icon

Kúrenie v dome tomto období

10. máj 2020

Myslíte si že som mimo keď je doma 22 stupňov a ja chcem teraz zakúriť na 23-24 stupňov keď idem kúpať dvojročné dieťa?môj muž mi zato nadáva,že si to budem platiť z materskej a pripadám si ako nesvojpravna .

Strana
z2
midka
11. máj 2020

no baby, klobuk dole, tie ktore mate 19stupnov v dome pri malych detoch,, ja som dospela a ten rozdiel 1-2 citim,, my mame doma nastavene 23,, pocas dna, ked je teplo sa teplota v dome vysplha aj na 24,, vecer ked je vsak chladnejsie,, bud prikurime krbom,, alebo proste prihrejeme,,, ak je treba,,,sme zvyknuti nosit 1 vrstvu dlhy rukav...19 stupnov,, je myslim, celkom sviezo...

zooeynka
11. máj 2020

@midka sviezo, ale zdravo 🙂 Tak na mikinu

saskia_98
11. máj 2020

@midka ja mam nastavene na 20 stupnov ale cez den stahujem pec na 18 pretoze mam francuzske okna a v obyvacke, kuchyni a spalni kde spime mam horuco a zo spalne sa mi ide do vlastnej kupelky a ked necham otvorene dvere, je horuco aj tam. No a mam peletkovy pec, tam je automaticka kocka ktora meria teplotu. Ked spadne pod 20, samo zapne pec, cize je kocku este stahujem, kedze ono potom topi aj ked je v 3/4 domu horuco.

henka123123
11. máj 2020

ja vzdy o 18tej dam termostat na 23 a mame tak do rana a rano stiahnem teplotu a mam otvorene okna cely den 🙂 a ne aby som sa pytala este niekoho :○

baloo
11. máj 2020

Čo sa týka manžela, asi to nemyslí zle len sa nevhodne vyjadril, je lepšie keď chodia preplatky ako nedoplatky len kvôli tomu, že chceme v Máji dvihnúť teplotu v celom dome o 2 stupne. Zavrite dvere na kúpeľni už keď napúšťate vaňu, mala by sa kúpeľňa už tým, že tam bude teplá voda nahriať ak vám niekam neuniká teplo preč. Potom v tej miestnosti dieťa osušte aj oblečte. Ak inokedy skáče holé po posteli, minútu-dve nech si poskáče za ten čas neprechladne a potom znova obliecť do domáceho alebo do pyžamka podľa situácie. 22 stupňov je všeobecne odporúčaná izbová teplota. Pocitová u každého človeka je individuálna. Vidíte, že Vám tu niektorí píšu, že im stačí aj 19 stupňov, ja som večne zamrznutá, mne vyhovuje 24 stupňov ale len kvôli mne nedokurujeme proste si dám vtedy mikinu a pri telke deku. Muži celkovo inak vnímajú chlad sú schopní aj v Decembri behať len v boxerkách takže poväčšine nechápu, že je žene chladnejšie.

daganov
11. máj 2020

@midka je to asi individuálne, ja som síce zmrznutá, ale dieťa som sa snažila od bábätka otužovať, oblečený bol vždy veľmi naľahko, veď stále behal, skákal, vonku za každého, ale skutočne každého počasia, zima, vietor, dážď, mrazy, nevadilo. Po kúpaní otužovanie - jašenie s chladnou vodou. Neviem, čo je to kašeľ, sopeľ, bol chorý kým išiel do školy dva krát a to bol aj v jasliach. Ja sa prikryjem dekou pri telke, on má krátke rukávy, ale tiež mám rada na spanie chladno, v lete trpím.

Strana
z2