Kúpa nového auta
dobrý deň
zvažujem kupu nového auta uplne nového, kedže som žena žijem sama s deťmi, čo sa týka oprav a údržby nemám nikoho takého kto by mi pohotovo poradil a neviem či nie je výhodnejšie kupiť uplne nové a nemať problém. Čo sa týka servisu skôr uprednostňujem lacnejšiu údržbu a náhradne diely.
Bývam v KE, chodím väčšinou po meste, práca nákupy a domov,za rok zhruba 5000km a sem tam mimo mesta spočítala by som to asi maximálne 20 krát do roka, ked zbehnem do 70 km ale inak väčšinou po meste sa pohybujem.
Zvažujem niečo ako Kia Picanto, Rio, neviem ako sedia na ceste pozerala som aj na Citroen ale C1 sa mi zdá mala, skôr sa mi páči C3. Iné neviem
Doteraz som mala Ford c-max 2-liter, viem, že tieto sú slabšie, no musím si zvyknúť čo ostáva, aj ked vzhľadom na to že chodím po meste mi to asi stačí. Diesel už nechcem uprednostňujem už benzín. Doteraz som mala väčšie auto, jazdila som kedysi aj v citroen C1 starší model ale nevedela som si zvyknúť som vysoká dlhé nohy, nevedela som si zvyknúť na toto auto.
Neviem ako to chodí, nikdy som nové nekupovala, ako dostať čo najvýhodnejšiu cenu keby som niekde prišla? Také rady fakt neviem kde začať a ako.
Poprosím o radu na čo sa zamerať a čo vlastne kupiť. Dakujem za rady, ocenujem, kedže nevyznám sa v tom , veľmi by mi to pomohlo.
Este mi padadlo suzuki? Na vitaru to asi nebude, ale ktovie co ponúknu v predajni.. sx4, ignis, ale neviem kolko miesta, kufru potrebujete, mozno to uz je moc male
@bambi23 dakujem za recenziu, presne môj prípad ja takto jazdím ako ty, do školy, do prace a tak. tie 3 valce a 4 valce super dakujem za vysvetlenie, toto som ani nevedela. Ešte sa môžem spýtať, servisné prehliadky v akej cene sú ročne?
Ja už som mala kadejaké auto, fakt už veľa som ich mala v ruke, ešte exmanžel mi dal ale vždy nejaké staré auto, vždy nad 15 rokov, vždy nejaký problém, ja už chcem mať pár rokov pokoj a neriešiť stále servisy, už som dosť penazí dala do starého auta a vždy nejaký problém.
Ako vyplatila som si hypotéku, vyriešila aj byt po rozvode - toto bola moje priority, teraz by som si aj ja snád niečo zaslúžila kus menej stresu a viacej radosti.
My máme kiu Rio sedan rv2017-1.2 kupovali sme ju ako novú ..mali sme už aj Ford fiesty staršie máme Fiat panda starsiu.ako druhé auto .ale ďalšie auto ktoré keď budeme kupovať určite nebude Kia 😂neraz sme sa na túto tému bavili s mužom ale fakt kiu už v živote nechce a to sa do áut rozumie celkom fajn ... neskutočná spotreba keď natnakujem do Fiata plnú nádrž mám pocit že jazdím do nekonečná ..Kia to žere neskutočne ,do nej len tankujem prevažne ja jazdím len po meste ale ak ideme niekde ďalej diaľnica atď hruuza,čo sa týka kvality dielov a celkovo auta nič moc...máme najazdených 120 000 za tie 4 roky ale po dvoch rokoch nám praskli zvody našťastie to išlo ešte cez reklamáciu a uznali to je to dosť častý problém pri kii aspoň Riu bežné len diel stojí 2000€ teraz nám praskli opäť to opravoval už muž lebo záruka už nebola a len za diel chceli 2000€ 😐my sme nemali ešte ani 15 000 kmnajazdených a museli sme meniť kotúče čo sa bežne nemenia pri toľkých km..lenže brzdy robili nejaky problém a zosuchali...je pravda že veľa veci ako brzdové doštičky čo nepadalo do záruky robil muž lebo v servise bola cena niekoľkokrát vyššia a na to sa záruka nevzťahuje....
Podla toho, ci chces male, alebo velke auto. Spominana 2-3 rocna mazda 3, alebo iny japonec, je dobra volba. Je velky rozdiel kupit servisivane zabehnute 2-3 rocne auto z firemneho leasingu a 10-15 rocne, ktore vyzaduje uz vymenit pomaly polovicu dielov.
@tanyan naviac kradnute znacky aj to je dobra rada
nechapem co maju niektore proti francuzom. mali sme citroen c4 grand picasso 7miestnu verziu, kupovali sme zo showroomu a za takmer 8 rokov co sme ho mali investicia bola asi do jednej ci dvoch autobaterii a spinaca v zadnych dverach, v hodnote asi 80e aj to len preto, ze sme kufor zle otvarali. predali sme ho preto, lebo zacal odchadzat filter pevnych castich, kedze som vacsinou jazdila kratke trasy, ale to by sa asi stalo v kazdej znacke. no a teraz mame zase peugeot 5008 tiez 7miestnu verziu v automat verzii a zatial za ten rok a pol co ho mame (teda zase zo showroomu) zatial super. ako prve auto sme mali fabiu tiez novu, tu sme potom predali, lebo muz jazdil autobusom firemnym do prace a bola skoda aby len tak doma stala.
@ivkazba Ahoj, napíšem ti lebo už neviem koho sa opýtať.
Moj manžel povedal že mi treba nové auto...jazdené on má nove 😄 Že do školy krúžok. Nákup. Ja som si vyhliadla bavorák krásny bmw za 8000 .....môj muž keď to počul tak hneď že jaaaj bavorák prečo ale dobre šiel sa na nho pozrieť. Povedal mi že to mám zvážiť že nemá servisnú knižku. A má až prehnane čierno čiernu farbu že sa mu zdá že či nebolo niečo a je čerstvo lakovane.....je to ročník 2013, ja ho strašne chcem, môj muž není nadšený. Presviedča ma že má známeho kt. nosí auta z Nemecka že teraz v stredu ide volal mu a že mi donesie Audi Avant ...čo povieš není to jedno? Aj jedno aj druhé je jazdenka. ....není jedno ktoré mi na tých pár km muž kupi?
@sylvester01 zlé by nekradli. 😉 po kúpe a prihlásení Touranu 1.9 TDI v roku 2008 som išla po kúpe rovno dať namontovať zeder a k tomu kopel. jednoducho rada volím istotu v kvalite aj pri zabezpečení...
@rachel978 ja odporúčam Kia Venga. Jazdím na ňom väčšinou s deťmi, na nákupy a k rodičom po diaľnici. Je vyššie, teda máš dosť miesta a rozhľad. Kufor je dosť veľký, v zadu sme mali jeden čas 3 sedačky. Mám cúvaciu kameru, teda super parkovanie v meste aj v nákupných centrách. Bola s nami aj v Chorvátsku, zmestili sme tam všetko. Sadni si do nej, podľa mňa ideálne auto pre ženu na s deťmi (samozrejme v danej cenovej kategórii). Máme ju 5 rokov a zatiaľ bez jediného problému, najazdených mám 65 000 km.
@vanda323 no poviem ti k týmto autám takto. Kamarát pred letom kúpil bavoráka staršieho. Za 5500. Odhovárala som ho. Ale on nie, zobrali to do servisu, pozreli to tam chalani, že auto je super. Po 2 mesiacoch odišiel motor, 3200 eur. Teraz turbo cca 500 eur. Takže do auta za 5500 vrazil v priebehu polroka už skoro 4000. Hlavne si treba uvedomiť, že tieto značky áut sú drahé na údržbu. Tam keď ti niečo odíde, aj v garážovom servise to bude drahé. Takže ja by som to nekupovala. A z Nemecka už vôbec nie. A auto bez servisnej knižky tiež nie.
Ja b som na tvojom mieste isla do škody alebo vw. Konkrétne by so pozerala oktáviu, polo, pasat, golf. Je ich veľa a tým pádom sú dieli lacné. Ja mám polo, spotreba úžasná a servis lacný.
@vanda323 skodovky vw vsetko kradnu to by ti dlho nejazdilo a je to skoda penez je to skoda .ked suv tak hondu hrv japonci maju dobre motory neviem kde s tim chces jazdit ale naftova 1.6 88kw by ti jazdila aj za 4litre nafty , ja som tym motorom urobil po dialnici 3.9litra ale to je crv pridavam foto a po obycajnej ceste 90ku 3,7litra ale stale nafta 1,6 88kw
@vanda323 tot je po obycajnej ceste
@sylvester01 Ahoj, ďakujem ti aj za foto aj za radu, no chcem jazdiť hlavne po deti, a len tak po meste....žiadne ďaleke. ..a keď.mne sa tie Japonské.strasne nepáčia. BMW sa mi páči chápeš kvôli čomu proste je to štýl 😄 Škoda tak túto značku ja úplne neznášam chápem že je spoľahlivá ale podľa mňa všetko na jedno kopyto vyzerá ...a Wolksvagen sa mi páči momentálne SUV Tiguan. Manžel by mi mal ísť pozrieť ho zajtra do Trenčína. Tak uvidíme či ho vezme...
Škodovka je drahá a to čo má škoda príplatkovu vybavu... Majú kórejské autá štandard. Ja by som išla možno do Opel Corsa, Hyundai i20, alebo nejaky Fiat Tipo.
@vanda323
@vanda323 dufam ze ne z aaaa ked do trencina v nedelu. bmw no to je pekne z venku ale vnutro furt na jedno kopito. japonec ti zaruci ze ti ho neukardnu a ked sa volaco stane tak budes cela ale tiguan?? najhorsie auto ake kedy vyrobili alebo vyrabaju v cul ked bmw tak x1 v rakusku by vysla tak 14tis aj s prihlasenim cerna asi 60tis km asi 2017
@vanda323 to mi este peto v honde v trnave vynadal ze silvo neblazni za taku spotrebu ked vyrobca udava 4.4 aj tesk ked kuknes na yutube tak jazdily za 4litre po blave preto som ju kupil mala 64tis minuly rok mam 86tis za rok aj dake drobne
@sylvester01 Anooo Acko...prečo? Ja mám len dobre skúsenosti a to som už nie jedno auto odtiaľ mala 👍
@sylvester01 Tak ten Tiguan je rok 2014 za nejakých 12 litrov. Vyzerá ozaj k svetu. Ani mi prosím ta nepíš že zlý výber lebo ja už odpadnem asi už pol roka si neviem vybrať auto ..som zúfalá chcem BMW tak manžel hneď že ale opravu si platis sama......on ma tlačí do Škody...ale ja tie auta neznášam ....
dobre no ako povies kazdy ma skusenosti bol som behat po acku lebo ma tu susedia poznaju a tak do aaa ale vsetko zle bud kilometre ale po buracke , nakonec som im dovezol z rakuska
moja zlata ten rok u tiguana a skodovky vw nwbol dobry ale tvoja volba
@vanda323 skoda je skoda penez
@vanda323 kupa auta nie ako ist kupit do kauflandu rano na 7hod teple rosky treba sa tomu povenovat pozerat recenzie a tak vybrat ,dat si par adeptov a okruch zuzit a potom vybrat

@rachel978 ja mám hondu jazz, zvonku malé, dnu veľké, spotreba výborná, kazivosť nulová. Ale nemám novú.