi dobré vzťahy.
A toto moje vyjadrenie nemá vôbec žiadny vplyv na to, kôli čomu vojna vznikla. Mier proste vždy diktuje ten silnejší
@walentina7 ďakujem, toto ma zaujímalo.
@viestta nebudem tu rozvíjať o tom diskusiu. Nemám na to ani čas a vznikla by tu ďalšia vojna názorov na MK. O to mi neide. Ani nechcem nijako rozbuchat vášne. Každý má právo na svoj názor, ja ho nikomu neberiem.

Neviem o žiadnych volebných stranách. O politických áno, ale volebné strany nepoznám