icon

Kúrenie v dome tomto období

10. máj 2020

Myslíte si že som mimo keď je doma 22 stupňov a ja chcem teraz zakúriť na 23-24 stupňov keď idem kúpať dvojročné dieťa?môj muž mi zato nadáva,že si to budem platiť z materskej a pripadám si ako nesvojpravna .

Strana
z2
sapetka
10. máj 2020

Hehe podla mna prehanas🙈

sisa_s
10. máj 2020

Skor muz je mimo 🙄 takato reakcia

zooeynka
10. máj 2020

Trosku otuzuj svoje dieta. 22 stupnov bohate staci

zooeynka
10. máj 2020

Alebo si kup maly elektricky ohrievac do kupelne ktory si zapnes podla potreby a nebudes sa muzovi doprosovat

stefi_k
10. máj 2020

Vykurovat cely dom je blbost ale my mame v kupelke elektiricky radiator a za par minut vykuri kupelnu najma ked umyvam dcere vlasy alebo ked je chladno tak prikurim.

laila22
10. máj 2020

@zooeynka no ja Ti celkom rozumiem. 22 dnu chladnejšie ako vonku. Ja keď niekedy prídem dnu je mi zima pri 22 pritom v zime normálne 22 stačí.. 🙂 ja si tiež niekedy prikurim v krbe. 🙂 mi uly týždeň som si prikurovala podvečer. Nehovorím, že by sme zmrzli, ale bolo nám príjemnejšie 🙂

daganov
10. máj 2020

tiež si myslím, že to preháňaš, nie preto, že to bude treba platiť, ale preto, že jar je ideálny stav, kedy začať dieťa otužovať. Ale záleží, ako bolo tvoje dieťa doteraz zvyknuté, no ak nebude vo vani pol hodinu, nevidím problém. Ak sa ti zdá chladno, tak ho osprchuj, zabaľ do osušky, strč pod paplón, prečítaj krátku rozprávku, ale chvíľu spievaj, potom daj pyžamo, vybavené. Čím viac je dieťa chované v bavlnke, tým je viac náchylné na choroby.

sisa_s
10. máj 2020

To vazne vsetky vidite pointu pribehu iba v stupnoch? 🤷 Ked si ona zmysli, ze by chcela teraz o stupen viac, tak si to proste nastavi a koniec...a nie reakcia muza, ze jej nadava, ze si to zaplati z materskej...

zooeynka
10. máj 2020

@sisa_s jej muz je nam ukradnuty, reagujeme na teplotu v dome.

zooeynka
10. máj 2020

Osobne by mi tiez vadilo keby moj muz potreboval kurit na 25 stupnov, lebo by tak bol povedzme nauceny od rodicov. By som skapala od tepla....

daganov
10. máj 2020

@sisa_s no tu ale ide o dve veci - či postačuje 22 stupňov na kúpanie dvojročného dieťaťa, podľa mňa určite, ak sa jej zdá málo, stačí osprchovať. Druhá vec je komunikácia s manželom, vykurovať celý dom je skutočne hlúposť, vyriešil by to ohrievač v kúpeľni. Ale táto situácia už predsa musela nastať, keď má dieťa dva roky, ako to riešili doteraz, či manželovi to vadí až dnes? To vedia oni sami, do večera, do kúpania je ešte čas, treba vykomunikovať.

autor
10. máj 2020

Takže ideálny kompromis bude že zakurim ohrievacom v kúpeľni lebo sa kúpe takú pol hodinu. Akurát potom v izbe neviem ako to spravím keďže sa jej páči behať a skákať po posteli vyzlečená. Mimo kúpeľ by to bolo jedno lebo sa môžme obliecť .

autor
10. máj 2020

@daganov vadí mu to stále ale dnes už má prešla trpezlivosť a chcela som počuť aj iné názory na to . A nejdem kúpať večer ale teraz pretože sme prišli z výletu

stefi_k
10. máj 2020

Však ju obleč v kupelke a hotovo holy nepobehujeme. 2 ročne dieta sa da aj vychovavať

autor
10. máj 2020

@stefi_k vychovaná je,ale toto viem že ma rada tak prečo jej kaziť radosť . V kúpeľni obliecť mozem ale mne osobne sa lepšie kremuje v posteli keď si lahne

bluka2
10. máj 2020

Ja mam rocneho a kupe sa v pohode pri 20 stupnoch

zooeynka
10. máj 2020

Moja ma 4 roky a nikdy som ju nekremovala ;)

autor
10. máj 2020

@zooeynka fakt? Kvôli chemikáliám či?

0silvia0
10. máj 2020

nerob z toho vedu 2x v zivote nakremovat pri o 2 stupne nizsej teplote ako mas ty predstavu ze je idealna. Podla mna to prehanas a dietatu nepokazis radost, ked si obcas neposkace po posteli... dieta nemusi mat to co chce, ked je to v tej chvili iracionalne... Vykurit cely dom kvoli poskakaniu dietata po posteli, odpadnem....

zooeynka
10. máj 2020

Lebo ma peknu pokozku. A mam skvelu pediatricku ktora mi vysvetlila uz po narodeni ze cim menej budem kremovat tym lepsie sa pokozka premasti sama podla potreby lebo nie je zatazena umelymi(zbytocnymi)kremami.

bluka2
10. máj 2020

Suhlasim, ked nepoužívas sprchové gély a pod., ani krém nie je treba. My tiež nekremujeme

zooeynka
10. máj 2020

A od kurenia sme presli ku (nepotrebnemu)kremovaniu 🙂

bubuzu
10. máj 2020

Ahoj,mam rocneho a teraz niekedy v dome uz ani nekurime,je tu cca 19 stupnov.mne je chladnejsie,ale maly nema problem,vsak v podstate sa cely den nezastavi,furt pobehuje hore dole,urcite mu nie je zima.ked idem kupat,prikurim iba v kupelke,aj to casto nevydrzim,dokym sa to tam poriadne zohreje.a to ze potom ideme do chladnejsej izby tiez zvlada v pohode,poskakuje po posteli a je mu pri tom teplo.deti su furt v pohybe,skus si ty zaskakat a uvidis,ze ti zima nebude.

saskia_98
10. máj 2020

My mame 19, okna poroztvarane a idem maleho kupat. 🤷🏻 otuzuj kus to dieta, aj neboj nezamrzne..

lucyluv
10. máj 2020

Kupelna sa da vykurit aj malym elektrickym ohrievacom

danielle16
10. máj 2020

Ved ked napustas teplu vodu do vane, vytvori sa para a hned bude teplejsie v kupelni-nechaj zatvorene dvere, a v izbe ked bude skakat tak jej az taka zima nebude

daganov
10. máj 2020

trochu mám z tejto diskusie pocit - keď nemám problém, tak si ho vytvorím

mogaa
10. máj 2020

Ja súhlasím s tvojim mužom - prikurovať kvôli 1-2stupňom je blbosť....ak už, tak prikúr len v kúpelke , tam ju utri nakrémuj, obleč a nech si skáče koľko chce....alebo ju nakrémuješ pred spaním....

akinom0077
11. máj 2020

Ja este kurim, skusila som jeden den vypnut kurenie, teplota nam klesla pod 19 st a bolo mi zima zapla som naspat... Kurim od 12-9.- 30.4. som prvy x vypla a hned dalsi den zapla znova :D kurim dodnes NONSTOP na 21 a kazdu izbu radiator na 5-ke cele to vypisane obdobie som kotol nepohla ani o stupen dole ani cez den ani v noci ani ziaden radiator som neotocila na menej ako 5 :D ja vzdy tak vela kurievam. Mne je zima a ot ani dieta nemam: D ale byvame vo velkom poschodovom RD.....

ajka0207
11. máj 2020

Co znamena zakurit? Nasi kuria drevom v kotli a veru "rozkurit" znamena hodinovu pracu, kvoli jednemu stupnu by ma ani nehlo :D. Treba kupit elektricky ohrievac, zapnut v danej miestnosti ked kupes a je.

Strana
z2