icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

llela
7. máj 2023

Žienky prosim jedálniček na budúci týždeň by ste mohli pridať tie co ste tam? A program na máj nie je?

darinb
7. máj 2023
llela
7. máj 2023

@darinb dakujem🙂 a program náhodou nie je?

mon1605
7. máj 2023

@darinb Prosim vás, už tam nie sú švédske stoly?

darinb
7. máj 2023

@llela nie je
@mon1605 nie

zuzka1117
9. máj 2023

Dievčatá práve mi prišli papiere , mám schválený sprievod na dve deti a čítam dobre , že ešte dopatit 1400€?

llela
9. máj 2023

@zuzka1117 ja schválená ako doprovod s jedným dieťaťom 978 eur, nastupujem teraz v piatok...bude žiaľ pre čoraz menej deti dostupná liečba

zuzka1117
9. máj 2023

@llela strašne veľa mi to príde. Veď keď je to schválené poisťovňou tak by ta suma mala byť k tomu adekvátna.

svetlana261
9. máj 2023

@zuzka1117 nenormálne, my 4 dve deti a manžel schvaleny poisťovňou ako pacienti a ja schválený doprovod platila som 1030 izba nadštandard.

nikol124
9. máj 2023

@zuzka1117 tiež som schvaleny doprovod aj syn a platila som 1200 neskutočné ceny tam majú plus za kazdu navstevu dalsie peniaze ,manzel na 3 noci prisiel a platil 110 eur ….

sloniiicek
9. máj 2023

@zuzka1117 ja som bola s jednym dietatom. Neschvsleny doprovod. Mladsia este neplatila. 1222eur. Javor nadstandard. A to sme boli mimo sezony. Suseda bola schvaleny a tusim bol len 100eur rozdiel. Aj sa na to pytala. Preco plati tak vela a ze jej to vysvetlovali. Ale uz si nepamatam,co mi vravela.

llela
9. máj 2023

Zeny co je to zase za vracanie a hnačky v kupeloch? Minulú rok keď sme boli bol nejaký vírus. Teraz zase a my ideme v piatok:(

nikol124
9. máj 2023

@llela my sme to počas 3týzdňov dostali 2x , ja aj syn

llela
9. máj 2023

@nikol124 co to je vlastne? Je to dlhodobo keď to chytilo? A z čoho myslíš ze to je?

nikol124
9. máj 2023

@llela neviem z čoho to je .ale syn vracal len a strašne ho bolelo bruško asi 2 dni vkuse , ja som vracala a hnačkovala a žalúdok ešte 3 dni som nemohla pomyslieť na jedlo …tam je to vraj stále , hygiena tam je zanedbaná,takže sa nečudujem

zuzana851
9. máj 2023

My nic sme nemali akurat posledny tyzden 38.5 ja syn nie mne doma antibiotika az dali a pomohlo

svetlana261
9. máj 2023

@llela náš syn dostal zvracacky od štvrtka večera celú noc 12 krát v piatok ráno este 2 krát,boli sme v bazéne vo štvrtok poobede, kým tam nešiel nič mu nebolo! Dr v kúpeľoch povedala že má pokazený žalúdok.Zobrali sme ho do Popradu na detske oddelenie,tam sme ležali 3 dni na infuziach.No ja už sem nepridem

sloniiicek
9. máj 2023

@llela my sme nastastie nic nechytili a ani nam nic nebolo. Ale na okolo bola skor vela deti chorych. Ale aj pocasie sme mali ako na hojdacke... tam mozno vela ludi a deti prechladlo. Neviem...

llela
9. máj 2023

@sloniiicek vieš čo ja ju už mám doma druhý týždeň aby išla zdravá a ak mi niečo chytí hneď na začiatku tak ma porazí. Počasie je tiež na porážku, dnes sme mali mínus 2 stupne

llela
9. máj 2023

@svetlana261 myslíš ze to bolo z bazéna naozaj? Som chcela ísť s babami cez víkend.

nikol124
9. máj 2023

@svetlana261 tiež sa tam už nikdy nevrátime …. Mali sme mať vírivku a keď sme tam prišli bola cela osliznutá a smrdela ,tak som povedala plavčíkovi ,že smrdí ,že radšej do druhej a on že vie ,že oni už obi dve smrdia ,ale že ešte do konca týždňa vydrží(bola streda) .
Nam sa tam pohoršilo, hygiena velmi slabá , mali sme plesnivé okna ja som ich tam drhla od plesne,nakolko syn ma alergiu aj na plesne .absolutne neriešili potravinové alergie , vyhovárali sa tam jeden na druheho ,keď sa mi syn povyhadzoval,…..v škôlke ich mala chorá učiteľka bez hlasu , boli tam v jednej mini miestnosti ,kde si všetky bacile vymienali …. Ja som rada,že to skončilo stálo nas to 1200 eur ,plus cesta ,jedlo -museli sme si variť na izbe ,nakoľko strava bola aká bola, všetky aktivity vačšinou zrušene lebo sa nenahlasilo min 10 deti, vylety porusene lebo nebol plny autobus ,herňa hrôza,znicene hracky bez kolies , plne sufliky a skrine handier …. Radsej za tie peniaze pojdem o rok k moru a pomôže mu to viac ako taketo kupele, velmi sklamana som bola ,nakolko sa prezentuju ako kupele pre deti, nič naviac pre deti tam nie je okrem jedneho vonkajšieho ihriska

svetlana261
10. máj 2023

@llela a z čoho? V škole neboli 10 dní pred nástupom do Lučivnej

darinb
Autor odpoveď zmazal
misinka20
10. máj 2023

@nikol124
@darinb
@svetlana261
Ja neviem či som bola niekde inde ako vy ale ja žasnem nad tým čo píšete... Pobyt sme absolvovali už po 7 x teraz vo februári a ani jeden krát mi tam dieťa neochorelo, nemalo žiadne virózy ani problémy. Strava bola vždy chutná, dokonca zjedol aj moju porciu. Práveže olovranti a desiatu som ešte niesla domov. Bazén čistý, vírivka detto. Je pravda, že do herní nechodíme lebo mám za to, že sme tam kôli pobytu von, takže neviem úplne ako to v tých herňách vyzerá ale napr. telocvična bola úplne super. Po minulé roky sme chodili skôr v lete, a teda aj vonkajšie bazény boli super. Bývala som v skoro každom type ubytovania, čiže od úplného minima čo bola kedysi Limba kde sme mali len jednu izbu s wc a spoločné sprchy, cez smrek s obyvačkou, topoľ a tento rok javor. Vždy bolo všetko čisté a k spokojnosti. Dokonca mám pocit, že sa to rok čo rok zlepšuje. V škôlke tam malý nikdy nebol ale tento rok bol v škole a ja sama som bola nadšená nad tým ako sa im venovali učitelia, všetko krásne prebrali, dokonca bol popredu, čo aj naša triedna v domovskej škole skonštatovala, že ako pekne plynulo prešiel a vôbec mu to neuškodilo naopak ešte prospelo. Tento rok sme boli prvý krát v zime a užili sme si aj sneh, sánkovanie, lyžovanie, škoda len klziska... Po minulé roky sme využívali všetky vymoženoti ihrísk ako trampolíny, volejbalové, basketbalové aj futbalové ihrisko, pinpong, kuželky, šachovnice, opekačky, atď... Ja tam chodím vždy autom takže výlety riešime vo vlastnej réžií ale boli sme raz/dvakrát aj na výlete autobusom a tiež bolo super. Dokonca sme tento rok chytili akciu, že sme mohli ísť navyše do bazéna a sauny mimo procedúr zadarmo, mali sme dielničky a kino. Ja som naozaj prekvapená čo píšete lebo ja viem teda porovnať roky a musím povedať, že sa Lučivná naozaj zlepšila a rok čo rok je tam pobyt krajší ale zároveň drahší. Čo som počula o iných takýchto kúpeľoch, tak tam nie je ani 5 % z toho čo ponúka Lučivná. Ja si skôr myslím, že ste chytili nejaký blbý medzitermín, a teda bohužiaľ práve Vám nevyšlo všetko čo malo, lebo vravím my sme tam boli pre cca 2 mesiacmi a všetko bolo super, budúci rok sa určite vrátime.

llela
10. máj 2023

Ženy keď to teraz čítam smutno mi je. Boli sme s dcérkou minulý rok v máji. A bolo super. Organizovali sa 3x do týždňa, niekedy aj 4x výlety. Na všetkých sme boli. Učiteľky zo školy robili poobede hry pre deti, karneval. Boli tvorivé dielničky. Jediné čo bolo hluché bol víkend. V herni sme boli len raz zahrať stolný futbal, takže neviem posúdiť. S procedúrami nebol problém, s pani doktorkou sa dalo dohodnúť. Strava bola švédske stoly. Dcérka celý rok po kúpeľoch neužívala antibiotiká, čo predtým pravidelne skoro každé dva mesiace. Teraz máme nastúpiť v piatok a veru mám zvláštne pocity.

nikol124
10. máj 2023

@misinka20
tak my sme boli ubytovani v Osike a vsetky okna komplet plesnive , ukazovala som to tam aj upratovačke len povedala mhm a neriešila,to že bočne okno z vonku bola cele osrate od lastovičiek a zaschnute to ani nehovorim . Strava bola hrozna a v čase ked sme tam boli som bola 9 ,ktorá sa bola sťažovat na stravu u riaditela , tarhoňa tvrdá, mäso nedopečené , alergény nevypísane,ked napissne tak zle ….. bazen bol tak studený,že deti doňho nechceli vojsť,vraj zabudli ohrev zapnúť, vírivku som popisala našťastie sme ju mali 1x aj to sme odišli,keďže voda pokazena a smrdelo to tam ,čo priznal aj plavčík….veľa pršalo ,takže hernu sme boli pozrieť ,ale stačilo nam 1x…. Za 3 týždne čo sme tam boli , bol 1x výlet a to len do sklárstva a 1 dielna ,výroba sviečok , ktorá trvala 10minút /1 sviecka (zrolovanie voskoveho pasu) 3 eura ….ako neviem ,čo myslis ,ze neponukaju ine kupele iba Lucivna , lebo to ,ze vonku je jedno vonkajsie ihrisko tak nic naviac tam pre deti neni ….Kazdopadne vela sa tam rozprava o tom,ze to prekupila Penta a jednoducho kupele casom zaniknu a bude z toho Family resort na plnú uhradu ako pobyt, vraj to tam aj postupne prerabaju kvoli tomu…ci je to pravda neviem , ale viem ,ze z rozpravania mamiciek ,ktore sme tam boli sa 99% nevrati a pojdu inde …. Takze mienku o Lucivnej nemam len ja takuto a nie som narocna ,ale kedze tam idu chore deti ,astmatici ,alergici ,hygiena by tam mala byt na vyssej urovni ,zial nebola ani na zakladnej …..

darinb
Autor odpoveď zmazal
misinka20
10. máj 2023

@nikol124 V Osike som nikdy nebola ale viem, že to je úplne najhoršie ubytovanie, čo sa štandardu týka, ale zase aj nalacnejšie, ja mám aj fotky tu z pred 2 mes a aj z minulosti, takže viem, že Javor je krajší ako v hoteli ale vravím boli sme aj v Limbe, Smereku, Topoli, takže poznám aj nižší štandard. Ja nechcem nič hovoriť, hovorím z mojej skúsenosti lebo my sme tam už "štamgasti" chodíme od 3 rokov malého a jedlo za mňa bolo výborné a nikdy sme hladní neboli, práveže naopak. A nároky teda mám dosť vysoké. Bazén studený??? Ja fakt neviem ale ja som teda zmrzlina ako hrom a my sme mali bazén 29 C. A to si nevymýšľam, nemám prečo. Využili sem aj tie bazény a sauny navyše. Jasné, že v tomto období je von nič moc, ale v tele je tam veľa aktivít všetkého druhu a ihrisko nie je len jedno, jedno je pri Bonsai, jedno pri Topoli a aj dole pod Smerekom pri vleku je. V lete sú aj trampolíny a ako som už písala volejbal, basketbal, futbal, pinpong, šach, kuželky, v lete opekačka, bazén vonka, veľa aktivít a súťaží, atď... vy ste teraz boli prvý krát??? lebo my sme tam boli už 7 x v rôznych ročných obdobiach a o rok sa určite vrátime opäť. Ale veď skúste nabudúce Smokovec alebo Štós, ale čo viem lepšie kúpele ako tieto na tejto úrovni nie sú... Čo sa týka výletu to je len ich dobrá vôľa, že niečo také organizujú, ja si beriem auto a mám pokoj, Tatry máme zbehané. Tento rok vravím sme boli aj lyžovať a využili sme zľavu 20% a to bolo tiež fajn. Myslím, že je čo tam ešte vylepšovať ale inak ja som dlhodobý spokojný zákazník, jediné čo ma trápi je cena ale na tú my si uplatňujeme rekreačné poukazy, takže sa to dá zvládnuť...

misinka20
10. máj 2023

@darinb Ja mám teda štandard dosť vysoký, preto som si priplatila Javor, ale po minulé roky keď som chcela vyslovene leto a bolo plno som bola aj v Limbe, a to sme tam mali spoločné sprchy a tiež som s tým bola ok. Ja normálen kukám ako puk čo tu píšete ale to nehovorím, že vám neverím len mám pocit akoby vy ste boli inde ako ja...

nikol124
10. máj 2023

Boli sme prvý krát, chcela som Topol bol obsadený, zaručovala sa mi ,že Oosika je rovnaky nadštandard ako Topol ,….ako najlacnejší je Osika? Na 21 dní schválena ja aj syn 1200 eur , tak potom nechapem ako moze byt najlacnejší….bazen v ten tyzden nebol zapnuty ohrev ,vraj zabudli , o tyzden fajn uz bola cca 28 …ale tym sme prisli o jeden bazen ,lebo to bolo studene a nie len my, to proste do kupelov nepatri nezodpovednsot za bazen,tak isto virivka , kde je hygiena alebo zodpovedne osoby zato,tak isto stravovanie ja mam nafotene jedla ake boli ,tak isto na desiatu dat dietatu jogobelu bananovu 0,0% tuku -nízkotučný? Detom sa maju davat smotanove ,kvalitne jogurty , po sťažnostiach sme sa ich ku konci dočkali…. a casnici totalne drzí a arogantní - a to nebola len moja skusenost … Ziadne aktivity neboli ani jedno poobedie , ani doobeda …nikde nic nebolo , pocas nasho pobytu tam ,mali sustredenie futbalisti, vsetky vyssie uvedenne ihriska mali treningy ….ja som auto mala ,nastastie a boli sme skoro stale prec lebo tam by sme asi unudili k smrti….. ked sme prišli na ihrisko nikde nikoho nebolo, sem tam niekto prisiel ,tak potom nechapem ,kde vsetci boli …a vlastne ano , vacsina teplotovala alebo grcala na izbe,pripadne isla autom preč….