Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
Nebolo by od veci,urobit skupinu, a oznacovat prispevky,nech to je prehladnejsie. Nechcete sa toho niektora chopit?
Baby a to komu treba nahlasit, že balik syrovy?
Aha to som nevedela, ze sa da dopisat , že syrovy.... nabuduce 🙂
Da sa vybrat mäsko na prirodno. Ale treba si skontrolovat aj velkost masa - idealne rozbalit este v jedalni. Nam dali 2x mensi kusok. Na druhy krat som sa odvazila ist spytat a v pohode mi ho kucharka vymenila.
Tak nas mali ma zapal priedusiek a uz berie antibiotika. Dufam,ze sa za tie 2 tyzdne da do poriadku
@nadezdah fiha,az tak zle ste skončili s chorobou? A po kolkych dnoch pobuytu ste ochoreli?no mali by vas domov poslať a ked sa vyzdraviete pridete inokedy cez nahradny termin co z kupelov mate ked ste chory?nič.nam alergologicka vravela,ze ide im len o biznis ked vela deti ochorie tak neposielaju hned domov aby ostatne zdrave deti na lieceni neochoreli len sa nakazia zbytocne vela deti.my so synom ked sme boli tak prve 2 tyzdne bol zdravy a posledny 3 týždeň uz sme boli chorý ze sme museli saunu,plavanie zrušiť a co z liecenia sme mali ked sme este doma sa liecili.ze ten princip je katastrofalny teraz ako davnejsie povedala nam alergologicka iba choré deti sa vracaju z liecenia domov sa doliecovat.bohuzial je to tak na slovensku.
@livia341 nehrotis to trochu? My sme sa nevratili chori ani minuli rok (pocas pobytu sme chvilu boli v karantene ale procedury nam prehodili na ine dni) a teraz som tu 2 tyzdne a decka su fit. Mam 3 deti. Verim tomu ze o tyzden pojdeme domov tiez fit. A co pozorujem decka co s nami v jeden den nastupili (mame spolu cvicenie, saunu a bazen) su tiez vsetky ok.
@livia341
@nadezdah my sme tuez tesne pred kupelmi boli chori a potom pocas celych 28 dni uplne v pohode.Mnoho bab vravelo,ze ked ochoreli pocas pobytu,tak kvoli pobytu na herni vo vecernych hodinach,ak sa tam vyskytol niekto s chorobou,preto potom primarka aj robila nejake opatrenia.Takze byt hlavne vonku,kolko ide,tam je min sanca nakazit sa.
@libka1 tak to dúfajte,že prídete s tromi detmi zdravy domov no my sme boli prvykrat na liečení a bohuzial sme ochoreli,stacilo sa nakazit v jedalni tam vela deti kaslalo a v bazéne som videla jednemu chlapcovi ako tiekli z nosa zelene sople a byvali sme von kazdy den aj 4 hod.no nevyslo to unas.Snáď nabudúce bude dobre.
@kankam no my sme boli pred kupelmi zdravý,az v kupeloch v poslednom tyzdni ochorel ze doma sme sa doliecovali a nenavstivili sme ani raz skolku a hernu,kvoli karantene nam primarka ci viacere maminy neodporucili,ale v jedalni co som videla a pocula tak vela kaslalo a v bazene som videla ako jednemu dietatu tiekli sople a chodievali sme kazdy den von aj zo 4hod.takze chytit chorobu mohol hocikde napr. Aj v cakarni tam su zdrave co prisli na prijem alebo chore co cakali na vysetrenie.nikdy nevies kde chytis chorob.
@livia341 tie "zelene sople" preco nevyhnali na izbu di karanteny ? Asi mamicka bola "slepa"a sestricky tiez ?Ja som inak bazen vymenila za virivku a saunu ,lebo mne prisiel ten bazen prechlorovany a detom s astmou to velmi neprospieva. V jedalni tiez deti kaslali,ale bol to chronicky,alebo alergicky kasel,nie akutny.Take detu boli na izbe a aj jedlo si tam ich maminy brali.
Maminy co ste tam boli resp.ste teraz,su tam nejake hracky a spol.hry,ci lepsie zobrat z domu nieco?
@kankam no v tom case ked sme boli my tak sestricky viac menej boli v chodbe pri osuskach ako pri bazene cize nemali akoze vidieť ale su aj tak oni zodpovedne.ze maju byt pri bazenoch keby nedajboze dieta sa topilo tak neviem kto by ratoval a mamina samozrejme nevedela alebo.vedela a robila sa.ze je to ok.
@livia341 ja som bola minuly rok s malou okamzite v karantene ako jej nabehli zelene sople. V tomto bola primarka razna. Von sme chodili ale jedlo nam nosili na izbu a do spolocnych priestorov sme nechodili.
Pri bazene je plavcik. Tie sestricky tam moc nechodia. Knihy z herne poziciavaju. Aj v Bonsaji vzadu je kniznica. Su tam aj knihy pre dospelych.
@kankam presne tak ako vravite s tou cakarnou,že je porusovanie pravidiel.mali by tak spraviť,ze doobedu by prijimali len zdrave deti až poobede by išli chore deti a tym padom by neochorel nik
Alebo je druha moznost,že by rano nahlasovali maminy chorych deti a tym chorym by chodila dr.ako na vizitu ako to byva v nemocniciach, ale doktorkam sa chodit po izbach,ci liecebnych domoch nechce.
Baby prosim vas mozem aj odmietnut bazen? Ze mechcem aby sa v nom mala kupala?
@livia341 ano, to bolo pre @nadezdah 🙂 Je tam plavcik, take ucho.
@domi1988 minuly rok sme tiez odmietli bazen, dali nam miesto neho ine procedury. Ano, ak si kuknes na ich Facebook, uz tam maju program na oktober. Je tam iny program pre deti bez sprievodcu a so sprievodcom. Animator ma aktivitu aj s deckami bez sprievodcu.
Asi trapna otazka,ale vo vybaveni kuchyne je palacinkar a vareska na otacanie? Kukla som jedalny listok,min.kazdy treti den budem musiet malemu nieco uvarit,takze mi balime aj potraviny.
Kocky poradte prisla mi navratka a je tam ze ci mam zaujem o stravu. Teda ja by som chcela len obedy. Da sa to nejako? Niekde som citala ze da len som nenasla ze ako... dakujem.
@kocanda22 odpis im ze nemas zaujem, lebo potom musis mat minimalne tyzden ranajky, obed, veceru ak napises ze mas. Po prichode pojdes do restauracie Bonsaj, tam ti daju externu karticku a budes si kruzkovat len jedla o ktore mas zaujem. Akurat rataj s tym, ze sa kruzkuje 2 dni vopred, takze az potom budes mat stravu. Ja tak mam dcerku najstarsiu, ona mi nechodi na vsetky jedla, davam jej len take ked viem ze zje a ranajky jej cez vikend nedavam aby nemusela vstavat, kedze si rada pospi 🙂 To ti vsetko na prijme vysvetlia ked sa ich popytas.
@kocanda22 ako ti napisala
@libka1 ja som tak bola,ze som mala len obedy.Akurat prve dva dni som sa bola najest v bonsaji.A svokre co ma menila na tyzden som nahlasila cele menicko.Na konci pobytu zaplatis pocet ranajok,obedov a veceri.Externu kartu budes mat na stole ako jeby si mala celu stravu s dietatom.

@libka1 presne to som po prvom raze skonstatovala ze naco to brat a potom vyhadzovat.Raz som si dala ten syrovy a potom sme to postupne pojedli,kazda nieco.
Planujes najblizsie ist opat na liecenie ?pisala som ti ip😉