icon

Ktorý paušál je teraz bez viazanosti najvýhodnejší?

23. mar 2024

dakujem

Strana
z3
autor
25. mar 2024

@babkaland mam tlacidkovy na volanie len a sms

autor
25. mar 2024

@babkaland presne toto o2 volnost. toto chcem

maranco
25. mar 2024

@canany
Juro (Telekom) má platnosť kreditu 12 mesiacov cena mesiac po dobití 2 centy, ostatné mesiace 5 centov/min
4ka má platnosť kreditu 16 mesiacov, cena 5 centov/min
O2 Voľnosť má platnosť kreditu 12 mesiacov, cena 15 centov/volanie

Keď máš nazbieraný veľký kredit dá sa požiadať o vrátenie neminutého kreditu keď ukončíš zmluvu, prejdeš s číslom inde, alebo je zrušená karta lebo si ju nedobila. Musia ti ho vrátiť.

autor
25. mar 2024

@maranco dakujem

babkaland
26. mar 2024

Pri tlačidlovom je to bez debaty dualsim kombinácia Juro + O2 voľnosť. Tam som nabil 5 a 5 € a vydržalo strašne dlho.

autor
26. mar 2024

@babkaland dakujem 🙂

uctik
27. mar 2024

@babkaland Alebo 4ka a čisto len kredit, človek čo veľa nevolá a vôbec nepoužíva dáta na kredit je 4ka za mňa najlepšia, dlho tam ten kredit vydrží + pokrytie 4ky je úplne o niečom inom ako O2, samozrejme tam funguje aj paušály s neobmedzenými volaniami ak by to niekto chcel.

Babke som tak doporučil 4ku, predtým mala Telekom a platila každý mesiac 2€ len zato aby jej ostalo číslo 😅🤦, pritom prevolala menej ako tie 2€.

uctik
27. mar 2024

@canany V 4ke ti kredit vydrží dosť dlho tam keď raz dobijes kredit a neprevolas ho tak ti vydrží možno aj rok.

Za mňa Telekom, čistý zdierac peňazí, za pomerne slabú sieť pýtajú toľko ako Orange ak nie viac, mal som predplatenku len kvôli tým 1000GB a teraz keď odchádzam, už má pani prehovárala, že načo chcem vrátiť kredit ktorý som si dobíjal, veď nech radšej ich miniem 😅, ze sa mi to neoplatí.....

Za ďalšie tie ich rôzne taktiky, ktoré som si všimol že využívajú, človek ktorý poriadne nečíta alebo nedáva pozor a nepýta sa, môže byt naštvaný a prekvapený, no vlastne neviem či je fajn sa pýtať, aj tak ťa budú presviedčať na niečo čo si myslia že by si mal/a mať, lebo je to pre nich výhodné, hlavne starší ľudia ktorý týmto veciam nerozumejú nato doplatia, moja babka tak platila každý mesiac 2€, aj keď prevolala oveľa menej, samozrejme čo sa nestalo potom, hneď ako sme prešli do 4ky, už volala pani z telekomu, že prečo ste sa tak rozhodla ?

Ak už mám dávať také peniaze operátorovi, tak už chcem od toho patrične kvalitnú sieť, ako má napr. Orange.

Mimochodom ak sa trošku pozrieme do minulosti, pamätám si ako 4ka mala roaming s Telekomom, no dnes už využíva sieť Orange, tak je tam asi určitý dôvod prečo tak spravily.

Čiže celkovo Telekom je za mňa dráhy operátor, ktorý neponúka nič vinymocne možno jediná tá ich mixi ponúka, ktorá sa stále mení a zväčša ponúkajú niečo na 7 dní, a potom zase plat, to už za tú cenu mám 100GB dát na mesiac v radosti, alebo 300GB vo 4ke, a 20GB s nasledovnýn fupom v roamingu Orange.

uctik
27. mar 2024

@uctik + pri odchode zo 4ky, neviem ako je to teraz, ved keď tak sa tu niekto a tým podeľte, nieje taký problém ako keď odchádzaš od iných operátorov.

babkaland
27. mar 2024

Ja keď som odchádzal od 4ky tak mi volali že nech ostanem a dajú mi 20€ kredit. V Orange keď som teraz prechádzal na radosť, nespravili nič len poslali SMS že je im lúto že odchádzam. Ja v som v podstate proti Orange nič nemal. Bol som na kredit, dali ma do skupiny takže s blízkymi som mal všetko zadarmo. Keby som z akéhokoľvek dôvodu nebol spokojný s radosťou, vraciam sa k tomu čo som mal.

babkaland
28. mar 2024

Dotazajúca sa osoba to má pravdepodobne už vybavené, ale téma neni na zahodenie, lebo toto sa rieši skoro stále. Rozumné je to ako aj tu položili otázku že akú máte vlastne spotrebu minút/sms/dát a podľa toho si treba hľadať službu (zámerne píšem službu nie paušál) lebo existujú rôzne varianty že kredit + balíky, pravidelné kupovanie kreditu atď. Takže ja som vlastne nikdy nerátal kolko míňam čoho, ale keď došli dáta, dokúpil som, došiel kredit dokúpil som… A zistil som že skoro každý týždeň nabíjam kredit. Tak som vyskúšal radosť za 10€ čo obsahuje 8GB dát a 200 min/sms je to na mesiac a aktivoval som to približne v polovici marca takže niekedy teraz cez sviatky budem v polovici obdobia čo to využívam a aj to tak vychádza že zhruba polovica vecí je tam spotrebovaná (viz. obrázok). Takže moja spotreba sa rovná zhruba 200 min/sms a 8GB dát.

babkaland
28. mar 2024

Doplním také odhady:

1. Malá spotreba že semtam si zavoláte pre termín, sem tam pošlete sms so želaním niekomu k sviatku, a dáta nebudete mať zapnuté len si ich semtam zapnete aby ste si pozreli emaily, banku, poisťovňu, odošlete platby, a vypnete. Na toto vám stačí zhruba 1GB a 50 min/sms. Úplne postačí základná 4ka na kredit, kde je minimum dobitia 4€. Alebo Malá Radosť za 5€ čo obsahuje 2GB a 100 min/sms.

2. Ak chcete mať stále zapnuté dáta že si píšete cez whatsapp, messenger, pozriete občas sociálne siete, ale nebudete kukať online videá a hudbu počúvať online, tak vám bude stačiť niečo do 10€ (ja teraz testujem tú radosť) ale alternatíva je aj 4ka že dáte kredit za 8€-10€ a tam si viete aj 2-3x aktivovať ten 1GB balíček a stále vám zostane aj na volanie a sms.

3. Pokial ale pozeráte online videá, streamujete hudbu, internetové rádia, spotify atď. Hráte online hry alebo také čo musia byť pripojené k internetu že si postupne sťahujú rôzne doplnky… cez whatsap, viber, messenger aj voláte… To už musíte mať veľa dát. V tom prípade buď niečo nekonečné (to už ponúka každý operátor) alebo sa zamerať iba na dáta ale nebudete mať v tom sms a minuty. Tam je za 11€ 4ka a dátová radosť 15€. Lebo vela ludí už celú komunikáciu rieši cez dáta takže volanie a sms už ani nepotrebuje.

Ešte si treba vysvetliť čo je presne roaming. Aj v tom má veľa ľudí medzery. Myslia si že ak volajú do zahraničia už je to roaming a pod. Nie. Pokial voláte zo simkarty patriacej slovenskému operátorovi z územia slovenska hocikam do sveta, nieje to roaming. Tam je to tak že je zoznam krajín (každý operátor to má) že zóna 1, zóna 2 atd. Obvykle štáty Európskej Únie majú dohodu a voláte za rovnaké ceny ako doma. Ale pozor na nečlenov EU ako Švajčiarsko, Srbsko, Rusko a poď. Tam si pozrite aká je to zóna. Obvykle najdrahšie sú volania na iné svetadiely. Roaming je teda vtedy, keď sa vaša simkarta registruje do siete zahraničného operátora. Takže tí čo bývate v blízkosti hraníc si sledujte display či ste v sieti svojho operátora. Lebo v takej Dúbravke stačí že si idete zapáliť na balkón a už ste v rakúskej sieti. Na Orave budete v Poľskej sieti, v Komárne či Štúrove zase v maďarskej a pod. To je roaming.

niekto2hy
28. mar 2024

@babkaland Roaming vyuziva na Slovensku napr.4ka tam kde nema pokrytie,prihlasuje sa do siete Orange.

babkaland
28. mar 2024

Národný roaming. To je len dohoda medzi operátormi na vykrytí hluchých miest. Tam ceny ostávajú rovnaké t.j. nemalo by to mať vplyv na ceny sms a volaní.

babkaland
18. apr 2024

Pri 4ke je stále tá sieť problém. Jakmile som v roamingu siete orange, už ide len 2G. A to sa deje veľmi často. 4G mi ide len v domácej sieti. Vtedy je to OK.

uctik
23. aug 2024

@soldi sloboda 300 za 10 eur alebo sloboda 300+ ( mas viac dat ), za 15 eur, a si aj v sieti Orange

uctik
23. aug 2024

@babkaland stiahni apku force lte, a pouzuvaj 2 sim, inak sa to neda 😅

soldi
23. aug 2024

@uctik nakoniec mi ponukli v orange za 17,5€ 30 dat plus neobmedzene volania a sms. 300 minut mi je malo mesacne 😀

niekto2hy
23. aug 2024

@soldi To je Biznis pausal?

soldi
24. aug 2024

@niekto2hy nie. Velky pausal to volaju

uctik
24. aug 2024

@soldi Tak to máš fajn, Orange má dobré pokrytie a 30GB sa celkom dá.

uctik
24. aug 2024

@soldi Ale čo pozerám oni ho majú za 35€ nie za 17,50€.

soldi
25. aug 2024

@uctik ano. O to pokrytie mi slo. Dali mi nan zlavu 50%

uctik
25. aug 2024

@soldi jaak tak, ale to máš len teraz zľavu ?, či už navždy 😅, lebo potom ten najdrahší by som už bral za 45€ máš 200GB a potom ťa spomalia na 20mbps čo je stále dosť na dáta, ja mám 10 mbps a 100GB a stačí úplne.

Ale ako je kvalitný ale aj dráhy ten Orange, keby radšej spomalily internet a ponúkli normálne balíky dát, chápem že musia riešiť kapacitu siete, qos ..... , ale radosť to tak spravili a za mňa radšej budem mať len 10mbps zo 100GB za 15€ ako neviem koľko veľa mbps za vysoké ceny.

autor
25. aug 2024

mam len volania , mam o2 volnost.

Strana
z3