Kúpila som nechutné koláče
Dnes som kúpila naozaj nechutné koláče. To fakt ženy ktoré to predávajú to neochutnávajú? No hnus, pekné sú o tom nič. Ale sladké ako riť, okrem cukru tam nie je cítiť nič. Mám chuť tej babe ich vrátiť, ale zase 20,- eur, stojí mi to za to? Nervy mám, musela som sa vykecať.
Som si istá, že žiadna kolegyňa z fachu ( či už domáca alebo oficiálna) nepečie naschval hnusne koláče. A to čo môže chutiť druhému, nemusí zase vám. Ale tak vieme, že pečú aj ľudia, ktorým to veľmi nejde. Práve pre to by ste sa mohla pokúsiť slušne napísať danej osobe že ste nebola spokojná atd. Ak je fér vráti vám aspoň peniaze a do budúcna budete vedieť že máte najprv ochutnať kto ako pecie a potom objednávať na sviatky. Písať tu asi nič nevyrieši. Krásne sviatky vám prajem
Ja si myslím, že je to vec názoru. To, že Tebe nechutili je Tvoj problém. Ona má zaužívané receptúry a podľa nich pečie.. 90% môžu chutiť a 10% nie. Pokiaľ neboli skysnute, škaredé, znehodnotené, ja by som jej po sviatkoch nevolala, že aké hnusne napiekla. Inak ja som si dnes ráno o 6:00 privstala a upiekla som pre šibačov. Už je aj nakrájaný v chladničke. 😉 Lebo od štvrtku by som na stôl nedala, ale tie už pošli.. 😉😋
@jana_eyre_2 nasla som dalsie skvosty
@danielinaa 🤣🤣 to maš odkiaĺ? Prehliadka domu hrôzy
@danielinaa dala by som si A1
Neviem z akého mesta ste ale výborná cukráreň je Glacio, je v Žiline v Trnave, isto aj v ďalších mestách, robia úžasné zákusky a torty, z pravých surovín a nie umelin, ja už kupujem len od nich, odporúčam 👌👌
@karolinakr brnklo mi do nosa na fb :D
Preto si neobjednávam, mne tie tradičné koláče zatiaľ nechutili u nikoho. Max veterník, ostatné sú pekné na pohľad, to je všetko, nejem ich ani na svadbách. Ja som spravila jedno tiramisu a všetci boli spokojní. Hlavne, že je na stole klobása, lepšie ako všetky koláče sveta 😁
A nechutili nikomu u vás, či len ty si jedla? Ak chutnali viacerí a zhodli sa, že nič moc, slušne by som jej to po sviatkoch napísala, že krásne, ale chuťovo nevyšli. Feedback je dôležitý. Ak si ich jedla len ty, je to fakt otázka vkusu a chuti. Zrovna včera sme dostali od známeho pár zákuskov, netuším kto ich piekol, a manžel sa zalizoval až za ušami a pre mňa úplne nejedlé, ani jeden som nezvládla dojesť 🤷🏻♀️
Ono je problém aj v tom, že z čoho pečú. Orechy, med a také nie, to je drahé. Pečú z múky, vajec, masla/margarínu a je. Urobia nejaké cesto, do jedného dajú kakao aby bolo hnedé, do druhého nie aby bolo žlté, potom vymiešajú z masla/margarínu nejakú plnku a na vrch bud čokoláda alebo ružová alebo iná poleva. A je. Koláče inak vyzerajú ale je to to isté z nechutných surovín.
Ahoj, ono, každý máme iné chute. Moja svokra pečie dosť sladké, aj jej to manžel už viackrát jemne naznačil, ale asi im to tak chutí🤷. Ja všeobecne menej sladím, solím, atď. A zas minule keď boli u nás na obede, tak svokra, že, tú ryžu si asi zabudla osoliť, že? Takže, jednoducho sa cukrárka netrafila do tvojich chutí, treba skúsiť inú nabudúce 🤷. Ale chápem že ťa to nahnevalo, predsalen dvacky nerastú na stromoch...
@judar joj, to si asi ešte nikdy nenavštívila žiadnu prevádzku typu kuchyňa, výrobňa, pekáreň 😂 prísny hygienický štandard väčšinou existuje len na papieri. Skôr si udrží poriadok gazdinká vo vlastnej domácnosti, ako 10 zamestnancov v práci za minimálnu mzdu, kde majú vždy nedostatky na koho zhodiť. To, že sa niekto vyučí za cukrárku / pekárku / kuchárku ešte neznamená, že má k tej práci vzťah a baví ho to a na prvom mieste má zákazníka.
@0silvia0 to ochutnávanie a olizovanie krémov sa deje aj vo veľkovýrobe.
A mimochodom, veľký oznam, že zamestnanci sú povinní umyť si ruky po použití wc som už tiež videla 🤷♀️ To asi hovorí za všetko, nie?
@danielinaa 🤣🤣 tie sú super..
Za toľko peňazí, čo dáte cudziemu človeku za tovar neistého výsledku, stačí upiecť 1 domáci a bez takýchto starostí.
Len ľudia si sami robíme zle pretekaním sa, kto má krajšie, viac,....
Iste, z času na čas aj kúpené treba - na veľké oslavy....ale tiež radšej len overený zdroj.
Ja som teraz tiež začala piecť aj pre iných,a ja by som teda chcela vedieť či moje zákusky chutili alebo nie...podľa mňa by to mala vedieť😏
@sissy27 ale ved ja ako mam vediet, co robi sukromna osoba s tortou, ktoru si objednam?
Spolieham sa na to, ze v prevadzke snad nikto nebude pojedat plnky do torty, ved by sa z toho tie baby potentockovali, nikoho podla mna nebavi zivit sa plnkami z kolacov cele dni.
A ci si umyje ruky baba v prevadzke alebo baba u seba v byte to uz neodsledujem. Keby som toto riesila, tak mi preskoci...
Jednoducho to mam tak, ze uprednostnim zakusok z overenej cukrarne ako od nejakej baby z fb, ini ludia to mozu mat inak.
A ano, je to hop alebo trop, ale moja volba je moja volba.

@karolinakr a mozno bol chutny len na pohlad hnusny. 🙂