Kúpa auta pre ženu s deťmi - diesel alebo benzín
Ahojte, možno mi budete vedieť poradiť. Som sama s deťmi, bez muža. Potrebujem si kúpiť auto. Chcem SUV+4x4. Jazdím do prace 2x15 km, cez dediny. Viem, odporučili mi benzín ale je málo takých aút (vzhľadom na môj rozpočet). Už som si čítala aj o vypaľovaní filtra, atď. Raz za mesiac, možno 2 dám aj jazdu okolo 2x40km ale nie po diaľnici. Čo som sa pozerala, tak väčsina aút je diesel. Aj u nás.... ako to vlastne teda je? Keď sa aj pýtam v okolí, všetci len povedia, benzín by bol lepší ale aj ja mám diesel a robím krátke trasy....tak ako?
Ak jazdíš prevažne 2× 15 km cez dediny a občas 2× 40 km, ja by som uprednostnila benzín + 4×4, alebo dobre overený diesel — a určite by som sa pozerala po aute ako Škoda Karoq. Páči sa mi Karoq, lebo má SUV rozmery aj pohodlie, 4×4 pohon a nie je prehnane drahý. V áčkach som ho pozerala a neskutočne sa mi páčil a príde mi super, nielen cena ale aj to, že je dôkladne preverené – kilometre, história aj technický stav – takže vieš presne, čo kupuješ.

Alebo VW tiguan 2013, nádherné auto, ktoré je aj v benzíne, dokonca aj verzia 4x4, len treba mať na mysli aj to, že benzínové autá majú vyššiu spotrebu a takisto benzín je drahší.
@sh68 Tiguana neodporucam. Poznam 5 ludi ktori ho mali alebo v sucasnosti maju a kazdy riesi problemy, hlavne uniky oleja, elektriku a 1 z nich uz riesil opravu prevodovky pri 130 000 km. A ano, benzin je drahsi ale zas clovek nenecha podstatne viac penazi v servise.