Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@juli03 ahoj dcéra má koľko rokov ?
@zuzanka_89 tam oslavovala 5 a mala som ju bez stravy.
@juli03 nebol problém do.jedalne ? S raňajkami?.Keď sú tam bufetové stoly ?
Ahojte, nemáte niekto fotku ako vyzerá Smrek 2 lôžková izba bez obývačky? Dakujem
@zuzanka_89 ja som ju len videla. Keď sme boli na návšteve u kamosiek. V smreku na prízemí bola bez obyv dvojka a bez terasy. Izba s manzels.postelou a kúpeľňa a wc. Nič viac . Dosť malá
@zuzanka_89 nebol problem..mala som so sebou dve deti, a mali sme dve porcie - nabrala som, co nam chutilo a jedli sme... obed a veceru som jej presunula na mensi tanierik, co si vybrala... (ja sama ale nie som velky jedak,tak nam to stacilo), varia dobre podla mna.
Ahojte, náhodou nemá niekto jedálny lístok na tento týždeň? Nastupujeme vo štvrtok a som zvedavá 🥰
Dobrý deň. Veľmi pekne prosím o info ohľadne školy, kto ma. Nastupujeme s tretiackou. Kde sa v areáli škola nachádza? Co všetko ste potrebovali vybaviť a prichystam z domu? A hlavne keď ráno sa učí tak procedúry bude mať poobede? Tak ako potom stihnúť výlety, pobyt vonku? Ďakujem
Ahojte 🙂
Prepacte ak sa opytam nevhodne.
Zaujimalo by ma hlavne od tych co chodite pravidelnejsie do kupelov. Vidite realne zlepsenia?
Syn ma 4.5roka posledny rok ako zacal chodit do skolky mal asi 4x zapal priedusiek. Tak sme zvazili kupele. Chceli sme ist vsetci 4 aj s malou 1.5 r dcerku ale pre 4ludi to vyjde okolo 2500eur co mi pride dost. Preto rozmyslam ci nepojdem za ten peniaz k moru.
Boli ste tam niektora aj tak ze s 2 detmi. Ja si to nejak neviem predstavit s tou malou chodit so starsim na procedury
Dakujem 🙂
Ahojte este ma zaujimava ci niekto napr dochadzal denne do Lucivnej cca 30min. Ci je to vobec realne. A ako su tie procedury roztahane pocas dna. Dakujem za info
@peta44 ahoj, ja chodim s dcérou od jej 3 rokov, 3x sme boli v Lucivnej, tento rok v Stose. Ja som zlepsenie zbadala. Pred 2 mesiacmi sice mala zachvat taky, ze skoncila na adrenaline, ale celkovo je tam zlepsenie.
V Lucivnej je to super, hoci naposledy som badala "ignoraciu" zo strany lekárov, su pre deti-zabavia sa von, cize ta potrebna klimatoterapia. V Stose som videla jedine pozitivum prostredie, prirodu. Inak dost zanedbana hygiena, procedury nemala dobre co jej vyvolalo pretrvávajúci kasel...
@zuzka1117 Nie kazdemu tam dieta ochorie, my tam chodime 7 rokov a ani raz tam nebol chory, a to tam chodime hlavne koli oslabenej imunite. Ale ked vidim ako to tam bezne chodi, ze matky vykeciavaju na kavicke a deti cely den v herniach, behaju po chodbach atd (to nehovorim o tebe) tak sa necudujem, ze kazde druhe je chore. Moj tam nikdy nechodil do skolky, jedine tento rok do skoly lebo ta je povinna. My sme boli uz v kazdom rocnom obdobi a pre mna zaklad bol, okrem leta kedy behal po ihriskach, sa uplne izolovat, tzn. ziadne herne, strava len rychlo najest a odist, ziadne chodbove party s ukaslanymi detmi. Vela ale naozaj vela sme za kazdeho pocasia von, ci prsi, ci snezi, stale... A dodrziavame rezim, dostatok spanku a klud... A to sme minuly rok sli do Lucivnej ako akutny stav kedy bol maly po silnom COVIDE 3 mes na ATB a tam neochorel, naopak uplne vyzdravel a od vtedy nebral ATB ani raz. Takze sa mi nepacia tieto zavadzajuce informacie lebo tvoje deti ochoreli...
@misinka20 vieš čo nepíšem zavádzajúci príspevok, písem čo som zažila. Ja som s deťmi bola takmer celý deň vonku, s nikým sme sa nesocializovali, odmietla som aj skupinové inhalacie aby sa nenakazili a na 5. deň som musela odtiaľ odísť čo mi malý tak ochorel, že mal 40tky horúčky, veľké bolesti brucha. V podstate nás doktorka hneď prepustila ako ho videla a na ďalší deň to chytilo mladšieho. Za pobyt som platila 1500€ a dopadlo to katastrofálne.
My sme sa odtiaľ vrátili teraz ako posledny turnus. Bolo úplne skvelé. Síce sme týždeň po príchode chytili COVID, tak sme nejaké procedúry vynechali a jedlo nám nosili na izbu, ale nemôžem povedať zle slovo. Trochu smrdel záchody to je pravda, ale inak ubytovanie na jednotku, krásne, priestranné, čisté (Javor apartmán pre 3 osoby), servis parádny, chyžná veľmi milá a ochotná, v jedálni niektorí čašníci úplne úžasní a milí... na procedúrach fyzioterapeuti tiež úžasní, ochotní, ja fakt nemôžem krivé slovo povedať. Areál perfektný, bolo kopec snehu, takže sánkovačka, bobovacky, prechádzky.... 2 výlety do tatier... skratka super. Ja som si úplne oddýchla od varenia a domácnosti a psov, takže účel to pre mňa splnilo. Synček bol pri mne ako sprievod a mal tiež procedúry a ci mu pomohli - uvidíme neskôr. Jedlo bolo fajn, raňajky bufet, obedy na výber z 3 jedál a dalo sa, po týždni som vedela, čo si asi objednať a co nie a bolo dobre. Vývar bol každý deň, čo bolo pre malého super.
V každom prípade sa tam chcem vrátiť bud o rok, alebo o dva. Za mňa paráda ❤️ Rozhodne odporúčam 🥰
Ahojte, my nastupujeme do Smreku od 8.1. chcela by som sa opytat na izby-mame izbu s obyvackou. Ake je vybavenie izby, da sa niekde prat, kuchynka asi nie je v tejto budove. Ako to je so skolou a procedurami? Sme lyziari, bereme aj vybavu, je mozne poobede cez tyzden sa ist lyzovat? Aky je harmonogram dna? Skol, jedalen, pricedury su v tej hlavnej budove Smreku ci inde? Je tam nikede maly obchod aspon kvoli pecivu ci treba do svitu/lucivnej?6rokov sme chodili do horneho smokovca ale ich nove podmienky nas presvedcili o nutnosti zmeny priestoru. Nastupuje niekto z vas na tento termin?
@bambulka81 dobrý deň, môžem sa spýtať: čo vás odradilo od Horného Smokovca? Vdaka
@mmmzm v Hornom Smokovci sme sa mali dobre, nie je to ziadny luxus, izby po doupratani aj ciste, strava podla kuchara, sestricky velmi prijemne, zlate, ustretove, vazne sme sa tam s radostou vracali rok co rok. Boli sme super kolektiv takto v januari sme sa stretavali, ale asi nas chceli rozbit, a vymysleli ze deti nad 12rokov maju chodit same bez samoplatcov rodicov, ktori samozrejme priniesli na kuchynu viac ako rodic schvaleny poistovnou. Dufali, ze nase deti vsetky pustime bez dozoru a budu tak mat aj oddelenie plne, no hold smola. Boli sme uprostred Vysokych Tatier, vsetko pri ruke, cele poobedie bolo nase, klimatoterapia na cele poobedie, lyze, korcule, sane, tury, prechadzky, vsetko co treba pre deti s astmou. Tak tento rok skusime Lucivnu, pre mna to bude velka zmena, a idem do neznama, neviem ako to tam celkovo funguje.
@bambulka81 vďaka za info, to je prekvapenie...
@bambulka81 my taktiež nastupujeme do Smreku 08.01 a presné tie isté otázky mám 🙂. Tak snáď niekto odpovie, lebo popravde netuším čo všetko treba zo sebou zbaliť a čo netreba vláčiť zbytočne.
@strikyhaky pred Vianocami som pisala do prijimacej kancelarie ale dozvedela som sa ze nemusim vlacit rychlovarnu konvicu ze tu budem mat na izbe aj chladnicku malu, ale uterazky si mam zobrat a za parkovanie v arealy pri Smreku budem musiet zaplatit... ale stale neviem ked uz uterazky musim brat svoje tak aj postelne pradlo? pracovna v tej budove je? perem sama? susit? no je toho velmi vela otazok, ale nikto neodpoveda, tak sa necham prekvapit. ja som za vsetky aktivity, programy a pod, ktore kupele poskytnu, ale vazne nehodlam travit cele 3tyzdne v arealy ale chcem cim vyssie do Tatier aby syn dychal ten vysokohorsky vzduch a mal aktivity v tej zime. Ake mate stare dieta?
@bambulka81 všetko tu máš napísané ak prejdeš pár stran dozadu. Ak chceš niečo konkrétne napíš ip, bola som 2x Smrek s obyvackou
@bambulka81
-ake je vybavenie izby,
/Vybavenie s obývačkou: v jednej izbe manželská posteľ+jednolôžko so vstavanou skrinou, v druhej mala rohová,roztahovacia sedačka+kúpeľňa s wc,mini chodbička)
-da sa niekde prať?
(Na každom poschodí je práčka pre dané poschodie - prášok treba vlastný)
-kuchynka asi nie je v tejto budove
(na každom poschodí je kuchynka s akou/takou výbavou-doporucujem šálku,lyžičku vlastnú, na izbe sú poháre 3ks+minichladnicka+Konvica+sušiak na prádlo)
-ako to je so skolou a procedurami?
( Škola je od 8,30-11,45. Rozvrh dostanú deti v prvý deň. Školopovinné deti väčšinou jedna procedúra poobede,ak to nevychádza časovo tak cez školu-vtedy dieťa vyberiete zo školy a po procedúre buď ide späť do školy,ak stíha,alebo nie.)
-sme lyziari, bereme aj vybavu, je mozne poobede cez tyzden sa ist lyzovat?
(Tak ak vám to časovo vyjde,tak kľudne, skôr sme stíhali vikendy. Pýtajte si na recepcii kupón na zľavu do skicentrum Lučivná -aspon po minulé roky to tak fungovalo)
-Aky je harmonogram dna?
(Raňajky, deti škola, obed, procedúry, volno...velmi individuálne)
-škola, jedalen, pricedury su v tej hlavnej budove Smreku ci inde?
(V smreky: inhalacie, cvičenie,
jedáleň v inej budove,
Bazén,sauna v inej budove ...všetko blízko smreky, cca v strede areálu)
-Je tam nikede maly obchod aspon kvoli pecivu ci treba do svitu/lucivnej?
(V areály nikde,malý pohotovostný tovar (bez pečiva) v reštaurácii. Raz do týždňa chodí autobus z kúpeľov do Popradu k TESCO, inak prechádzka do dediny, iba doobeda. )
Do smreku uteráky treba, posteľné netreba- v polovici pobytu menia..
@bambulka81
Aktivity cez týždeň sme mali vonku dostatočne - a ešte pred 2rokmi až,až keď fungovalo aj klzisko(minulý rok nefungovalo a teraz asi tiež nebude). Cez týždeň to deťom stačilo. Cez víkend sme chodili von-hore do Tatier, výlety,lyžovať atd
@mmmzm súper, ďakujem pekne za odpoveď.my sme chodili roky do Borievky a tam som poznala všetko.potom pár rokov pauza a 5eraz čítam že všetko inak 😅. Čo si pamätám tak v Smreku bola jedáleň,už sa zrušila? Je to dosť kritické pre nás ,keď si predstavím ráno obliekať sa a ísť niekam jesť lebo okrem staršej berieme aj ročne dvojičky zo sebou. Vďaka za informáciu ❤️

@mata1826 ja ti odporucam topol apartmán, ako ubutovanie výborne.