Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

mukky
3. mar 2009

sara aj ja som tam bola asi pred 25 rokmi 😲 🙂 ked pisem tie roky,jezkove oci 😀 co ak sme tam boli spolu? 😀 Ale neporadim Ti ,lebo neviem....bola som prieduskarka,inhalovali sme nejaku slanu vodu..aj ty??

zuzidr
3. mar 2009

ahojter,ja som bola v Lučivnej 3x pred 10timi rokmi cca 😀 😀 😀 😀 😀 bolo tam perfektne 🙂 🙂

slaná voda,para,bazén,sauna,parafín.........prvý frajeri....jáááj super.

Pamätáš si mukky na ten kostol na kopci? bol tam už vtedy? 😅

budem rada ak sa ozvú dievčatá čo tam chodievali,možno sa spoznáme 🙂

sara2
autor
3. mar 2009

dikes babky 😉
Ale dnes je Lučivná iné kafe 😀 .Ja som mala 5 rokov keď som tam bola.A moc si toho nepamätám.Mňa skôr zaujímalo ako je to za posledný rok otvorenia čo ich prerobili.Dnes nám lekár vypísal návrh...tak čakáme 😅
Ale bola by sranda keby sme sa pamätali na seba a boli tam spolu 😀

mukky
3. mar 2009

Hej bolo by super keby sme sa spoznali 😀 ale bola som dost mala,mala som 5 rokov,a bola som tam v lete roku 85 😀 😀 ,bola som v zotavovni .Ten kostol,no neviem..nieco sa mi mari,chodili sme na nejaky kopcek a nejaka budova tam bola.A mala som tam kamaratku,meno som zabudla,bola starsie odomna,a bola hlucha,a tusim nosila strojcek na pocutie....meno som zabudla,ale vraj doma su nejake listy co sme si pisavali....a pamatam si nejake dievcatko malo kinder cokoladky,co vtedy bol asi zazrak take nieco mat 😀 nespoznali ste sa niektora?????

sara2
autor
3. mar 2009

Mukky,ja som tam bola v 1983.Na tri mesiace.A nepamätám si skoro nič.
Akurát,že som stále plakala.A naši ma chodievali navštevovať cez víkend-niekde tam prespávali.A keď v nedeľu odchádzali tak to boli záchvaty plaču.Ako dobre ,že dnes sa dá isť s dieťatkom ako doprovod. 🙂

mukky
3. mar 2009

sara hmm,tak to sme sa nestretli...moja babka doteraz sa vzdy rozplace jak si spomina ze som mala nejake saty pozicane a boli mi velke,a sama ako sirota som tam sedele pred zotavovnou na lavicke... ☹ a boli bezo mna tusim cez 2 mesiace,casto nemohla mamka chodit,sestra mala akurat rok...ale ja si plac nepamatam,ale pamatam ako nas casto pichali do ruky ako na beziacom pase atd...a tu slanu chut co sme inhalovali...

kasami
3. mar 2009

Sara, no my sme tam neboli, boli sme v Smokovci, ale s malym chodi na aj jedno dievcatko, a jej mamina mi hovorila, ze ich tiez posielaju do Lucivnej, a ze sa tam doplaca 30tis. Mne to tiez tento rok odporucala nasa pluciarka, ale kvoli tejto info som to hned zamietla, ideme znova do Smokovca.
Lucivnu totiz otvorili v roku 2008 po kompletnej rekonsrukcii, takze isto to tam je uplne super, novucke a krasnucke ...

sara2
autor
3. mar 2009

kasami,rok po otvorení je tam zľava na ubytko pre doprovod 50%tná.Platí sa 250 matka na deň a na dieťa 50sk.A v Smokovci myslíš Šrobárov ústav? Tak mne dnes alergolog povedal,že tam sa platí za jeden deň 600korun 😒 .Pre istotu si tam zavolá a uvidím čo povedia.

sara2
autor
3. mar 2009

mukky,aj ja si pamätám ako sme sedeli okolo toho stlpa a inhalovali....taka vincentková chuť,slaná presne ako vavíš...ja si tiež pamätám ako boli staršie dievčatá drzé.Vrazili nám na izbu a kričali na nás...a vyhadzovali nám veci zo šuflíkov-mormálna buzerácia.Mala som len 5 rokov.Začala som tam chodiť do prvého ročníka.

mukky
3. mar 2009

Taqk nato si nepamatam zeby niektore boli drze,to by som im asi nalozila i vtedy 😀 😀 ja som akurat mala nastupit po lete do skoly a viem ze mamka si vymodlila nech ma pustia skor domov,este pred zacatim skoly,a pustili ma,hadam sa ma nechceli zbavit ako mnisky v postrach denis? 😀 😀 😀 Dievcata tie ceny co pisete,katastrofa 😠 co take rodiny ktore si to dovolit nemozu??Sara pamatam taku paru,nejak dokola sme sedeli..a tusim mi tam trhali aj nosne mandle,to si pamatam jak ma drzala sestricka silno ☹ ☹

michalag
3. mar 2009

tak aj ja sa pripajam, bola som v Lucivnej ked som mala 5 rokov na 6 tyzdnov cez letne prazdniny a pamatam si ako mi povedali ze prve 2 tyzdne bez navstev, to ste mali vidiet ako ma museli vtlacit dnu, bolo to slzave udolie, ale potom sa mi tam celkom zapacilo, spravili sme si kalendarik a trhali a odpocitavali dni kedy pojdeme konecne domov, kazdy den som cakala list, ci pohladnicu od maminy. Vzdy ked mamina odchadzala tak som revala o dusu a tiez ma nutili jest ryzovy nakyp 😠 , ktory som nemusela 😠 😠 😠 A pamatate si ten maly obchodik, ci bufet ci co to bolo?

michalag
3. mar 2009

baby a nevolala sa ta budova Limba?
a este si pamatam ze vzdy ked sme isli jest tak sme museli ist do inej budovy 😅
Ak budem mat zajtra cas tak skusim pohladat na nete ako to vyzera teraz, som zvedava ako sa to zmenilo 😲

sara2
autor
4. mar 2009

No kočky tak ráno dnes sa mi tam do Lučivnej podarilo dovolať.Takže platí sa za dieťa nad tri roky 50Sk -deň.Matka ako doprovod 250Sk-deň. Pobyt trvá 28 dni.Je možnosť si prenajať apartmán ku ktorému doplácaš 8.3 euro k tej sume 250sk na deň.A v tom apartmáne môže byť s tebou ktokoľvek z rodinnych príslušníkov počas celého pobytu alebo prichádzať za nami na víkend....

Aja ja si pamätám ako som čakala na pohľadnicu a list.A tiež si pamätám ako som pritom plakávala lebo som ešte nevedela čítať a nik mi to neprečíta...až ma našla na zemi na chodbe plakať sestrička.Neviem ako sa volala,ale bola zlatučká a mala dlhé vlasy až po pás.Tak ona mi potom stále čítavala 🙂 .
Ryžový nákyp sa aj mne zapamätal...ale ten bufet nie. ☹
Aj dnes sa tá ubytovňa volá Limba-ale vyzerá suprovo 😉

mukky
4. mar 2009

Michalag a v ktorom roku si tam bola????joj tie casy detstva chcem na chvilu vratit spat 😀 Mne citala listy ta chlucha kamaratka,rozpravat vedela len nepocula ☹ ja by som brala ten apartman

michalag
4. mar 2009

ty brdo, to su teda riadne palky a my sme tam boli zadarmo 😅 , ale je pravda ze teraz to tam vyzera fakt suprovo 😉 🙂
mukky, v 91, teda ak si dobre pamatam, mozno ze aj v 92 (ale to by som tam bola ako 6 rocna) ak som tam nebola nahodou posledne prazdniny pred nastupom do skoly
a viem ze som bola aj v Smokovci, ale ten si tak nepamatam 😝

michalag
4. mar 2009

inak som pozerala dnes fotky ako to tam vyzera a len som cumela. Ale presne si pamatam Limbu a jedalen a este si pamatam ze som bola strasne smutna ked som tam videla deti ktore tam mali aj rodicov (teda aspon jedneho ako doprovod)

mukky
10. mar 2009

Nikto novy z Lucivnej 85?? ☹ J som bola tusim aj v Horovciach ci kde..ale malinka,ako 3 rocna..

emjee
1. apr 2009

mamina83 • Včera o 14:33
Ahojte maminky, chcela by som informacie o Kupeloch.
chystame sa - len teraz sme dali navrh na kupelnu liečbu.

asi koľko trvá kým dostaneme pozvánku?

ako je tam?

kolko stojí? pre matku - ako pre mna ako doprovod a malý má uz 4 roky,
aké sú izby?

procedúry?

všetko by som chcela vedieť, ohladne denneho režimu atd.

prosim kto ste boli v 2008 tak mi napíšte. dakujem.

mukky • 1d • Dnes o 00:00
mamina tato tema tu uz je skus pohladat

michalag • 1d • Dnes o 00:09
mamina83, tu uz je podobna tema, takze skus tu
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
alebo: http://www.tkl.sk/

emjee
30. apr 2009

sylvia75 • 1d • Dnes o 12:23
Ahojte maminy.Bola z vás niektorá s dieťaťom na liečení v kúpeľoch Lúčivná?Nám ich doporučila alergologička.Chcela by som vedieť aké je tam ubytovanie,strava a tak.Čítala som tu o Smokovci,no nenašla som nič o Lučivnej.Web stránku majú peknú,no chcela by som vedieť,aké to tam je od niekoho kto tam bol.

aslosaro
16. júl 2009

Ja som sa z Lučivnej vrátila iba minulý piatok a môžem ich jednoznačne doporučiť!!! 🙂 To čo majú napísané a uvedené na stránke je aj naozaj pravda. Sú tam super detské ihriská, požičiavajú tenisové rakety, dá sa hrať ping pong aj vonku aj na krytej terase, v reštaurácii je k dispozícii aj notebook s pripojením na internet. Dá sa využiť aj minibus, ktorý vozí mamičky s deťmi an výlety. Jeho kapacita je ale iba 17 miest, preto je lepšie ísť do kúpeľov vlastným autom a na výlety sa dá chodiť individuálne. My sme boli v ZOO v Spišskej, na hrade v Kežmarku, v jaskyni vo Važci, na túre z Hrebienka na Zámkovského chatu, na výlete na Štrbskom plese, v Tatralandii, v Jasnej, v Tatranskej Lomnici no proste kade tade.
Procedúry sú presne naplánované, dá sa to zladiť.
K dispozícii je aj bazén aj sauna, kde je voľný vstup denne na 2 hodiny.
Strava je trošku problém, ale to sa asi nedá variť každému podľa chuti. No je dobré amť zásoby zeleniny, lebo k raňajkám dajú iba koliesko paradajky a koliesko uhorky.
Ubytovanie pre doprod s deťmi je super, izby klasika postee, stôl, stoličky, nočné stolíky, skrine. Na každej izbe je TV s DVD a chladnička, tiež aj rýchlovarná konvica.
Sú tam spoločenské miestnosti kde je tiež TV s DVD, kuchynky, dokonca aj galóny s pitnou vodou.
Dá sa chodiť aj do fitka, je tam super, všelijaké stroje aj bežecký pás. Nedoporučujem ale aby do fitka chodili deti, sestričky to aj zdôrazňujú ale boli tam aj malé deti s mamičkami a videla som pár úrazov práve z bežeckého pásu. Tak pozor na prsty a pod, fakt nech tam decká nejdú.
Personál je tiež super, aspoň ja som nemala žiadny konflikt, všetko sa dalo vybaviť. Dokonca keď sa malý pocikal, nič sa nestalo a dali mi novú plachtu. Ja som si ale hneď pýtala nepremokavú podložku.
Platí sa zatiaľ 50,-Sk za dieťa staršie ako 3 roky, doprovod 250,- Sk za deň ale za príplatok 6-12 € sa dá bývať naozaj v luxusných apartmánoch a môže tam prísť za Vami hocikto. V tých 250,- Sk nie je možné aby tam spal niekto s Vami na izbe. Ceny sú ale iba dočasné, mali by sa už čoskoro zmeniť.
Termíny sú tiež dosť vychytené, už je problém sa tam dostať skôr ako za 4-5 mesiacov.
Pre porovnanie už 3x som bola s deťmi v Štóse a to teda bol riadny humus. Plesnivé steny, žiadne preliezky, žiadne TV ani chladničky, na výlety sa dalo iba samostatne a ešte aj na tej jaskyni zarábali viac ako 2/3 z toho čo sme platili.
Lučivná to jednoznačne vyhráva 100:0 a keď o rok budeme musieť zasa ísť do kúpeľov tak jednoznačne do Lučivnej.

lamada181
13. jan 2010

halo je tu niekdo kto bol teraz nedavno v kupeloch v lucivnej mam ist s obidvoma detmi a ked som tam dnes volala a povedali mi ze ubytko so stravou ma vinde 480 eur tak ma skoro porazilo lebo chcem izb us kuchynkou a to uz je nadstandart som s toho hotova za dceru za kazdy den budem platit 1,66 eur ja za kazdy den 8,30 eur potom jednorazovy poplatok zamna je 14 eur a za izbu na kazsdy den sa plati bud 10 eur alebo 12 eur minimalne sa chodi na 28 dni aspon ze za syna neplatim a ked pride navseteva moze zostat spat s nami na izbe a uz zadara nastastie
co preboha preplaca poistovna keby som nemala zle skusenosti s nemocnicnymi izbami berem klasiku ale toto sa mi uz zda trosku drahsie

prosim stoja za to tie prachy predsa neni to len 50 korun dakujem

giza
16. jan 2010

stoji to za to 😉 , bola som v lete a nedaju sa porovnat s nijakou inou liecebnou ktorymi sme si presli 😉 , stacil nam len ten najjednoduchsi zakladny, bez priplatkov iba strava...vadilo mi ze sme nemohli nechat prespat tatina pri nas, ale viem ze by som si to uz do buducna priplatila, oplati sa to 😉

simik.slabiarova
16. feb 2010

Ahojte maminy,tak ja s mojou malou bambulou máme tiež podaný návrh na liečenie do Lučivnej,tak sledujem všetko čo sa okolo toho píše aby som mala čo najviac info a hlavne aby som bola na všetko pripravená.Chcela by som sa opýtať nejakej dobrej duše ktorá tam bola so svojim drbcom už tento rok 2010,ako je to tam teraz s tými cenami za doplácanie ohladne doprovodu,no a hlavne ceny za doplácanie za ubytko,pozerala som síce ich stránku,ale predsa ako to je v reále.A ako je to s procedúrami,detičky absolvujú procedúry za prítomnosti mamičiek,či mamičky čakajú na svoje ratolesti na chodbe 😢 Budem rada ak sa nejaká dobrá mamina ozve,a popíše svoje zážitky a dojmy z pobytu,ja mám z toho trošku obavy,malá má 4 rôčky ako to tam budeme samé zvládať bez tatina ☹

janetina
22. feb 2010

simik slabiarova

pridavam sa k tvojej otazocke...kde si si vypisovala nazov do akych kupelov ides ??? Nam doporucuju Srobarov ustav ale som dost zhrozena z kritiky co je nanho uvaleny a Lucivna vyzera podla referenci super po vsetkych strankach...ako sa dopracovat k tomu aby mi nedali ine kupele ako chcem? Idem s dietatom 3 roky ma astmu a pojde s dedkom. Dakujem

a2303
22. feb 2010

Ahojte, ja som bola v kupeloch Lučivná ked som mala cca 14 rokov, čiže pred 13-14 rokmi.
Nie je tu náhodou niekto kto tam somnou bol?
Pamätám si na Ivetku z Malaciek, Daniela K. Topolčian, Soňu 😵
A ja som Anita 🙂

saskarisko
22. feb 2010

Ahojte,
Janetina - otazkou je, ci chces ist do kupelov aj na diagnostiku alebo len na liecenie. lebo na diagnostiku je vyborny Srobarov ustav. s detmi som absolvovala pobyt v Srobarovom ustave v novembri 2009, a vsetko bolo OK. a ked nechces Smokovec, tak treba vyslovene do ziadosti napisat, ze mas zaujem o Lucivnu.
Lucivna je vyborna na procedury. od mojho posledneho pobytu v r. 2003 sa tam vraj vela pomenilo.

simik.slabiarova
23. feb 2010

Ahojte maminy,nájde sa tu nejaká z Vás ktorá bola v Lučivnej s dieťatko v poslednej dobe?Neviete ako to tam je tento rok 2010,nie sú tam nejaké cenové zmeny?

ivka567
3. mar 2010

Ahojte, nám odsúhlasili pobyt v Lučivnej od 15.4.2010, idem ako sprievodca s dcérami - 5-ročnou a 2-ročnou dostali sme informácie o poplatkoch, takže citujem:

- dieťa mladšie ako 3 roky (schválené poisťovňou) - zdarma
- dieťa staršie ako 3 roky (vrátane) - 1,66 eur/deň pobytu (x 28 dní)
+ sprievodca dieťaťa schválený poisťovňou - 8,30 eur/deň pobytu (x 28 dní)
- sprievodca dieťaťa (samoplatca) - 13,28 eur/deň pobytu (x 28 dní)
+ jednorazový kúpeľný poplatok - 14 eur (platí ho iba dospelá osoba)

+ doplatok za rezervované nadštandardné ubytovanie v LD JAVOR alebo TOPOĽ podľa aktuálneho cenníka na webovej stránke kúpeľov v sekcii aktuality

Platbu za pobyt je potrebné zrealizovať pri príchode, platiť sa môže v hotovosti alebo platobnou kartou.
V prípade, ak ste v hmotnej núdzi, treba si so sebou priniesť potvrdenie z Úradu práce, soc. vecí a rodiny alebo mestského/obecného úradu - Odbor soc. vecí a rodiny. V tomto prípade zaplatíte za dieťa len prvé 3 dni pobytu, t. j. 4,98 eur. Táto sadzba sa vzťahuje len na dieťa, nie na sprievodcu.

Ešte čo sa týka nadštandardného ubytovania, my sme prejavili záujem, lebo sme chceli, aby tam s nami mohol byvať zopár dní aj manžel, ale bolo nám povedané (telefonicky) , že je rezervované až do septembra, čiže budeme ubytovaní v LD SMREK (je tam možnosť návštev, ale nie ubytovania návštevy, resp. prenocovania).
O procedúrach neviem ako prebiehajú, takže keď to absolvujeme, potom napíšem 🙂 .

rainee
4. mar 2010

ahojte, aj ja som bola v lucivnej asi 3x ako decko v 80-tych rokoch 😀 si pamätam ten strasidelny les za ozdravovnou /nikto nechcel byt v zadnych izbach/, prechadzky do kina a na inhalacie do chalanskeho pavilona a ten rozpadnuty kostol...brrrr.

rainee
4. mar 2010

ja si pamätam Petronelu z Vranova n.toplou 😀 a este som tam mala asi 5rocneho frajera ktory mi od samej lasky roztrhal tricko ked sme sa natahovali o hracky...tusim Misko sa volal 😀