Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
Ahojte ideme 1x do lucivnej. Ja si platim kde by ste mi poradili hladat ubytko? Chcem ist cex prazdniny
@janinka25 http://www.tkl.sk/areal-kupelov uvidíte fotky
a ceny ubytovní podla toho či so sprievodcom alebo bez si klinite na http://www.tkl.sk/cennik-2011-
@30mamina3 ahoj, citam, ze ste uz velakrat boli v Lucivnej, schvaluju to prosim ta kazdy rok? Niekde som citala, ze poistovna schvali navrh raz za dva roky... vdaka za odpoved 🙂
@janinka25 a co ist na jesen? uz su lepsie ceny potom. Alebo volit nizsi standard ubytovania (bez vlastnej sprchy, wc) a tam su aj doplatky nizsie... mozno poradia aj dievcata v prijimacej kancelarii. Ja by som svoju malu (bude mat 5 cochvila) samu nepustila :(
Baby, davali ste si niektora poziadavku na termin APRIL? Prisla vam uz pozvanka?
@molin kludne napiste 🙂
@vikusjk nas ako doprovod nikdy neschvalia a deti schvalia maju diagnozy dokonca tento rok bol syn aj po zapale pluc.
@janinka25 ja osobne by som tam same deti nedala,ale zalezi od dietata moji by nesli aj ked to tam poznaju,oni si to tam s nami uzivaju kedze chodim aj s manzelom.ak dieta chce ist same tak to risknite 😉
@rybarybata ja potrebujem ísť na prelome marec apríl (kvoli silnej alergii na brezu) a ešte stále neviem termín, volala som pred pár dňami, nevedeli mi ešte povedať presne. Skúsim volať cca za 2 týždne, to by už mali vedieť ...
@kankam ja ked som volala v januari ohladom pozadovaneho terminu, pani neviem presne ktora si poznacila k dcerinej ziadosti OD-DO a ze vyjadrenie, resp. pozvanku mam cakat minim mesiac pred nastupom...len ci neposielaju aj skor...daj vediet, kedy poslali
@kankam mne povedali uz v januari, ze koncom februara, po 20. A predvolanie prislo minuly piatok, t.j. tyzden predtym, s nastupom v pondelok 20.2. Zial, prave teraz mala ochorela :( takze nemozeme nastupit. Kamoske tiez poslali cca tyzden predtym, ale predbezne ti povedia tak mesiac dopredu podla mna, treba skusat ;)
ahojte
my sme boli so synom vlani, podávala som si žiadosť aj tento rok. Včera mi volali z Lučivnej, či môžem nastúpiť v pondelok, no nemôžem, nejde to zo dňa na deň, tak som sa dohovorila na máj. Určite im vypadli deti, tak skúšajú osloviť takých, ktorí nemajú ešte zahovorený termín. Teším sa, že malému bez problémov schválili liečenie, a že pôjdeme zas 🙂 Tentokrát som chcela Topoľ s kuchynkou, ale to by bolo voľné až v septembri, vtedy nechcem ísť, lebo malý nastupuje do školy a nechcem, aby v prvom roku takto dlho chýbal. Tak sme dohodli osiku, lebo tam je menej izieb na kuchyňu, pre nás je kuchyňa a možnosť variť podstatná.
@vikusjk len dvaja, limit osôb mi nedali, ale zrejme uprednostnia rodiny. Beriem, nevadí...dúfam, že kuchyňa v osike je vybavená dostatočne a budem sa vedieť zladiť s ostatnými mamami, ktoré budú chcieť niečo variť. Trocha mi vadí, že v osike je wecko mimo izby, stále rozmýšľam nad tým, či nám to bude vyhovovať
@vikusjk ahoj je to presne tak ako pises 3 osoby ( 1+2 deti)inac ti daju potom 2 lozkovu resp. aj tam mozu byt 3 osoby lebo tam mas pristelku, ale kludne sa oplati aj 2 lozkova izba v topoli ( su tam 4 izby)a kuchynku mas na prizemi a tym ze skoro vsetky izby maju kuchynku na izbe tak si tam v podstate sama.Mas tam aj hned pracku, susice, chladnicku je to dost velka miestnost a na poschodi mas zas hned oproti izbe hernu.Neviem ako to je v osike ale predsa je lepsie mat kupelku na izbe aj ked to nahodou dieta ochorie, bude vracat a pod.mas tam uteraky,ktore ti vymienaju podla potreby.Uz len z hygien. dovodov by som volila tuto variantu.
@monline @zuzka767 práve kvôli vlastnej kúpeľni som chcela Topoľ, alebo Smrek. Voľný bol len Smrek, tak mi dali dvojku samozrejme bez obývačky, keďže to bolo vybookované už dopredu do leta. Mala som to kvôli práci naplánované takto, a žiaľ malá ochorela, takže celé moje plánovanie je v keli :(
Teraz rozmýšľam, že už vezmem hocičo, čo by sa uvoľnilo, len aby som to v marci stihla :(
@janinka25 no my sme boli 1 krát na liečení v Lučivnej a zvolila som si ubytko Smrek z toho hladiska, že sme boli od oktobra do novembra v zimnom období a že každé ráno sa mám obliekat a premiestnovat sa z jednej budovy do druhej tak som nechcela a ten smrek je výborný v tom,že bolo všetko na prízemí sme mali procedúry (preplach nosov a inhalácia), na 2.posch. jedálen a telocvična, na 3. posch.sme bývali a na 4.posch. sú doktorky pre prípad choroby a príjem detí a ubytko na jesen ma vyšlo 7 eur s tým, že sme mali sprchu, wc a umývadlo v izbe nemusela som chodit po chodbách do kupelni a cez leto je samozrejme drahšie a to som nechcela že aj tak je vela detí, ja som potrebovala klud.no a 5 ročného by som samého nepustila určite 1krát len ked by bol vačší tak možno, a vyšlo ma okolo 200 eur zo všetkým aj za syna, a stravu som nemala pravidelne len sem tam lebo som po synovi dojedala alebo máte kuchynku tak si možte navarit.vela štastia pri rozhodovaní.
@vikusjk ked som bola vlani, chcela som smrek, ale dostali sme sa do limby. Mala som obavu zo spoločných sprch, ale dalo sa to zvládnuť, nikdy sme sa v sprche nestretli s dalšími. Wecko na izbe je super. Ak by sme teraz šli do Osiky, zas to bude iné a mám z toho divný pocit, ale zas nutne potrebujem kuchynku, do ktorej nechodí veľa ľudí, aby som malému varila. Uvidíme ako to dopadne. Čítala som tu o stranu či dve dozadu, že baby si chválili osiku.
Vlani sme šli v apríli, ale po 5 dnoch sme sa museli (chceli) vrátiť, lebo veľmi ochorel a žiadne procedúry nemohol podstúpiť, po mesiaci sme boli zas a vtedy bolo super. Počasie parádne, dokonca aj na kraťasy ...preto chcem ísť zas v máji, také nijaké počasie ma neláka, nemám rada sychravo, nevydržala by som vonku dlho
@30mamina3 môj nezje takmer nič z toho, čo varia. On je extrémne vyberavý, pre neho je to až trauma. Vlani som brala stravu aj sebe s tým, že nebude mať inú možnosť, bude hladný, zje...žiaľ nefunguje to, odmietal mi chodiť do jedálne, nemohol ani pozrieť na jedlo, lebo ho naplo... proste problém. Zjedol mi tam raz krupicovú kašu a raz suché knedle. Čiže ja musím variť hlavne jemu. V škôlke mi štvrtý rok neje a ver mi, skúšali sme už všetko.
@janet24 zhoršili sa? lebo mne chutilo, videla som, že iné deti jedli...môj nemá rád mäso, nezje mäso na šťave. Nemá rád zemiaky a ryžu zje len moju a ešte aj tá musí byť celkom čerstvá, inak mu nechutí. Nepremôže sa aby to zjedol. Cestoviny nemá rád, nechutia mu. Omáčky detto. V polievke môže byť len mrkva a slížiky. Katastrofa. Občas ma to nekonečne štve a riešim to, ale zvykli sme si...psychologička povedala, že to nemám riešiť a nemám si to tak všímať. Zatiaľ bez výsledku. Nekonečné úsilie ma stojí, aby ochutnal niečo nové, za to dostáva najväčšie pochvaly, odmeny, ale častejšie sa mi nepodarí dosiahnuť, aby to ochutnal. Nevie ako to chutí, ale nepáči sa mu to a nedá to do úst. Pre neho je jedlo trest.
ahojte ktore ste uz boli v lucivnej ako je to tam s internetovou sietou? budem asi nutena aj pracovat emaily a pod...
to fakt vszp uz nepreplaca sprievodcu trebars aj k 3,5r dietatu??? a to do vsetkych kupelov alebo len do lucivnej? zvazujem este kupele horny smokovec. nemate niektora skusenost ako to vyzera tam???

@zuzka767 ano, uviedla som tam.
vraj schvaluju len pri mentalnom a tazkom zdravotnom postihu dietata