icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

misinka26
25. feb 2017

@jaja26 tak si tam uz teraz zavolaj oni si ta zapisu ... inak vszp neschvaluje doprovod skoro nikdy len aby si vedela 😭

jaja26
25. feb 2017

@misinka26 čítala som to tu,aj keď mi alergologicka vravela,že mám na to nárok,ale narok mať môžem 😉...Je to úplne nelogické ako by mali malicke deti zvládnuť pobyt samé...

misinka26
25. feb 2017

@jaja26 Vsetky poistovne okrem vszp schvaluju neviem preco oni nie... ja by som tam tak male dieta same nikdy nedala ... je to na hlavu...

jaja26
26. feb 2017

@misinka26 Tých cca 100€ čo treba zaplatiť ako samoplatca sa môže lepšie využiť - na výlety 😉...Vy kedy presne nastupujete?Ja tam v pondelok zavolám...Čiže si tam volala skôr ako si odniesla žiadosť do poisťovne, však?

vikusjk
26. feb 2017

@misinka26 Wow, tak to máš šťastie, že ti sľúbili Smrek s obývačkou, keď si volala len pred mesiacom. Ja som volala prelom okt/nov a povedali mi, že s obývačkou majú vybookované až do leta :(

vikusjk
26. feb 2017

@jaja26 VšZP má v podmienkach uvdené nasledovné:
Sprievodca počas kúpeľnej liečby
Poistenec so zdravotným postihnutím, vyžadujúcim pomoc a sprevádzanie pri kúpeľnej liečbe, má možnosť požiadať poisťovňu o čiastočnú úhradu za sprievodcu. Uvedenú požiadavku zdôvodní indikujúci lekár v príslušnej časti Návrhu. V prípade detskej kúpeľnej liečby je možné požiadať o čiastočnú úhradu sprievodcu dieťaťa do 3 rokov veku. V prípade schválenia čiastočnej úhrady za sprievodcu VšZP uhrádza čiastku 4,98 Eur/deň. Ostatné poplatky si sprievodca v kúpeľnom zariadení dopláca.

Čiže zrejme neschvaľujú sprievodcu pre deti staršie ako tri roky, pokiaľ nie sú ZŤP :( Ale tak čo môžeme chcieť od štátnej poisťovne, ktorá je na hranici nútenej správy pre zadĺženosť a ktorá platí každú blbosť našim potmavším spoluobčanom, ktorí si zdravotné poistenie v živote nikdy neplatili...

misinka26
26. feb 2017

@jaja26 ano poradili mi tu mamicky, ze mam volat co najskor nakolko chceme konkretny termin aj ubytovanie... 100€ je nie maly peniaz popri tych vsetkych doplatkoch ...

misinka26
26. feb 2017

@vikusjk je mozne ze sa im nieco uvolnilo... ake vravim tetuska si zapisala a ze si to mame v aprili potvrdit takze kto vie aka bude situacia vtedy ...

vikusjk
26. feb 2017

@misinka26 super, tak drzim palce, nech to vyjde ;) Dajte si aj poznamku, ze ak sa nieco uvolni skor/neskor, tak nech sa vam ozvu... mne tak volali zac.januara, ze maju trojku, ale ze mi ju daju ako dvojku, lebo im niekto ochorel. Zial, nemohli sme. Ale ked si to tam k vam poznacia, tak vam mozu volat ;) nastupy su kazdy den, takze aj v priebehu maja sa da...

jaja26
26. feb 2017

@misinka26 Veď to, ze popri tých poplatkoch je 100€ dost ☹ a este ak pojdeme v sezone, tak je ubytovanie o 5€ drahšie, takže ďalších 100€ viac ☹...No len aby to pomohlo deturencom 🙂

jaja26
26. feb 2017

@vikusjk Asi tak, čo môžeme očakávať od VSZP...po tých kauzách teta Anka, atď. je teraz v takej situácii akej je ☹

misinka26
26. feb 2017

@jaja26 my sme uz vsetci v union lebo tu v ba zacal byt problem uz aj s lekarmi, nik nas nechcel zobrat koli poistovni... klop, klop nastastie s union je zatia vsetko ok...

kankam
26. feb 2017

@misinka26 aj my sme v unione uz 4roky a aj na operaciu malu vzali za 3tyzdne,nie az za rok vdaka tomu.Aj teraz som rada ze union schvaluje az na 28 dni.

baklik
27. feb 2017

baby, ponukli nam ubytovanie vo Villa Breza. ktoru izbu z tych 2-postelovych odporucate?
je to asi najdalej zo vsetkych liecebnych domov od jedalne, procedur atd., vsak? ako daleko cca? okrem toho nam ponukli uz iba Osiku a Jedlu, ale ja chcem aj sprchu na izbe, tak ze vraj volna je uz len Villa Breza - to najdrahsie... 😖
boli sme od novembra dohodnuti na maj a ze vraj oni si ma poznacili na villu brezu, lebo som chcela nadstandard, tak vybrali to najdrahsie...
najlepsie je asi v Smreku, kedze je tam vsetko sustredene v tom liecebnom dome....

baklik
27. feb 2017

a ked nam UNION schvalil na 28 dni, ale my chceme byt len 3 tyzdne, je to ok? ako je to potom s tym kupelnym poplatkom? musim aj tak zaplatit 65,80 eur, alebo bude stacit tych 49,35 eur ako je pri Unione a VSZP na 21 dni?

baklik
27. feb 2017

ake je ubytko v Jedli? na stranke nie su ziadne fotky, len izby pre decka bez sprievodu...

baklik
27. feb 2017

@garicka ahoj, citala som, ze ste byvali vo ville breza. nam tam ponukli ubytko, inak maju volne len bez sprch. ako je tam? vraj je tam rusno kvoli vlakom a podla mapky to vyzera byt aj dost zastrcene. ako daleko cca je to od Smreku? a stravuje sa v Smreku?

kankam
27. feb 2017

@baklik nemyslím, že ide o poplatok, skôr o to, že dieťa by tam malo zostať tých 28 dní. To sa radšej spýtaj primárky, či budete môcť opustiť pobyt o týždeň skôr.

marcella5
27. feb 2017

@baklik po 2-3 dnoch zistis, ze tam nic nie je daleko 🙂 villa breza je vedla osiky, a ano, pocut tam vlak.. ja som tam nebola, ale kamoska v lete, a im to dost vadilo pri otvorenych oknach.. ale kolko ludi, tolko chuti, niekomu to neprekaza vobec. Vlaky chodia dost casto. Ja som napocitala raz na cca hodinovej prechadzke do dediny Lucivna 7x, z toho nakladne 2x. Ano, v smreku je vsetko pod jednou strechu, ale aj velka premavka, topanky v skrinkach na prizemi.. kazdemu vyhovuje nieco ine, aj vadi nieco ine 🙂 nam vobec nevadilo prejst sa do jedalne, aspon sme mali pobyt na vzduchu od rana 🙂 ubytovani sme boli v topoli

baklik
27. feb 2017

@marcella5 tak tie vlaky ma dost odstrasili, to mne dost prekaza, ja chcem horsky klud 🙂 to asi potom skor ta jedla, ci? a kolko minut vam cca trvalo, kym ste sa dostali do jedalne?

marcella5
27. feb 2017

@baklik mne by to tiez prekazalo.. par minutiek, podla toho, ktorou cestou sme sa vybrali, , ked bol sneh dlhsie, lebo samozrejme ten bol vzacny 🙂 myslim, ze jedla nema vlastnu kupelnu.. skus este javor pozriet, tam je ubytko nad jedalnou

baklik
27. feb 2017

@marcella5 ano, viem, ale ponukli nam uz iba Brezu alebo Jedlu, bohuzial...

marcella5
27. feb 2017

@baklik ak pozadujes nadstandard, radsej brezu, poloz si otazku, ci by ti nechybala vlastna kupelna.. alebo uz potom len iny termin.. ale to ti asi nevyhovuje

baklik
27. feb 2017

nie, chceme ist v maji...

baklik
27. feb 2017

asi radsej bez kupelne, ale s WC a umývadlom ako v hluku za tie peniaze... skoda, ze na webe nie su ziadne fotky ubytovania v Jedli, len foto izieb pre deti bez sprievodu... hlavne, ze v popise pisu, ze ubytovanie je urcene detom so sprievodom....

baklik
27. feb 2017

@marcella5 a a Jedla nie je zas velmi blizko hlavnej cesty? podla mapky to tak vyzera... ci to nahodou nakoniec nemam za jedno s tym hlukom...

30mamina3
27. feb 2017

@baklik kľudne by som brala Brezu.My sme boli vždy v Topoli a vyhovovalo nám to,že všade treba chodiť a to chodime v zime.Veď o tom to tam je aj o klimatoterapii,a keď už budete oblečený tak ostanete von.mne osobne by nevyhovovalo mať jedaleň priamo na ubytovni.a v podstate od Brezi nemate nič neako ďaleko.najdalej je hlavna brana takze keď pojdete na výlet tak k autobusu to mate o trošku ďalej ako iné domy.

30mamina3
27. feb 2017

@baklik a čo sa hluku týka tak z hlavnej cesty tam hluk nieje.cesta je ďaleko.v breze sem tam budete počuť vlačik ale myslím,že nie neako strašne.

baklik
27. feb 2017

@30mamina3
prave som pozerala Google maps, tak su tie kupele dost zvlastne umiestnene - z jednej strany dialnica, z druhej strany zeleznica... 😖

baklik
27. feb 2017

mohol by sa mi ozvat niekto, kto byval v JEDLI, ako to tam je... ci nie je to ubytko prilis spartanske, lebo to zase tiez nie...