Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@marcella5 ano, na september mi povedali, ze by sa dalo. Ale chceme leto. Mame uz apartman v tatragolfe v lomnici ;)
@kacenka78 ono mozno zavisi, ako je kto citlivy na zvuky a ako ich vnima. Ja si len myslim, ze ich v Smreku moze byt pocut. Neviem ale, ci par stran dozadu som to aj necitala. Ale vo Vile Breze bol otecko, ktory hovoril, ze ich dost pocuju. Nastastie im to nevadilo ;)
@rybarybata za auto neplatis nic, parkovanie je asi viac centralne hned za vjazdom do arealu, my parkujeme ale priamo pred Topolom, pod svojimi oknami. V areali plati 20 rychlost a stale musis blikat vystraznymi. Von a dnu mozes kedy chces, len prvykrat ta vpustia az po prijme u lekara ked sa zaregistrujes u spravcu, prevezmes kluce od izby a nahlasis znacku.
@vikusjk dakujem
Baby, ideme do Vila Brezy. Do dvojpostelovej izby. Viete mi poradit, ci je na izbe chladnicka? A obyvacka? Ci cisto iba izba a toaleta s kupelnou.
@vikusjk ahoj chcela by som sa opytat, ako sa tam mate, vy ste tusim prvy krat tam? vyletujete, procedurujete sa? 🙂 kolko vyletov tam je asi? nie je to tam taka masovka? ja mam predbezne sice rezerve Horny smokovec, ale celkom aj tato Lucivna mi este beha po rozume... zatial sa mi len papiere vypisuju, dufam do konca tohto tt snad to uz dam aj na postu do poistovne. chcem ist s 2 chlapcami, tak ma to zaujima velmi.
@mijaska ahoj, my sa mame super 🙂 sme tu prvykrat, ale dufam, ze nie naposledy ;) Ja mam este skolkarku, takze mame procedury vzdy o 9 a o 10:30, co je uplne super cas. Kedze moja mala je spachtos, inhalaciu o 9 sme uz dvakrat riesili o 10 🙂 Vylety sa tu opakuju, boli sme aj autobusom a cez vikend autom, ked si tu autom, tak mas uplnu volnost. Neviem, co by ta este zaujimalo?
@vikusjk Ahoj 🙂 som rada, že sa tam máte dobre 🙂 ja sa už pomaličky začínam tešiť 🙂 Môžem ťa poprosiť ak budeš mať čas potom spísať čo sa ti tam zišlo, čo vôbec nebrať a čo treba zobrať určite ??? Veľmi by si mi pomohla pri balení ... lebo ja sa bojím, že zbalím celý dom 🙂 Ďakujem... Držkajte sa tam 🙂
@vikusjk a co zvyknete robit poobede? pocasie je asi chladne, vsak ani tu v BA nevyzera byt pekne na vikend okolo 9 st. a dazd hlasia... skoda toho. tiez by som najradsej sla ked bude trosku teplejsie. Ja som taky zimomravec 🙂 Z Lucivnej nemam odpoved, iba HS nam dal zatial termin na 30.3.
@mijaska A volala si sem? Musis si zavolat, lebo su totalne vybookovani az do jesene. Jedine, ze si flexibilna a nieco sa im ubolni, oni si ta poznacia a zavolaju.
My tu mame z rana minus 🙂 Cez den tak od 3 do 7 stupnov. Ked je 7 a svieti slnko, tak je to parada 🙂 Poobedia su rozne, bud ideme na vylet, alebo vcera sme boli tu a striedali sme preliezacky, hracky v piesku, kriedami sme kreslili na chodnik, fukali bublifuk, niekedy hrame skryvacky, nahaname sa trochu, hrame clovece sami si sebou (je tu giga plocha v trave) a tak. A pohybujeme sa tak, ze mala lieta na odrazadle. Nuda rozhodne nehrozi :D
Ja mam malu ruksak, v ktorom mam procedurny listok, pitie a servitky, nahradne rukavice a vsetko potrebne. Niekedy sa stane, ze vyjdeme na ranajky a sme az do vecere mimo izby 🙂
@misinka26 jej prepac, akosi nestiham vsetko citat :( Hmm co si zobrst, toho je vela. Co si nebrat, zalezi od domu. Ja keby viem, co tu v Topoli je, neberiem asi velky pribor, len malj maly. Ale inak neviem, ci mam nieco zbytocne. Ja som prala zatial len raz tyzdenne, tj dvakrat dokopy. Mam problem vystihnut, kedy je pracka volna. Nastastie mam dostatok oblecenia, takze to az tak nevadi. Ty nechces mat stravu tu ze? Ze iba dojedat, ci sa mylim?
No uteraky a osusky potrebujes na izbu. Vo wellnese davaju vsetko. Slapky k vode vezmi. Je tam klzko, takze tie aj do sauny a tak. Kupacie potreby - rukavky, koleso, plavky.
V kuchynke je vsetko. Takze som mozno mohla nehat doma hrnceky napriklad. Utierka na izbe sa zide, rovnako handra, ci uz na topanky, alebo nieco utriet. Toaletny doplnaju a bolo tu tekute mydlo, ale ja som doniesla svoje. V kuchynke je aj jar a hubka, ale tiez mam na izbe svoje.
Neviem, ci ti moc poradim, lebo ja som zbalila tiez pol bytu 😂 ale nebanujem, mam tu vsetko a je to komfortne 😉
Na ktorom dome budete?
Mám pár otázok na tie, čo ste tam už boli.
Koľko ste čakali kým ste sa dostali na izbu? Jesť sa chodí iba v určitú hodinu, alebo je to od-do? Kedy sa chodí na raňajky? Malý si rád pospí.. Ale však aj ja 🙂 Procedúry sú iba doobeda? Mám brať bicykel, či tam sa dá požičať?
Budeme vo Vila Breze. Je v kuchynke chladnička? Ako ďaleko to je do jedálne odtiaľ? A ako ďaleko je ihrisko odtiaľ?
Ďakujem za každú odpoveď.
@39520 kedy sa dostanes na izbu zalezi od toho, kedy prides, v ktory den nastupujes, ako dlho budes cakat na prijem. Po prijme si u spravcu vvyzdvihnes kluce a ides sa ubytovat. Procedury su vzdy od 7:30 do myslim 15-tej. Kedy ti daju je individualne. Ked ti nieco nebude velmi vyhovovat, mozes poziadat o precasovanie, to sa riesi na rehabilitacii (tam su kocky, ktore robia procedury). Su strasne zlate vsetky. Ustretove a ochotne, sto bodov.
Jest budes v Javore (Bonsaj). Ranajky su od 7:30 do 8:30, obed 11:30 - 12:45, vecera 17:00 - 17:30. Ja ked chcem nechat malu spat, riesim to tak, ze ju necham na izbe. Chyznej poviem, ze je tam a ze idem pre ranajky. Mam to z Topola dalej ako budes mat ty, a viem to ptocit za 12 minut normalnou chodzou. Zbalim jej to, zapisem obed - pri ranajkach vyberach obed a veceru na dalsi den, vzdy z troch jedal alebo balicek ak ides na vylet niekam. My sme balik nevyuzili.
Bike ako chces, da sa vraj aj pozicat, ale neviem v akom obdobi a pocasi, ja mam odrazadlo pre malu a veru lieta na nom stale. V Topoli je kocikaren, asi bude v kazdej budove, tam mozes odkladat. Nam sa odrazadlo zmesti do auta tak ho drzime tam, kedze parkujem rovno pred vchodom.
Mozno si precitaj odpovede par stran dozadu, kocky pisali aj o inych podrobnostiach 😉
my ideme v stredu 🙂
Ahojte, mali ste niektorá deti na liečení bez dopravou? Ako bolo?
Bez doprovodu 🙂

Prosim Vas, a ako to je z autom, plati sa nejaky poplatok-parkovne?