Kúpiť elektrobicykel alebo radšej skúter?
Dobrý deň,zvažujem kúpu elektrobicykla v hodnote cca 2tis eur. Kto ho máte aký máte na to názor,oplatí sa kúpa,či radšej kúpiť nový skúter napr Honda za 3tis? Som taký rekreačný jazdec,skôr len tak cez víkend sa ísť s deťmi odviezť niekam po cyklo resp bočných cestách a unaviť ich. Len tá cena sa mi zdá dosť vysoká,v porovnaní už len s tým skútrom resp napr s autom,na to koľko kg materiálu je na takom aute a koľko na bicykli. Nejako mi to nesúri,nakoľko vládzem aj na klasickom bicykli,skôr ma to len láka. Myslíte že pôjdu ceny ešte rapídne dolu,ako to bolo napr aj s mobilom,resp inými "novinkami"? Ďakujem za každú odpoveď. 👍
Áno tak ako bolo napísané,nie že deti pôjdu na bicykli a ja na skútri. Keď pôjdu deti na normálnom bicykli a ja na elektro,tak budú viac unavené,pretože ja už toľko nevládzem na biku ako oni. A skúter vs bicykel preto riešim,že nakoľko za bicykel dám cca 2tis ,tak za 3tis už mám skúter. A myslím ,že ten má viac častí,ktoré stoja za tie peniaze. Neviem ako to napísať,proste zdá sa mi 2tis za bicykel hrozne veľa.
A na skútri si viem napr predstaviť nejaký výlet cez víkend v dĺžke cca 100km,na bicykli nie.
A s kym pojdes na ten vylet?
Hladaj malicko pouzivany ebajk z druhej ruky, alebo mierne jazdenky/predvadzacky od velkych predajcov ebajkov. Urcite sa da najst aj kvalitny do 1500, aj do 1000, ale treba sa tomu povenovat, postudovat technicke detaily a HLAVNE kupit taky ebike, na ktory bezne vygooglis (vyheurekujes) nahradnu bateriu, uplne najlepsie ked je aj repasovatelna. Integrovane v ramoch casto mali repasaci nerobia. Preto doporucujem CZ vyrobcov alebo pohony Bosch.
No presnejšie ja sa rozhodujem medzi CTM Senze a Honda PCX 125.
Takže nakoniec deti zničia teba🙂)
* Keď pôjdu deti na normálnom bicykli a ja na elektro,tak budú viac unavené *
Na ebajku sa to dá zariadiť aj takto na obrázku, pozri si aj video
10 dôvodov, prečo jazdiť na elektrobicykli
Skuter 125 hladaj na bazosi (ludia si kupia, 2-3 sezony pojazdia a idu si robit vodicak na moto, takze sa predavaju extremne zachovale kusky). A rozsir spektrum aj o Yamaha Nmax 125 (priamy konkurent Hondy PCX 125). Obe su vyborna volba. Lepsia je uz len Honda Forza 125, ale to uz je vacsi, tazsi (mensia obratnost pri manipulacii, parkovani, preplietani sa stredom pomedzi auta v zapche...) a hlavne drahsi maxiskuter. A samozrejme Yamaha Xmax 125 priamy konkurent dtto.
Volbu ebajku kludne rozsir o vsetky CZ znacky, je ich minimalne zo 5-6. Ale vzdy najprv prever dostupnost a cenu konkretnej (nahradnej) baterie na dany ebajk. Moze stat aj 800€.
@chodec15 ja by som volil radsej cosi solidnejsie, hoci aj z bazosa. Na tychto su komponenty najnizsej moznej urovne (lankove brzdy, velmi zakladny prehadzovac a packy radenia, maju este aj predny presmykovac (dnesne bajky uz od toho upustili), zakladna vidla, otazna bude kvalita ramu, nabojov a rafov kolies, plastov...) Ale maju vyhodu repasovatelnej (externej na rame) baterie, co uz u sucasnych solidnejsich vyrobcov vymiera (z mojho pohladu bohuzial).
Manžel má dva roky tento e-bicykel za 690 eur a úprimne, nemá s ním žiadne problémy. Od marca do októbra na ňom jazdí do práce denne 30 km, nabíja ho len raz týždenne (má 2 batérie) a to má110 kg 😁...:Spracovanie je na úrovni, komponenty úplný štandard ako pri modeloch za 2000 eur...kotúčové brzdy, lanká, prehadzovačka...vyzerá naživo fakt skvelo. Má to 5 urovní rýchlosti do 32 km/h (áno oficiálne by mal mať do 25, ale on si to nejako upravil 😇.... Kolesa má 29 palcové, väčšie ako ten na foto, a dokonca to má aj otočnú rukoväť s pridávaním "plynu" ako na motorke.🙂 Nemyslím si, že pre rekreačného cyklistu treba silou-mocou prestížne investovať do e-bicykla tisíce. Ja len, že máme reálne skúsenosti s relatívne podľa ceny low-end bajkom, ale pomer ceny a výkonu...spokojnosť...
Ja mam aj elektricky bicykel, aj skuter, dokonca presne ten skuter nad ktorym uvazujes (honda pcx125)
Ale naco ti bude skuter? Ten bicykel chces vyuzit na vylety s detmi a skuter na vylety osamote?
Bicykel ma stal okolo 1200eur ale to bolo pred 5/6rokmi a musim povedat, ze keby som si mala teraz kupovat novy, tiez by ma odradila cena. Ja som si svoj kupila, aby som stacila muzovi na vyletoch☺️ a skuter mam na dochadzanie do prace
Ako ste sa napokon rozhodla ? Ja teraz riešim rovnakú dilemu, ale rozhodujem sa nad TENWAYS eletrobicyklom za necelých 1800 - https://www.cyklospeciality.sk/bicykle/elektrob... čo myslíte? Na výlety s deťmi po okolí a sem-tam lednice
@urshullita6541 kazdy novy ebajk nenarocnemu uzivatelovi par rokov posluzi. Toto je bezprevodovy bicykel (nema vzadu prehadzovac), cize len na rovinu a skor spevnene povrchy. Ja by som sa pokusil vygooglit (alebo odkomunikovat s nimi) presny typ baterie a ci je bezne dostupna a kolko stoji.

@belllinka podľa mňa to myslí tak celkovo či ho vôbec využije na bicyklovanie s deťmi do 30 km nepotrebuje elektrobicykel ani skúter