Kúpa šteniatka z Ameriky
Prosím vás nemáte niekto skúsenosti s kúpou psíka z takej diaľky? Čo treba všetko vybaviť?
@anaxime skús popátrať po chovných staniciach ja som našla napr. túto v CZ http://australskylabradoodle.cz/lucie/ ,, chovné stanice tohto plemena nájdeš aj v Nemecku a Rakúsku.. takže stačí viac popátrať po internete. Ja som tak zohnala vzácne sfarbenie biewera s PP ;)
Ok, však stále hľadáme. Ale ďakujem za tip. 👍
@nikolk0 biewer nie je vzacne sfarbenie. je to standardna farba yorkshirskeho teriera, ktora je aj v standarde FCI. labradoodle nikdy PP mat nebude, ani golden doodle. A chovna stanica? si robite srandu? je to mnozka, ktora nie je registrovana pod FCI, nema nazov chovatelskej stanice a co som si pozrela zbezne ich stranku, ponukaju pp organizacie, ktora nie je oficialna a registrovana. neexistuje. je to iba cosi ako zdrap papiera. Nemecko aj Rakusko napriklad, co ste spomenuli, obe tieto krajiny spadaju pod FCI, rovnako ako SR a CR. PP je opravnena vydavat iba tato organizacia a nie nejake ALFA Europe. fakt ma tato stranka dost pobavila. asi im idem napisat.
@anaxime ja som ale nepovedala, ze niekto nemoze chciet ineho psa. len mi pride scestne, ze ludia mnozia taketo krizence, ktore vydavaju za cistokrvne psy a nie je to ani jedno z daneho plemena. niekto si kupi weimdoodla, lebo to vyzera ťuťuťu ňuňu, a potom sa divi, preco to je ostre, tvrdohlave a nevie si s tym rady. a preco? no lebo weimar. lebo povahove vlastnosti tychto dvoch plemien sa proste biju. a rovnako to je aj labik a pudel. nikdy neviete, co z toho krizenca nakoniec bude. fakt len dufam, ze toto raz vsetko skonci.
@sirka9 biewer má viacero sfarbení, ktoré sa však inak nazývajú tak pardón, že som si dovolila to hodiť do jedného vreca. Zase tu máme nejakú ,ktorá zjedla celú múdrosť sveta. Autorka sa nepýtala aký máte názor na krížencov ani na žiadne iné certifikáty, ktoré psy z chovných staníc majú alebo či sú zaregistrované v štandarde FCI. Myslím si, že väčšina ľudí, ktorí si chcú zaobstarať psíka "legálne" tieto základne veci ovládajú a snáď vedia vyhodnotiť či sa jedná o dôverihodnú chovnú stanicu. Nemám pocit, žeby chovné stanice/kluby "krížencov" boli množiarne. V takomto prípade je aj moja známa množiteľka 😅
@nikolk0 to nie sú chovné stanice, treba si viac prečítať o tom, sú to krizenci so všetkým neistým, to reálne môžu si doma na dvore urobiť také "plemeno"
@nikolk0 nie, nie som najmúdrejšia. ale viem ako to chodí v chovateľských staniciach, v chove a pri prevoze zvierat do a zo zahraničia. nakoľko som sama chovateľkou, snažím sa o to, aby takí ľudia rozmýšľali aj inak. a áno, pokiaľ vaša známa nemá registrovanú chovateľskú stanicu pod FCI, tak je množiteľka. bez ohľadu na čokoľvek iné. neznevažujem psov bez PP, sama mám aj zachráneného z útulku a robila som dočasky psom z cigánskych osád. taktiež som vyštudovala na to školu a hygienu chovu psov, prepravu zvierat a pod. a toto množenie mi je proste proti srsti. a vam sa to pacit nemusi. čo je podľa vás dôveryhodná chovateľská stanica? lebo podľa mňa je to taká, ktorá chová psy, ktoré majú rodokmeň. a nie taká, ktorá chová krížencov.
@maciatkolulu my vieme že sú to kríženci bez papierov. A veľmi takého chceme. A keď ho viete "urobit" tak vás poprosím o jedneho, budem veľmi vďačná, ušetríte mi kopec starosti 😃
A je vobec mozne doviezt sem psa bez PP? Lebo to bolo dost papierovaciek aj ked som prenasala psa iba v ramci EU... a teraz ked sa intenzivne bojuje proti mnozitelom...
@simca06022011 však to sú práve veci, ktoré sa snažím zistiť. 🙂
@simca06022011 vsetko sa da, ked sa chce a vie ako na to.
@sirka9 smiem sa spytat ake plemeno chovate?tipujem NO. mam NO s PP dlhosrsteho,z ceskeho chovu,tiez nas stal niekolko stovak €, isli sme si poň na kraj Ciech, 5h cestu pes v pohode zvladol,lebo bol nauceny na cesty autom,vecer s nami uz spal v posteli,nikdy neplakal ani nemal doma nehodu,pekne sa pytal- chovatelka sa stencom velmi venovala kym isli do rodiny.cize zamna tento chov odporucam vsetkymi 10timi.a takisto chovatelka jeho surodencov exportovala do USA.
@simona92101 nie, zaoberame sa chovom polovnickych plemien. Slovensky hrubosrsty stavac je nasa srdcovka.
@anaxime teraz som si vsimla o akeho psa sa jedna. Labradoodle, ani goldendoodle nieje uznany ACA ani inou organizaciou, ktora kooperuje s FCI, tieto "plemena" funguju pod roznymi registrami. Nemaju uzavrete plemenne knihy. Ono prioritne tieto krizence boli "vyrabane" pre zabavny priemysel a neskor ako asistencne psy. Vychadzalo sa z ich povahovych vlastnosti a typu srsti, ktora by bola vhodna aj pre alergikov. No ale v praxii sa to tak jednoznacne neosvedcilo. Kedze dochadza ku krizeniu 2 plemien, je tam znacny rozptyl vo fenotype u F1, tie vlastnosti su neni ustalene, cize aj srst moze byt rozna, zhruba ich delili do 4 typov, uz si to presne nepamatam. Cize nebudete mat zaruku, ze to co chcete, si aj kupite (stena), jedine, ze by ste importovali uz dospeleho psa. Kedze sa jedna o velke plemeno (je jedno, ci je pouzity labrador, zlatak, pudel), je tam rovnaka predispozicia na DBK, DKK, PRA a podobne, cize nemusite ziskat zakonite zdravsie zviera. Samozrejme, rozhodnutie a financie su na vas. Podmienky dovozu veterinarne platia rovnako ci su psy s PP ci bez.
Ono je to diskutabilné ci áno alebo nie, tieto neuznane plemena. My mame tiež v podstate "čistokrvného kríženca" za ktorého sme zaplatili a trepali sa po neho 400 km. Jeho starý rodicia su 3 rôzne plemena, napriek tomu má papiere a je oficiálne čistokrvný.... A súrodencov ma tiež rôzne po svete....
Takže ja osobne na tom nevidím nič zlé, pokiaľ človek naozaj túži po nejakom konkrétnom psovi dat si ho doviest
Zrejme by autorku celkom zaujímala odpoveď k veci:
- pes musí byť označený mikročipom.
- musí mať vystavený Petpass, so záznamom o platnej vakcinácii proti besnote a o odčervení, pričom dátum vakcinácie proti besnote nesmie predchádzať dátumu aplikácie mikročipu a odčervenie musí byť vykonané v rozmedzí 24 - 120 hodín pred vstupom do danej krajiny,
- pes musí mať zabsolvovanú a zapísanú do Petpassu zdravotnú prehliadku najneskôr 48 hodín pred cestou
- tiež musí mať TRACES nie starší ako 10 dní + ANIMAL HEALTH CERTIFICATE.
- v cestovných dokumentoch nesmie byť nič prepisované, dokumenty musia byť opečiatkované a podpísané veterinárom.
@anaxime však chod do útulku pozrieť keď chceš takého kríženca, videla som tam takých dosť, krížencov ti fakt už nikto vyrábať nemusí
@lujza123 taký pes, čo jeho starý rodičia sú 3 rôzne plemena, je asi ťažko oficiálne čistokrvný
@gazpalm však weimodoodle, čistokrvný kríženec oficiálne
@chrumka120 ok takych doodle je akosi vela,nakrizia to s cim kolvek samizda
Su labra -doodle ,ti su akotak znami...ale ostatne krizenie je pre mna spanielska dedina
@gazpalm áno, však práve dnes som sa dozvedela že v tom je ta výhoda, skrižis aj Bodrika od babky s pudlom a môžeš hovoriť že máš Bodrodoodla a že je to kríženec ale oficiálne čistokrvný :D

@maciatkolulu no jo, mne vlasy stavaju dupkom. ked vidim, kolko si davaju zaplatit za modnych krizencov. my mame chovku, vrazame do psov neskutocne prachy a ked chcem za šteňa 500 eur, tak je to veeeeeela. a to mame pracovnych psov, ktori su uspesni pracovne, na prvych prieckach sutazí, su zdravi, nikdy nemali ziadne problemy ani rodicia, ani stence. poskytujeme pomoc, rady, kedykolvek sme k dispozicii. a potom niekto povie, ze weimdoodle, juuuj, jake super (akoze weimar s pudlom - to uz je len kombinacia)