Kúpele Piešťany
Dobrý večer....Vedel by mi niekto poradiť,kto už navštívil kúpele V Piešťanoch??? Zvažujem ísť do kúpeľov na poukaz skupiny A. Môžem si sama vybrať kúpeľný hotel,alebo mi bude pridelený??? Pýtam sa kôli tomu,že som po TEP bedrového klbu,a mám obmedzenú chôdzu....bojím sa,že ma dajú ďaleko od procedúr.Poprípade kto tam už bol nejaké rady,alebo skúsenosti.Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂 Andrea 🙂
@oli18
@dusana1
@kulka68 žienky otázka mimo kúpelov.ako ste mali vychádzky cez pnku?Lebo ja som mala doteraz 10-12 a 12-16.Len som potrebovala zmenit koli synovmu kruzku a dennem,u taboru a dal mi ich dr tzak zle že možme sediet doma lebo mestkou to nestihame. vychadzky mi upravil 7:30-9:30 a 15:30-17:30 no spoj nam idem rano 7:13 a 15:13 co nemozem alebo 7:43 a 15:43 co nestiham spoj naspat
Zdravím všetkých. Ja zvažujem kde ísť do kúpeľov po operácii ramena a Piešťany sú na mojom zozname. Bol tam niekto v hotely ESPLANADE (krídlo Alameda) alebo SPLENDID (krídlo Grand)? Aký je rozdiel medzi týmito hotelmi? Ako ste boli spokojný? Ja chcem byť sám na izbe, takže doplatok cca 35eur... Po prípade odporúčate nejaké iné kúpele kde ste boli spokojný?
Ahojte. Otváram znova túto tému tak verím ,že dostanem spätnú väzbu.
Schválili mi kúpeľnú liečbu na A po operacii kolena. Na zozname sú aj Piešťany. 1. ul. Winterova a 2. Horezza. Ktore vybrat?Prosím vás a okrem poplatku na deň S akymi výdavkami treba rátať?
@lilu18 ahoj, ja som bola tiež v hoteli esplanade. Je to na kúpeľnom ostrove. Parkovanie je priamo pred hotelom, avšak platené. Už si nepamätám koľko.
Hotel Esplanade je výborný. Procedúry sú priamo v hoteli, sauny, bazény, fitness k dispozícii zdarma celý deň. Akurát tam idem za tri dni aj s manželom, ale už ako samoplatci. Pozrite si stránku kúpeľov https://ensanahotels.com/sk/destinacie/slovensk.... Za kúpele sa už dopláca aj na “A” všade. Niekde viac, niekde menej. Teraz v januári mávajú akcie.
@lilu18 to parkovné nebola nejaká vysoká suma, tuším 2€ na deň, ale to bolo pred 2 rokmi. Ja keď som bola v kúpeľoch v 2022, ešte sa ani ubytovanie nedoplácalo. Platila som len zákonný poplatok 1,7€ a mestskú daň a parkovanie. Mám poisťovňu Dôvera a preto som ani za Esplanade nič nedoplacala.
@lilu18 Ahoj, pobyt v kúpeloch bol super, ubytovani, strava a aj procedúry. Bola som prekvapená, lebo tam bolo veľmi málo cudzincov, len zopár nemeckých dôchodcov. Bola otvorená len jedna reštaurácia (Cala), asi preto, že tam bolo málo ľudí. Pyšnili sa, že zrekonštruovali wellness, ale ja som rozdiel oproti minulým návštevám nevidela, len vymenili infrasaunu a vo fínskej boli ináč usporiadané lavice. A ešte jednu zmenu som postrehla...bola som tam viacejkrát v januári-februári, naposledy 1/22. A do hotela Esplanade, krídlo Alameda vzdy presunuli aj kúpeľných hostí z hotela Splendid a Grand, takže mohli využívať všetky služby hotela Esplanade (hotel Splendid a Grand boli v tom období zavreté, asi kvôli vykurovaniu, personálu...), Ale tento rok nie, fungoval aj Splendit aj Grand.
@silvi2025 ahoj, ja som mala vždy izbu v krídle Esplanade. Pre hostí cez ZP dávajú nezrekonstruované izby. Alebo potom za príplatok izbu superior. Ale stačí aj tá nezrekonstruovana. Postele aj matrace majú výborné. Ďalej je tam také sedenie s konferenčný stolíkom a dve kreslá. Veľká telka. A nejaký nábytok a zabudovaná chladnicka. Superior izba ma krajšie svetlejšie zariadenie a navyše kávový/cajovy set s denným doplnaním. My tam už s manželom chodíme ako samoplatci a brávame si superior izbu. V krídle Alameda som nebola nikdy ubytovaná. Vždy som žiadala o krídlo Esplanade. Čo sa týka procedúr samozrejme ropná je bahenný zábal. Človek tam ide nahý, ľahne si na lôžko na ktorom je už nachystané bahno, vlastne si ľahne do toho bahna. A potom ešte ošetrovateľka pridá bahno na ramená, bedrá, kolená a zabalia vás do plachty poprípade aj deky podľa želania. Leží sa v tom 20 minút. Potom sa osprchujete a ešte ležíte v suchom zábale. Ďalšia procedúra je zrkadlisko, je to vlastne kludovy bazén s horúcou minerálnou vodou. Tiež tam je človek nahý a potom suchý zábal. A po bahne alebo zrkadlisku býva masáž. To sú moje topkove procedúry. Ale fajn je aj hydromasáž. Na niekoho je to dosť silné, mne to vyhovovalo. A potom rôzne kúpele, perličkový, minerálny, uhličitý…A predpisujú aj rôzne cvičenia či už hromadné alebo individuálne. Tie som veľmi nemusela, najviac mi asi vyhovovalo cvičenie vo vode.
Mne sa najviacej páči obdobie zimy. Nie preto, že by bolo malo ľudí, ale takmer všetky procedúry sú termálne. Človeku je nonstop teplo. A v zime je príjemná taká chladná prechádzka. Ale v lete je určite viacej aktivít a dá sa ležať vonku pri bazéne. My sme boli s manželom aj v máji, ale zhodli sme sa, že zima nám vyhovuje viac.
Dobrý večer chcel by som sa spýtať na podvodnú masáž ktorú ponúkajú v hoteli Esplanade v Piešťanoch
Klient môže byť holý alebo v plavkách?
A tá vodná trakcia alebo hydromasáž to ako prebieha?
@silvi2025 Piešťany majú teraz tuším 20% pre pobyty cez ZP.
Výhoda hotela Esplanade je práve wellness + bazén. Všade je neobmedzený vstup. Takisto posilka výborne vybavená. Wellnessy sú dokonca 2. V každom je fínska sauna a parná sauna. V jednom je aj infrasauna. Vo wellness pri retrobare je aj vnútorný bazén, vonkajší bazén a vírivka vonku aj vnútri. Vo wellness pri posilke je len vnútorný bazén a bazén s vodnými stacionárnymi bicyklami.
Veľká výhoda je aj strava formou švédskych stolov. Máloktoré kúpele majú tieto služby bez ďalšieho doplatku.
A potom aj tá podvodná masáž a tie kúpele perličkový,uhličitý atď to klient je tiež nahý?
A bolo tam aj bahnisko-bazén naplnený bahnom alebo len zrkadlisko-kľudový bazén s horúcou vodou

@dusana1 ďakujem ti veľmi pekne.Ja budem s ďaleka.Tak na ten jeden deň sa mi asi neoplati ísť domov.zvažujem nástup keďže sa potrebujem vrátiť kým pojde syn do tábora. A ponukli mi nástup aj odchod nedeľu,čo je deň pred synovým táborom.....sk=usim tam ešte zavolať či sa dá inak