Kupele Štós. Sú vhodné pre deti?
Ahojte,som tu prvý krát a rada by som,keby ste mi poradili,ktoré kúpele sú naj pre deti,ktoré trpia na dýchacie cesty a sústavné sople.. 😠
Počula som,že sú výborné kúpele Štós,ale tu na fóre som od niektorej z vás čítala,že hrozné.....
Tiež by som potrebovala poradiť ako sa k takému obytu dá dostať,mám poprosiť pediatričku???
Ďakujem za vaše rady už teraz... 🙂
Treba sa spojiť s kúpeľami a pošlú ti žiadosť na liečebný pobyt, dajú sa aj problémy s krížami, ale záleží od obvodáčky či tú žiadosť vypíše hned bez problémov alebo potrebuje výsledky od odborného lekára. A ešte záleží od zdravotnej poisťovne v akej si, neviem aké majú teraz kritériá a limity, treba zavolať priamo do kúpeľov. v minulosti s tým problém nebol ked sme to spájali s kúpeľnou liečbou detí. Ich žiadosti ale musia prejsť revíznym lekárom v zdravotnej poisťovni, kúpeľnú liečbu musia schváliť. Kedysi všetky žiadosti mala na starosti 1 pani, ale teraz ich je tam viac a nemám prehľad ako majú agendu rozdelenú, aj kritériá poisťovní môžu byť iné.
@oravkinka ahoj, coskoro budem podavat ziadosti, dcera na kupelbu liecbu a manzel by chcel ustavnu, tlacivo mam. Mozem ich podat naraz ? Planujem ist v juny, ide mi o to, ze ked schvalia kupelnu liecbu, je tam dostatocny cas na to, spojit sa s kupelmi a dohodnúť termin. Je tam casova rezerva aj pri ustavnej liecbe? Mozem podat teraz, alebo vyckat ? Ďakujem.
podať teraz, ale zároveň tam zavolať aby počkali na kúpeľnú aby ich spojili treba im dať vedieť priamo do kúpeľov. Aj keď ani to nie je záruka, nám sa už stalo, že 4 návrhy 2 deti a 2 dospelý na striedačku schválili každému na iný termín, treba im trpezlivo telefonovať.
Moje deti majú 18 a 16. Ak mali 2 a 4 roky začali sme chodiť do týchto kúpeľov - chodili sme pravidelne každé leto 8 rokov. Chodili sme tam hlavne kvôli speleoterapii. Niektorým maminám sa tam nepáčilo ubytovanie a to, že je tam nuda. Mne tam vyhovoval pokoj a nádherná príroda. Po ôsmich rokoch liečby sú deti úplne zdravé. Mimochodom za jeden pobyt sme im zvykli zaplatiť každému po 12 pobytov v jaskyni - vtedy sa ešte chodilo na 5 týždňov, neskôr na 4 týždne cez všeobecnú poisťovňu. V čase, keď už mladšie dieťa nemalo nárok na doprovod, sme to riešili cez odporúčanie psychologičky a vždy nám doprovod preplatili - teda do toho 10.roku života/ml.dieťa/. My sme tam radi chodili. Užite si to.
@zuzanats ahoj čítala som, že si bola s deťmi nedávno v Štóse chcem sa ťa spýtať ako je to tam s ubytovaním čo všetko je na izbe, či sa tam dá niekde prať a tak.... ďakujem
@kaciatkoke ahoj, planujes ist do stosu ? My v juny. Je tam pracovna, deti peru zadarmo vzdy v stredu, dospelym za poplatok.
@kaciatkoke ahoj,tak ja som bola na prizemi,kde bolo 5 izieb a pre ne spoločna kuchynka s chladničkou a rychlovarnou kanicou a tiež spoločne vecka a sprchy.Prať môžeš za dve eura v pračke na tretom poschodi,Neviem či to takto stači 😉
@ yvoneta ahoj plánujeme tam ísť v apríli tak preto hľadám nejaké info. Ty si tam už bola?
@kaciatkoke ano bola, min.rok.
a páčilo sa ti bola si spokojná resp. pomohlo to?
@kaciatkoke pacilo, vsade sa najdu nejake nedostatky, ale chceme ist zas. Chodim aj ja na liecenie spolu s dcerou. Je tam uzasna príroda, krasne prostredie a myslim,ze to pomaha. Uz mas schválené?
hej mám aj termín už máme dohodnutý. Prosím ťa ako sú tam zariadené izby vojde mi tam aj cestovná postielka. A čo sa týka procedúr koľko ste mali denne?
@kaciatkoke v akej budove budete byvat ? Napisem Ti blizsie. Procedury tak 3-4, ako napise lekar.
@yvoneta v Slnečnom lúči a ďakujem (ideme prvýkrát a som z toho trochu nervózna) 🙂
@kaciatkoke aj my budeme v luci. Mam reserve tu velku izbu, tusim 6ka je to, ta ma aj sprchu na izbe aj kuchynku. V ostatnych je len wc na izbe, su take mensie, dvojpostelove, ale postielka hadam este vlezie. Koľkí budete na izbe ? Je trochu dalej to ubytko od hl.budovy,tak 10minut prechadzky. Prve dni som myslela,ze odchádzam a teraz sa uz tesim,ze ideme zas. Aj ked vadi mi, ze je to v kopci, tak zoparkrat za den je potrebne zdolat dlhe schody alebo kopec na procedury. Ak este nieco, kludne sa pytaj.
@ yvoneta to si si ju pýtala alebo ti ju ponúkli samy. Vy koľkí budete? Budeme 4 - 2 dospelý a 2 deti(5 ročné a 8 mesačné preto ta postielka). Ako dlho trvá približne jedna procedúra a všetko je zamerané na dýchanie?
@kaciatkoke tak to urcite budete mat tuto izbu, lebo ine su len dvojpostelove, v tychto su 4 postele. Procedury na dychanie su tak 5 minutove, vodoliecba 15-20minut. A ty nevies kolkatku izbu máš reserve ? Ja by som sa zasa chcela spytat, ten druhy dospely, asi muz, si to plati ? Kolko to vyjde ?
@kaciatkoke ja som si hlavne pytala izbu, kt.ma wc aj sprchu na izbe. Ak vieš, ze taku budete mat, tak je to ta velka, tie mensie maju sprchu spolocnu, len wc na izbe v Luci.
neviem akú izbu lebo povedala že na izbách je iba wc keď som ju dobré pochopila. Hej ide aj muž na 11 dní na to pohybové a potom ešte 10 dní keď zostane bude si platiť okolo 165 eur. Ty s koľkými deťmi ideš?
Ja len s jednou dcerou + asi muz, tiez by som mu chcela vybavit na pohybovu dg, papier uz mam z kupelov len neviem, staci od obvodaka,ci aj odborneho lekara ? Porad prosim ako to vybavit. A v tych dalsich dnoch ma co zahrnute ? A Ty kolko platis ? Dik.
stačí od obvoďaka pokiaľ sa lieči na chrbticu a prípadne by vedel doložiť papiere od odborného keby trebalo. Tam má plnú penziu plus ubytovanie ale nie je veľký rozdiel medzi plnou a polpenziou. On by tam bol ako doprovod k dcére lebo ja idem tiež ako pacient. Ja "len" ten kúpeľný poplatok. Ty ideš ako doprovod alebo ako pacient?
Ahojte vie mi niekdo dat cennik?ake su tam ceny ubytovania?

@zuzanats ahoj, tak uz mate po liečení ? Bola si ako doprovod ? Pacilo sa ?