icon

Kúpa šteniatka z Ameriky

anaxime
4. feb 2021

Prosím vás nemáte niekto skúsenosti s kúpou psíka z takej diaľky? Čo treba všetko vybaviť?

Strana
z3
h2
4. feb 2021

@anaxime Nechcem rýpať, len ma fakt zaujíma, či bližšie nemajú vyhovujúceho psa?

kacena4
4. feb 2021

sestra kupovala, urcite odporucam bud ist pon osobne, alebo niekoho najst kto ho dovezie, neviem ci nepojde do karanteny - neviem ako je to teraz a urcite treba aby malo pas, potrebne ockovania a vsetko vybavit cez letecku spolocnost podla mna je to zbytocne z ameriky ak sa nejedna o speci druh ktory v europe nie je, trapenie zvierata v prepravnej klietke niekolko x hodin + vybavovacky na letisku ked je este psik v klietke - ale toto vsetko by ti mala vediet povedat chovna stanica od ktorej kupujes psa

diewcatqoo
4. feb 2021

@anaxime to vazne? To bude na 99,99% odrb.

korra
4. feb 2021

Zabezpecuje vsetko chovatel, ak sa nezmenilo plati nasledovne: cip+pas, 1.vakcinacia proti besnote (plati az po 21.dni po podani tusim)2x osetrenie voci endoparazitom. Vsetky tieto zaznamy su v pase, export pedigree ak je s PP, amerika befunguje pod FCI, ale FCI tusim od AKA uznava, treba zistit. Funguje uz aj TRACES, takze chovatel by mal donho udahe nahrat...radsej by som kontaktovla RVPS pod ktoru spadas podla okresu kde byvas. No a cena letenky...okrem samozrejme ceny psa. Preprava vychadza cca 1000-1200e...no ako a co sa podari zabookovat, ale tiez to riesi chovatel

yanina1983
4. feb 2021

Pokiaľ to nie je raritne plemeno, tak ťa dobre chcú oklamať 👌

korra
4. feb 2021

@yanina1983 nutne nemusia, su chovky, ktore maju importy, ono obcas to nutne koli *krvi* je, ale vsetky podmienky pri vyvoze zabezpecuje zasielatel/chovatel. Kedze je nutna vakcinacia proti besnote, ta je limitovana minimalnym vekom 3.mesiace veku stenata, plus ta doba 21dni, cize bajmladsie zviera, ktore moze doviezt ma cca 4mesiace

tumira
4. feb 2021

chuda pes :( cestovat taku dialku musi byt preto zviera velmi stresujuce co je to za psa ze je to az z ameriky

simona92101
4. feb 2021

@diewcatqoo co ma byt na tom odrb?vela psov urcitych plemien sa bud dovaza alebo vyvaza.napr.nemecky ovciaci sa z dobrej chovnej stanice exportuju do zamoria bud k policii alebo k vojakom do sluzby.kedze napr.v USA je chov takychto ovciakov znacne pokašlany krizenim a slachtenim.

simona92101
4. feb 2021

@yanina1983 pokial chce clovek urcite plemeno s konkretnymi vlastnostami,popripade ozivit svoj chov novou krvou,tak sa takto zvierata dovazaju/vyvazaju.nemusi to byt raritne plemeno 🤦‍♀️

sirka9
4. feb 2021

@yanina1983 čo znamená raritné plemeno? psy zo zahranicia sa pouzivaju na ozivenie krvi, je to bežná vec. takisto ako kupuju od nas do USA, tak aj my mozeme z USA sem. nie je na tom nic co by mohol byt odrb. samozrejme, pokial ma pes PP vystavene danou organizaciou posobiacou v danej krajine

yanina1983
4. feb 2021

@simona92101 v tom prípade by tu nebola táto otázka... Určite by predajca vedel a chcel vysvetliť všetky otázky a podmienky. V tom prípade by mu záležalo na tom aby sa psík dostavil v bezpečí kam treba a nemusela by autorka zisťovať na modrom koníku... Každopádne som svoju úvahu skrátila na raritne plemeno a tu už ostatné diskutujúce všetko pekne vysvetlili.. Pekný deň vám želám

simona92101
4. feb 2021

@yanina1983 pravdepodobne sa neinformovala u chovatela ale len dostala tip na kvalitne stena,nie vsetci chovatelia vedia ako postupovat..

anaxime
autor
4. feb 2021

@korra ďakujem veľmi pekne za info 👌🙂

osky
5. feb 2021

Najvyssi cas,aby uz vydali zakon,ktory zviera neoznacuje ako vec ale ako ziveho citiaceho tvora.
Chudence.
Nemaju sa ako branit,tak len trpia..
Kolko stresu ,strachu si uziju,kym pridu do ciela
A co ich caka este aj potom...?
Zakazala by som takymto necitlivym ludom mat dake zviera.

anaxime
autor
Autor odpoveď zmazal
anaxime
autor
5. feb 2021

@osky ďakujem za tvoj plnohodnotný príspevok.

klip0
5. feb 2021

Kamarat bral microbulla a viem ze mu ho "kvazi poslali". Nemusel tam ist, ani nikoho poslat po steniatko.
Ak sa mozem spýtať (len zo zaujímavosti) ake plemeno to bude?
A vela stastia so šteniatkom 🙂

anaxime
autor
5. feb 2021

@klip0 máme záujem o goldendoodle. Majú ho aj v Anglicku a Írsku. Ale je moc ich nie je. A hlavne nie od spoľahlivých ľudí. Ale stále zisťujeme, hľadáme. A ďakujem. 🙂

maciatkolulu
5. feb 2021

Ako človek co ma zvieratá od narodenia si dovolím tvrdiť, že to je hrozne, s naším šteniatko som prežívala prvý týždeň, prvú noc som pomaly plakala s ním, ostal bez súrodencov, matky... Bol s nami v posteli. Mam čistokrvné ho s papiermi a keď nadide jeho čas. Pôjdem do útulku. Už žiadne plemeno, je veľa takých, čo dajú ešte viac lásky, ako dovezene zvieratá. Chápem oživenie krvi. Napr. Zoo a tak, ale stresovať malé stena, alebo aj dospelého psa... Nie. Zakázala by som to. Videla som raz jedného psa keď som letela cez prahu, medzi pristátie, z Prahy malým lietadlom do ba, psa v klietke si prebrala majiteľka, polosialeneho... Na palube pri lete do ba, letušky tušili a cicikalu toho uboziaka a to mal aj tabletku... Aspoň boli solidarne. Hrozne, ak to je len preto, lebo ja mam jediný na sk také a také plemeno je to nehumanne. Môj názor

sirka9
5. feb 2021

@maciatkolulu nemyslim si, ze laska, ktoru daju sa da merat tym, ci je dovezeny alebo nie. to dovezene stena o pol hodinu na tu cestu zabudne. ak si niekto chce doviezt psa, nech si ho dovezie. potrebne je vybrat dobreho prepravcu a to je ten problem, ze ludia hladaju nie dobre ale lacne. ale opäť, s láskou, ktoru pes da, to nema nic spolocne. ak by ste zakazali doviez psov, a ste proti tomu, tak mozno ani to vase plemeno by sme tu nikdy nemali. neda sa na to pozerat iba z jednej strany.

sirka9
5. feb 2021

@anaxime ste si ale vedomi toho, ze to bude pes bez papierov? (goldendoodle je krizenec, ktory nikdy nebude mat PP). a za krizenca naozaj take prachy, co zaplatite, no amen. ale vela stastia. len to tu potom nemnozte dalej. aj tak mame psov uz zdegenerovanych dost a krizencov tiez.

anaxime
autor
5. feb 2021

@sirka9 som rada že máte starosť o naše financie, nehovoriac o dalsom množenie psov, ale pevne verím, že si s týmito nástrahami nejako poradíme.

maciatkolulu
5. feb 2021

@sirka9 pozerám sa na to "jednoducho" keď je nutné ôk, ale s dobrým prepravcom to máš pravdu...

maciatkolulu
5. feb 2021

@sirka9
@anaxime
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/314515...
Toto mi stačí prečítať a neverím, že je to take neuveritel e dôležité stresovať zviera. Počkám si na haranie susedovie labradorice, pripustím k slušnemu pudlovi a mame doodle poodl z hornych oresan😂😂😂😂
Pardon, musela som...

sirka9
5. feb 2021

@maciatkolulu 😂😂😂, boze neee, lebo to bude potom tých poodledoodlov minimalne 6. radsej nech je jeden z USA, ktoreho nebude s kym parit, lebo dalsi tu nebude 🙂

maciatkolulu
5. feb 2021

@sirka9 aaaa co keď si nechajú doviezť párik... Ideál surodencov👿ľudská tupost nepozná hraníc, bude to nove a cool a spoza veľkej mláky. Ľudia sú schopní vysolit prachy za pofidernu sošky škaredé ale je to cool a majú to všetky celebrity atď... Co na tom, že živý tvor.

anaxime
autor
5. feb 2021

@sirka9
@maciatkolulu dámy, spolieham nato, že v dnešnej dobe už máme služby na takej úrovni, že určitè spoločnosti zvládnu previesť jedného psa, bez toho aby prisiel polomrtvy.

maciatkolulu
5. feb 2021

@anaxime odporúčam skôr ten útulok...

sirka9
5. feb 2021

@anaxime to je sice pravda, ale nie je tak davno, co do USA, tusim to bol Michigan, priletelo niekolko psov, z toho tusim 28 kusov bolo mrtvych. bol z toho dost poprask. osobne som tiez posielala psa do USA šteňa, mame chovku. ale prepravu sme hladali taku, aby mala fakt dobre recenzie, aby kvalita bola vysoka.

anickaaa6aaa
5. feb 2021

Je uplne normalne ze aj od nas zo Slovenska sa psy vyvážajú alebo na oživenie krvi dovazaju zo zahranicia...

Strana
z3