Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?
Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?
@tiimka pre mna je zahada ze krestania sami tvrdia ze Boh je laska a v jednej vete dodaju ze Boh odsudzuje, zatracuje a posiela do pekla 🙂 Ako moze Boh, cista laska svoje milovane vytvory(ludi)poslat na vecne zatratenie, len preto ze sa"nechovaju podla ucenia cirkvi", a pritom im sam dal slobodnu volu? A ty, ako krestanka, nepuklo by ti srdce od lutosti pri predstave ze ty prides po smrti do raja(kedze si to zasluzis), a ini ludia(tvoji bratia a sestry po celom svete)trpia v pekle a vecnom zatrateni??? Do akej miery sa musi zatvrdit srdce cloveka aby pomyslajuc na raj pre seba, prijal myslienku vecnych utrap pre druhych? Tych, ktori sa nechovaju podla predstav cirkvi...
@zooeynka tu nejde o nechovanie sa podla predstav nejakej cirkvi. Pre pekla sa rozhodnes sama. Boh ta tam neposle. Sama vravis, ze je laska. A laska dava slobodnu volu. Dava ti uplnu slobodu lasku opatovat. Cize mozes sa rozhodnut, budem Boha milovat alebo nie. To je peklo, nepritomno Jeho lasky, ktoru si ty sama odmietla.
@livegame45 tam si protirečí žiaľ uplne všetko
@miselkawm Bozia laska podla mna nie je podmienena jej opatovanim! Pre mna je Boh milujuci otec, Jezis obrovsky vzor hodny nasledovania, ale nepaci sa mi cirkev, jej prisvojovanie a prekrucanie Pisma, jej pocit ze maju patent na vysvetlovanie Biblie a najma Bozich zamerov, ze Bohu vkladaju do"ust"slova a pripisuju mu ciny ktore su cisto ludske, ze nepripustia ze ani oni nevedia vsetko ale zato strasit ludi Bohom vedia dokonale. Techniky maju vycibrene a ludia(kedze je bolestive premyslat sam)radsej prijmaju vysvetlenia cirkvi.
Ja si myslim, ze celkovo sa tu asi nepochopilo preco vobec Jezis tu Cirkev na Petrovi zalozil. Musite si uvedomit, ze najskor bola Cirkev, az starocia potom Bilia.
Biblia sa nemoze interpretovat sama. Sk 8,30: A ked pribehol Filip, pocul ho ako cita proroka Izaiasa, a povedal: a ci aj rozumies, co citas? A on povedal: Ako by som mohol rozumiet, ak mi niekto nevylozi? A poprosil Filipa, zeby vysiel a sadol si s nim.
Cirkev podava iba jedno vysvetlenie pisma, iba jednu interpretaciu, nemennu Pravdu o tej Pravde, Ceste a Zivote, lebo tam bola a teda vie ako to bolo, co Jezis myslel. Dostala na to autoritu.
A teraz mame po svete uz dobrych 40 000 denominacii co si vykladaju po svojom lebo kazdemu skrze citania Pisma Duch Svaty nieco ine povedal. Zial bez tej autority to nikdy nebude "ono".
Kedze uz moc nevidim vyznam tu pisat, opustam diskusiu. Tema bola zalozena cielene si len "kopnut". Nezabudajme, ze sme vsetci deti bozie. A napriek tomu, ze mame odlisne nazory sme milovani a nemame prestat nasledovat Pravdu. A ked sa stretneme na ulici, chovajme sa podla toho k sebe s uctov.
Vsetkym vam prajem len to najlepsie.
@miselkawm problem v cirkvi je aj to, ze akonahle si niekto mysli nieco ine, alebo inak chape vyklad Biblie je automaticky zly, neuvedomely, nehodny spasy a treba ho napravit. Jednotlivi ludia(ako ty)to urcite nemyslia zle, ale nie ste(nie si) ochotna akceptovat ze ludia maju rozne cesty k Bohu a ze cirkev proste nepotrebuju. Boha, Jezisa ano.
@zooeynka zienka, Boh nas miluje bezpodmienecne a kazdeho rovnako. Miluje zadarmo, od pociatku, nie je nic, cim by si ho ty sama mohla pohnut milovat ta. Ale nespoliehaj sa len na Jeho milosrdenstvo. Ved si necitala, ze hriech proti Duchu Svatemu je neodpustitelny? To je ten hriech proti DS, ked napriek Jeho volaniu neustale odmietas Jeho lasku. Pamataj, ze slovo VIERA v pisme je nieco, co mas robit, je to sloveso a to sloveso sa vztahuje na poslusnost vo svojom vyzname. Uz ale zanedbavat deti vypisovanim a preto sa vzdialim. Prajem vsetko dobre.
@ktochytavzite za to nemoze ziaden boh ale davky hormonov stimulacia,dobrea kvalita spermii a vajicok ,vlozenie embrya na spravne miesto ,branie vitaminov , kvalita embrya a ako rychlo sa vyvijalo nie ziaden boh-vola sa to medicina..nikto pri mne nestal a netlacil mi ho...mozes sa modlit kolko chces ak mas zle vajicka ktore nie su schopne oplodnenia alebo dozretia a manzel zle spermie preto tolko parov podstupuje vklad darovanych embryi vajicok,ci spermii ..sama som si zaplatila zmenila stravu a zlepsila zdravie ja aj manzel ,kvoli tomu sme mali lepsie vysledky aj vajicok aj spermii cize bolo z coho vybrat napichnut metodou icsi plus ine lepsie vykony zdravotne na podporu plodnosti a branie injekcii a liekov do konca 12tt aby sa mi darilo ..takze na mna tu s nejakym bohom nechod..svoj zdravotny problem poznam skvelo aj manzelov vysetreni mam za sebou za 6rokov habadej takze aj o kvalite som vedela a aj o tom ako to zlepsit kedze som citala rozne clanky a hladala o tom co najviac .. Tak isto vklad sa podaril len vdaka snahe lekarov a nas aby sme zmenili pristup k telu a svojim diagnozam ..a zmenili sme centrum ktore zaraba na ludoch a o kvalitu im neslo ale o kvantitu..cize dakujem len lekarom z jedneho centra do ktoreho som mala ist ako prveho a dat na recenzie ludi na predchadzajuce centrum a dakujem lekarom zato ze mam dieta ,ze mi pomahali a ze mi vsetko vysvetlili a poradili aby tentokrat bola kvalita co najvyssia a aby bolo vsetko ako ma byt a budem im vdacna do konca zivota 😉 lebo keby som neinvestovala a nebola u lekarov tak vdaka tvojmu bohu by som nikdy deti nemala 😉 kedze u mna prirodzene otehotnenie nikdy by nebolo mozne kvoli velmi hrubej stene vajecnikov ,malo hormonov ,vobec nedostanie ms-ak nezoberiem lieky nemusim mat aj do konca zivota lebo mi to nechyba..a tym zaradenie do pcos..kedze po 8mich rokov bez kondomu a ziadne dieta som nemala prave kvoli tej stene vajecnikov lebo cez nu sa neprebije nic 😉 ale ver dalej je to tvoja viera a ja ti ju neberiem 🙂 ja mam svoj nazor a ten som vyjadrila ja ti svoj postoj nevnucujem a pokial nevies k ivf alebo o zdravotnom stave nehovor o nejakej vdake niekomu kto s tym nic nemal 😉 tolko k tomu 🙂 a vyjadrovat sa uz na nazory typu boh ti pomohol nebudem 😉 vdacim sama sebe svojej a manzelovej snahe a lekarom za odbornost a pomoc 🙂
@elena111 Tu bezpodmienečne lásku plnú pokory a ktorej píšes ti môže dať jedine Boh.
@fialka1318 ale nie,za uchytenie moze boh a aj zavti ci bude este zdrave a inak by som sa umelym oplodnenim vibec nechvalila,pekn s
@elena111 akakolvek alternativa ina ako ich vyklad BIblie je pre katolikov nepripustna. Su presvedceni o svojej pravde a silno ju tlacia dalej. Veria, ze to, co robia je spravne. Nechcu pochopit, ze ludia maju rozne cesty k Bohu, ze cesta fanatickej poslusnosti a akceptovania cirkvi bez vyhrad nie je pre kazdeho. Sme rozni. Cirkev narobila kopec preslapov, to zatvaraju oci a tvrdia ze cirkev je tvorena ludmi a mozu chybovat. Proste logicke argumenty odbiju vykladom pisma(ktore sa ale da interpretovat rozne-v roznych dobach, castiach sveta....) Ta potreba presviedcat o svojej pravde, a mat pritom pocit ze robi osvetu lebo"neznabohom"vyklada Bibliu je dost povysenecka. Moj nazor.
@ktochytavzite vies co tohi svojho boha a svoje myslienky si nechaj pre seba a chvalit sa nechvalim je to normalne a som hrda nato cez co som presla a co som zvladla..za uchytenie tvojho mozgu moze boh asi,teda ak tam este nejaky ostal ale ako vidim jak pises tak je ho tam malo...lebo rozhodne za zivot mojho babatka tvoj boh nemoze a je mi ukradnuty nezalezi mi na nom a pre mna je to vyplod fantazie a kazdy knaz ako predstavitel toho vasho boha ktory prednasa vraj jeho slova len zaraba na svadbach,pohreboch,krstoch a na vsetkom co propaguju ..tvoje fanaticke zmyslanie ma urazit nemoze a ani nahnevat nie si prva ktora slepo veri a ktoru citam 😉 takze vela stastia 😉 a tvoje uchytene deti vdaka bohu nech sa uchycuju dalej 😀 kazdy ma pravo na nazor aj ty ked si bola uchytena bohom 😉
@ktochytavzite a to ci bude alebo nebude zdrave je podmienene genetikou nie tvojim bohom slavnym 😉 pozri si biologiu lebo vela o nej nevies 😉 vies vobec ako dochadza k oplodneniu? Alebo ako sa dieta vyvija z hladiska biologie? Lebo asi nie si myslis ze strekne a bude hned 2cm dieta nie? 😉 ja som hrda na ivf a medicinu ako pokrocila a co som zvladla lebo ten tvoj boh mi moze vyskocit na hrb ktory nemam 😉 na mojom dietati nema ani stipku podielu a nikdy mat nebude je to dieta vdaka medicine a vdaka ich skusenostiam a radam a vdacim dosmrti len im nikomu inemu ale tebe to vysvetlujem zbytocne kedze ty myslis ze za vsetko moze len boh 😉 drzim prsty v tvojej viere a zi si ako chces ver aj v budhu pre mna za mna alebo v zlate tela ci alaha 😀 ak ti to da lepsiu psychiku a ta to ukludni a doda ti to elan dalej zit tak ver 😉
@tiimka každý má svoju cestu k Bohu a to rôznymi skúškami, úskaliami a trápením, to co hovoríš ze cesta k Bohu je jedna.. nie je pravda.. každý človek má svoju cestu a ten kto hovorí ze cesta je len jedna tak ten sa len opičí po druhých ľuďoch a nasleduje cestu druhého človeka, treba počúvať svoje vnútro a žit s pokorou.
A máš pravdu ja som cesta, pravda a život..
Majte sa baby pekný deň
@fialka1318 chaoem tvoju averziu voci Bohu,preto ze si neplodna ho netnasas?Ale co vlastne rovis ptm v tejto diskusii?A mozes si mysliet ze za uchytenie moze veda,ja si myslim ze Boh a aj ci bude zdrave neovplyvni len genetika ale ine faktory,napr porod,prostredie v kt zije,placenta,joj 12tyz to este nic,lebo komplikacii v tehu,hl v 2 a 3 trimestri je xy,radsej sa midli k Bohu za dobre tehotenstvo este.
@ktochytavzite ten tvoj boh nic s plodnostou nema to je vec zdravia a tela atd ..ziaden boh takze mi tu netrep blbosti..ale chapem tebe drzal sviecku boh preto si dokonala a lepidlom ti dieta uchytil do maternice no cumim na znalosti tvojej biologie..a okrem toho na nauc citat ano? Pisala som uplne o inom celkom prvy prispevok lenze vzdy sa najde niekto kto reaguje ako ty alebo ine zeny na nieco do coho ho nic lebo sa nemas kde vyburit a neznesies ze ma niekto iny nazor co je mimo tvojho presvedcenia..ja nikomu na jeho komentare ktore prida neodpovedam lebo viem ze ma pravo na nazor co niektori ludia ako ty nepoznaju a budu si tlacit svoje presvedcenia a bit si do prs ze maju pravdu oni a odpovedat ked nikto ti nenapisal prvy ..aj ked pre mna tvoje nazory idu uchom dnu a von..opat tu pises o faktoroch ako porod ,placenta ,prostredie a ine veci co su zase veci lekarov a mediciny nie tvojho boha..takze potukaj po cele a nauc sa pisat svoj nazor a nie komentovat ine komentare a starat sa do nich 😉 lebo to sa mi paci na mk ze svoj nazor prejavis az ked niekto napise prvy svoj nazor len aby si sa bila do prs a ukazovala ze nema pravdu 😉 moja averzia proti tvojmu bohu prameni z uplne niecoho ineho a plodnost je pre mna riesitelna a vzdy bola kedze medicina je tak velmi dobre vyvojovo daleko tak som zarobila a zaplatila a dneska to nie je jedinecny pripad nemoct mat prirodzene dieta je to bezne a v buducnosti to bude normalne ..ale ty sa modli dalej ja ti to neberiem..ako som uz napisala viac krat kazdy ma narok na nazor tak ti ho neberiem ani to v co veris ak ti to psychicky pomaha vysporiadat sa s zivotom aky mas..komplikacie si nechaj pre seba 😉 bat sa nemam coho a ani sa nebojim,som silna osobnost a zvladnem vsetko co budem chciet 😉 tomu sa hovori sebadovera alebo sebavedomie 😉 a modlit sa nebudem nemam ku komu 😉 budem k tvojmu rozumu ked tak 😉 pekny den 😉 a uzi modlitby 😉 a nauc sa pisat svoj nazor na temu a nie reagovat na ine nazory a tlacit svoje kaleraby niekomu do hlavy kto o to nestoji 😉
@ktochytavzite a nechodim do tychto tem kvoli takym ludom ako ty ale kvoli tomu ze tu rozni ludia castokrat napisu svoje nazory ktore si rada precitam nie ako ty aby si rypala do niekoho o kom nic nevies 😉 a reagovala na prispevky inych 😉 lebo ja sa tu nikoho na komentare na moj nazor PRVY nepytam ,na nazor mam narok kedze je sloboda prejavu a pridam ho kde sa mi bude chciet 😉