icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

venusa85
25. máj 2023

@31stanka123 škôlka je "povinná" pre predškolákov, ale prednosť majú procedúry. Čiže, až stihne ísť pôjde, ak nie, nepôjde do škôlky. Pre menšie deti nie je povinná. Inak potvrdenie o návšteve vydajú aj bez návštevy škôlky

mon1605
25. máj 2023

@31stanka123 Nie je povinná, ani škola. Moje deti nechodili ani do škôlky, ani do školy. Musí s tým ale súhlasiť vaša škola a učiteľka napísať, že si prajete vzdelávať dieťa vy.

aliaska77
25. máj 2023

@zuzka1117 je to tu v pohode, my sme tu od 15.5

zuzka1117
25. máj 2023

@aliaska77 my nastupujeme zajtra, kde ste ubytovani?

sloniiicek
26. máj 2023

@venusa85 dcera skolacka a male takmer dvojrocne. Povodne nam dali procedury pre starsiu okolo 13.h-14.h. ked videli,ze mam krpatu,tak mi navrhla,ze ich moze dat doobeda cez skolu. Takze bud isla na 1 hodinu do skoly a potom na proceduru,bud sa vratila alebo sa uz nevratila. Podla toho ako stihala. A takto podobne to funguje aj v skolke. Treba sa dohodnut.

venusa85
26. máj 2023

@sloniiicek ja som zatiaľ bola len so skolkarkou, ale p. Lukačková mi povedala, že liečenie a procedúry majú prednosť. A tiež nebola stále, niekedy len na hodinu...

aliaska77
30. máj 2023

@zuzka1117 my bývame v Topoli

halci
30. máj 2023

My sme boli v Lucivnej dvakrat, vzdy cez leto. Velmi sa nam pacilo. Obidva razy sme byvali v Borievke. Cize sme mali jedalen hned na prizemi. Izby boli v poriadku, standardne, na kazdom poschodi bola kuchynka a práčka, bola tam aj spolocenska miestnost s TV. Vylety tiez fajn, program super, stale bolo co robit, Procedury sme mali inhalacie, cvicenia v telocvicni a bazen. Nenudili sme sa vobec. Jedine co by som vytkla bol bazen, na tak velke kupele by som ocakavala lepsie wellnes. Strava bola taka obycajnejsia, ale bolo jej dostatok. Najkrajsie na Lucivnej je podla mna lokalita, radi sme sa tam prechadzali, uz len to prostredie malo liecivy ucinok.

mariankahr
31. máj 2023

Ahojte dievčata, a bola ste nektora ako samoplatca pre seba aj dieťa? Ako to funguje? Treba niečo od lekára alebo rezervovať len ako bezný pobyť.

31stanka123
31. máj 2023

Ahojte,prosím vás už je zverejneny program na jún?Nastupujeme 8.6. A aké je tam prosím pocasie?
Dakujem

llela
31. máj 2023

Jedálny lístok od pondelka ak niekomu pomôže.

zuzka1117
31. máj 2023

@31stanka123 pocasie je pekne. My sme sa dnes predčasne vrátili, takmer všetky deti sú tam choré. Môj syn dostal na 5. deň silnu virózu so 40 stupňovými horúčkami. Deti sa tam idú liečiť a ešte viac tam ochorejú. Ja som dosť sklamaná .

31stanka123
31. máj 2023

@zuzka1117 Čože?Tak to ma naozaj veľmi mrzí...a z čoho sú tam deti choré?My ideme prvýkrát takto do kúpeľov-7 ročná a 4 ročná,obe celý rok respiračné problémy(opakovane zápaly horných a dolných dýchacích ciest),dúfam že kúpele im pomôžu,lebo už fakt neviem čo budeme skúšať,ak nie...Ani som nepomyslela na to,že by tam mohli ochorieť..
A tam ste aj navštívili doktora,či si mám so sebou pribaliť lieky na rôzne zdravot.problemy...Neviem či sa tešiť,alebo obávať..
Každopádne ďakujem za info

zuzana851
1. jún 2023

@31stanka123 so vsetkym treba ratat radsej pribalit my sme tam isli s kaslom hned prestal tam tak zase po nejakych dnoch kaslal pridali proceduru mu ja posledny tyzden tam ochorela ale vobec nedavam pricinu kupelom...od 18.4 je v skolke pred kupelmi vydrzal v skolke par dni cize nam pomohli

zuzka1117
1. jún 2023

@31stanka123 neviem z čoho, v jedálni všetky neskutočne kašľu. A to čo tam dostal môj syn, to bola katastrofa, 40tky horúčky, triaška, zvracanie. Aj my sme boli prvýkrát, dúfala som, že im to pomôže, no jednému synovi to skôr uškodilo. Ževraj aj po bazéne často deti ochorejú, ja som preto s nimi ani do bazéna nešla, ale aj tak tam syn niečo chytil. Určite si vezmi so sebou lieky , také základné ako od teploty, ja som vsetko so sebou mala, neviem čo by som robila bez tých liekov keď dostal teploty. A to viem, že sme neboli jediní, kto odišiel kvôli chorobe.

31stanka123
1. jún 2023

@zuzka1117 ach jaj...tak to je sila,fakt človek zaplatí za pobyt nemalé peniaze a v nádeji,že to deťom pomôže a napokon to môže dopadnúť aj takto zle..
No teda ani do škôlky ich nedám a ak bude možné,tak sa budeme od všetkých distancovat..
Ďakujem za užitočné informácie a dúfam že to v zdraví prežijeme...Moje majú aj tak dosť oslabenú imunitu,čiže budem v strehu

zuzka1008
1. jún 2023

@zuzka1117 presne ja som sa cudovala ze co vsetci tak strasne kašlu.najma v tej jedalni- Ked sme nastupili. Po cca 10dnoch v strede pobytu sme to dostali tiez. Taky kasel ze fuj. A mala 5rocna k tomu horucky a vracanie..obe sme sa doma liecili s atb este dalsi tyzden 🤔

llela
2. jún 2023
keszeli
3. jún 2023

My sme sa vratili z pobytu vcera a za nas to bolo super. Prostredie krasne, udrziavane aj izby. Byvali sme v Javore. Strava v pohode, vzdy sa dalo nieco vybrat. Soplom sa tam asi clovek nevyhne, lebo skoro vsetci tam soplia a kaslu, ale deti si to tam neskutocne uzili...brali to ako super dovolenku.

zuzka1117
3. jún 2023

@keszeli veď aj mne sa tam páčilo, len škoda že na 5. deň mi tam syn chytil takú virózu, že sme museli odísť. Už 5. deň má horúčku, dnes už aspoň o niečo menej, včera sme sa takmer nevyhli hospitalizácii. Mali ste šťastie , že to deti zvládli v zdraví.

jenny2023
3. jún 2023

Mamicky, ak vase dieta malo bazen, isli ste tam aj s nim? Alebo ako to vlastne funguje? Rodicia zrejme pocas procedur s detmi nemozu byt, ci ako teda? 🙂

31stanka123
3. jún 2023

@jenny2023 To veru zaujíma aj mňa 🙂 Noo ja dúfam že budem môcť ísť s nimi vsade-mladsia ma len 4 toky,čiže rátam s tým

llela
3. jún 2023

@31stanka123 môžeš absolvovať s dieťaťom všetko

jenny2023
4. jún 2023

Super dakujem, a co sa tyka skolky... Viete mi povedat prosim ci je to na pol dna alebo ako dlho trva?

llela
4. jún 2023

@jenny2023 viem úplne presne🙂 v piatok sme sa vrátili. Je od 8.30 do 11.45. Ak ma dieta procedúry počas školy nahlásiť ráno učiteľke a prídeš si dieťa zobrať. Potom ho môžeš zaniesť. Maja bola prvacka. Pani učiteľky su úžasne. Aj co nemusela byt v skole musela som ju zaniesť co sa jej tak páčilo.

jenny2023
4. jún 2023

@llela A viete mi povedat aj ohladom skolky?

llela
4. jún 2023

@jenny2023 neviem veru, pretože moja mala minulý rok keď mala byť predskolacka individuálne vzdelávanie. Ale končia rovnako. Myslím ze to bude podobné. Škôlka je jednotriedka.

keszeli
4. jún 2023

@jenny2023 skolka je tiez od 8:30 do 11:45 ale ak nie je predskolacka, tak rano poviete na ako dlho ho tam nechate a to je vsetko. Mozete sj len na hodinku...

jenny2023
4. jún 2023

Maju predskolaci skolku povinnu?

sloniiicek
4. jún 2023

@jenny2023 praveze naopak. Vsade MUSIS ist s dietatom. Byt za neho zodpovedne. Ale vyhodu ma,ze do sauny,virivky,bazenu,floatingu mozes ist aj ty.