icon

Kuffa a kontroverzné divadelné predstavenie: Verejná odozva

lenkakravcova
20. aug 2024

Videla som citáciu jedného z divákov, zo spomenutého vystúpenia (ktoré sa teraz rozoberá všade možne).
Budem citovať: "Môj nemenovaný kamarát je starosta v nemenovanej obci. O 18 tej tam začalo predstavenie, kde boli maloleté deti a malo to byť aj predstavenie pre deti. Keby som bol vulgárny, tak poviem, že tri kurXy začali robiť predstavenie, ale poviem to slušne. Tri deviantné dámy tam pred deťmi začali stvárať toto: "Tak som nadržaná, tu máš tento predmet (vibrátor) a vraz mi ho do piXi."

Čo si o tom myslíte?
Ako mal Kuffa (reagoval správne alebo nesprávne? ako mohol inak) alebo iní ľudia reagovať na dané vystúpenie a deti v publiku?

Celkom dosť búrlivá diskusia sa okolo toho strhla medzi politikmi. Za mňa osobne takéto divadelné predstavenia nemajú byť ani začaté, dokiaľ si usporiadavateľ nepreverí publikum (ak je niečo od 18+, tak je potrebná občianka pri vstupe).
Čo si myslíte vy?

beataxxx
20. aug 2024

Je to divadelná hra od 18 rokov, čiže divák musí predpokladať, že tam bude buď sex, alebo násilie, vulgarizmy a podobne.Komu to vadí, nech na takú hru nejde.tie Tvoje citácie sú vytrhnuté z kontextu a Kuffa je arciblbec, o tom snáď nikto nepochybuje….Prave som si prečítala o barbarstve,ktoré vykonal v múzeu v Liptovskom Mikulási- zasiahol do expozície z doby bronzovej…..či aj to obhajuješ???

lenkakravcova
autor
20. aug 2024

@beataxxx je to citácia jedného z divákov, nie moja. Ja som tam nebola. A inú vec neriešim (ani pozitívne, ani negatívne).

beataxxx
20. aug 2024

K incidentu sa vyjadrila aj herečka Zuzana Fialová, ktorá ale nevie nič o tom, že by v predstavení mali byť LGBTI scény. „Zhodou náhod v tejto írskej oceňovanej hre účinkujem v Ba a LGBTI tematika tam zhodou náhod nie je vôbec. Je o matke, dcére a vnučke. Sprevádzame ich jedným rokom ich života z troch uhlov pohľadu. Zomrie starý otec a vnučke sa narodí syn a mama prestane milovať alkoholika. Lož,“ uviedla na sociálnej sieti X. "Pretože tie ženy majú sexualitu. A Írska nižšia stredná vrstva má jadrný jazyk," odpovedala na otázku jedného z fanúšikov, prečo je teda teda inscenácia vhodná pre divákov od 18 rokov

beataxxx
20. aug 2024

Náhodou som tu hru videla v podaní českých hercov pred pár rokmi a nič take tam nebolo, čo by ma pohoršilo….a na Celú SNS som vytočená kvôli tomu, ako likviduje všetko, čo sa dá- samozrejme v rámci zákona, alebo ako povedala naša úžasná pani ministerka:lebo môžem…..a tiež som zvedavá, koľko susediek z Kittsee bude na postoch riaditeľov kultúrnych inštitúcii….skoda reci

suseda333
20. aug 2024

@beataxxx dúfam, že máš malé deti a ako arcinelbec ti to nebude vadiť....
Pán Kuffa bol ešte slušný.
Bola to samozrejme chýba usporiadateľa ,ale evidentne to nikto neriešil 🤑🤑🤑

estellas
20. aug 2024

@lenkakravcova Na plagáte malo byť uvedené že je to od 18. rokov. Ak nebolo, tak je to chyba usporiadateľa.
Ak bolo, tak je to chyba rodičov že svoje deti tam pustili.

paradajkova
20. aug 2024

Kuffa si absolutne nema nieco taketo dovolovat. Nieje nic ine, ako obycajny obcan, ktory sa citi nadradene skrz funkciu, ktoru vykonava. Jeho funkcia ho nejak neopravnuje robit taketo ciny. Je mi zle z ludi, ktori si myslia, ze vdaka svojej fukncii mozu vsetko 🤢

annm81
21. aug 2024

Bola to chyba organizátora, ten sa už aj divadlu ospravedlnil za to, že neuviedol vekové odporúčanie.

Keby som s potomkami bola na predstavení, ktoré je nevhodné pre malé deti? Určite by som nezačala robiť cirkus a neprekazila hru. Jednoducho by som sa zdvihla a odišla, lebo mám nielen schopnosť posúdiť, čo je vhodná téma pre deti, ale mám aj vkus pokiaľ ide o správanie sa. Následne by som, podľa okolností,
zvážila podanie nejakej sťažnosti. Kuffa si ale samozrejme nemohol pomôcť a potreboval z titulu svojej pozície a svojej osobnostnej poruchy rozdúchavať vášne a nenávisť. Pre mňa je toto jeho vystúpenie na úrovni toho, akoby som ja nakráčala do kostola a začala tam pred kňazom vykrikovať, že učia nevinné deti hlúposti, ktoré patria nanajvýš do rozprávok.