icon

Kvalita vody v mestských rozprašovačoch

20. jún 2025

Poznate tie mestske rozprasovace, ktore v mestach v horucavach rozprasuju vodu na chodniky aby osviezili okoloiducich? Rozmyslam, odkial beru vodu a ci ju niekto kontroluje. Nemoze tam zit Naegleria fowleri alebo nejaka ina ameba? Pracuje tu niekto s tym a vie viac o zdroji vody?

Strana
z2
belllinka
20. jún 2025

Bože 🤦‍♀️

autor
20. jún 2025
@belllinka

Bože 🤦‍♀️

@belllinka Poznas odpoved?

belllinka
20. jún 2025

áno, že ti parádne prepína, asi z toho tepla. Mala by si sa ísť schladiť k nejakému rozoprašovaču

autor
20. jún 2025
@belllinka

áno, že ti parádne prepína, asi z toho tepla. Mala by si sa ísť schladiť k nejakému rozoprašovaču

@belllinka Nauc sa slusne spravat. Ked nepoznas odpoved, tak tu nepis.

ik70
20. jún 2025

No to by aj mňa zaujímalo, a asi aj dalších po tom čo sa stalo tomu 11r chlapcovi.

denkabemommy
20. jún 2025

Čo viem, tak väčšinou tú vodu berú z tečucich tokov - napr riek, takže no stress, tie potvory ževraj žijú len v stojatých vodách

janai1
20. jún 2025

A ty plánuješ pod tým rozprašovačom stáť a vdychovať tú vodu?

autor
20. jún 2025
@denkabemommy

Čo viem, tak väčšinou tú vodu berú z tečucich tokov - napr riek, takže no stress, tie potvory ževraj žijú len v stojatých vodách

@denkabemommy Aha, avsak kym vodu rozprasia, tak nejaky cas stoji. A v tecucej vode z potoka moze byt tiez kadeco.

autor
20. jún 2025
@janai1

@janai1 Ja ich obchadzam. Deti vsak robia presne to, co pises.

autor
20. jún 2025
@janai1

@janai1 Nikde nie je zakaz alebo upozornenie, pozor na vdychnutie.

sara07
20. jún 2025

skafander a naložit sa do dezinfekcie na 24 hod
nahlasené, už to vážne prehnate s tým strašením opatrnost je na mieste ale nie čo tu dorabate

autor
20. jún 2025
@sara07

skafander a naložit sa do dezinfekcie na 24 hod
nahlasené, už to vážne prehnate s tým strašením opatrnost je na mieste ale nie čo tu dorabate

@sara07 Prosim? Ake pravidlo porusujem? Normalne zamyslenie a otazka. Ale dobre, zazdielaj mi, co som porusila.

janai1
20. jún 2025

😂😂 no ak tvoje decko stojí a vdychuje vodu nosom tak by sa tak akurát už tak utopilo

Niektoré fakt neuvažujete...

autor
20. jún 2025
@janai1

😂😂 no ak tvoje decko stojí a vdychuje vodu nosom tak by sa tak akurát už tak utopilo

Niektoré fakt neuvažujete...

@janai1 Skoda sa k tebe vyjadrovat. Odporucam ale, aby si chvilu pozorovala rozprasovace a co pod nimi niektori robia.

sara07
20. jún 2025

nestaraj sa do nich, ty si rieš seba a prestan tu hysteričit, čakam kedy vytiahnete pitnu vodu a vodovody

diewcatqoo
20. jún 2025

Moj syn miluje tie rozprasovace a fontany a kadeco. Z ameby z rozprasovaca strach nemam, ale z nejakych inych zvieratiek celkom ano, obzvlast po tom, ako som pred par rokmi videla video, kde si spoluobcania v Brne vo fontane umyvali surove maso, pripadne viem aj o pripadoch, kde sa do fontany niekto vycural a tak. Takze vzdy dietatu potom, co sa hra v nejakej takej verejnej vode, dezinfikujem ruky, pripadne aj nohy, ak beha po vode popri fontankach naboso a umyvam mu tvar.

autor
20. jún 2025
@diewcatqoo

Moj syn miluje tie rozprasovace a fontany a kadeco. Z ameby z rozprasovaca strach nemam, ale z nejakych inych zvieratiek celkom ano, obzvlast po tom, ako som pred par rokmi videla video, kde si spoluobcania v Brne vo fontane umyvali surove maso, pripadne viem aj o pripadoch, kde sa do fontany niekto vycural a tak. Takze vzdy dietatu potom, co sa hra v nejakej takej verejnej vode, dezinfikujem ruky, pripadne aj nohy, ak beha po vode popri fontankach naboso a umyvam mu tvar.

belllinka
20. jún 2025

A vieš o tom, že sa môžu nachádzať aj vo vodovodnom potrubí a klimatitácii? NAjlepšie bude, ak prestaneš dýchať a používať vodu z vodovodu.

basska_b
20. jún 2025

Kamoskin 3rocny dostal neskutocnu hnacku z toho, že vypil vodu zo zahradnej krhly. Moja vtedy 1.5rocna dcerka zas oblizala v lese palicu z blata. Kakala 13x denne v strasnych bolestiach ciernu vodu. Takze rozprasovaca by som sa nebala. Tie hrozy sa mnozia v stojatej vode

doriiis
20. jún 2025

Hej,hej.Vsetci vymrieme teraz.Prvy pôjdu ti,čo prejdú pod rozprašovačom a potom ti,čo sa dostanú do kontaktu s vodou.Dnes ráno som sa sprchovala,tak neviem,neviem,či sa mi to už neodratava.
Absurdne

belllinka
20. jún 2025

a ešte nezabudnite na Legionársku chorobu, na ktorú nedávno zomrela tá dôchodkyňa po výlete v Tatrách. Ňou sa možete nakaziť v sprchách, bazénoch a pod. proste aj z obyčajného vodovodu 🙂

taktotedanie
20. jún 2025

Mestsky vodovod presne ta ista voda ktora ti tecie z kohutika, z ktorou si rano umyvas tvar, vyplachujes usta od pasty, s ktorou sa sprchujes a umyvas vlas, s ktorou varis a ktoru pijes v restauraciach ked si popytas vodu s citronom a matou , este aj ten lad co ti tam daju je ta ista voda

janai1
20. jún 2025
@belllinka

a ešte nezabudnite na Legionársku chorobu, na ktorú nedávno zomrela tá dôchodkyňa po výlete v Tatrách. Ňou sa možete nakaziť v sprchách, bazénoch a pod. proste aj z obyčajného vodovodu 🙂

@belllinka jooj, to ani nespomínaj, však niektoré sa teraz umývať prestanú a kto to bude dýchať 🙄

taktotedanie
20. jún 2025

Ale akoze ja by som tie kupaliska obchadzala tak ci tak
Znamy tam brigadoval, vecer vytahovali z vody kopu 💩 doslova 💩, tampony, zuvacky a ked sa opytal kedy vypistaju bazen ze predsa toto je cisty hnus tak ze nevypustaju vobec a ked isiel rozrabat chemiu tak dostal zdrba, ze preco to robi podla navodu, ze oni davaju polovicne davky namiesto celej pretoze setria, odvtedy nevstupil do bazena, nikde
A ja uz dobrych 20 rokov
A to este este nevideli ked tu hnusobu podobnu tejto chyti clovek do oka, nielen ze si musi kvapkat bazenovu dezinfekciu do toho oka hrozi mu aj oslepnutie, strasne stavy

levantinka
20. jún 2025

Autorka a si myslis ze tepla voda z kohutika co ti doma tecie nema ameby?

zuzanna822
20. jún 2025

Nechapem preco si tu robite srandu. Stojata a tepla voda samozrejme to riziko zvysuje. Premnozuju sa tam rozne bakterie. Nemusi sa nic stat, ale moze. Mna od detstva rodicia ucili, vyhybat sa. Len pre dobry pocit minimalne. Ci uz fontanova voda, rozprasovace, male fontanky a tak. Nie krcovita panika, ked nahodou, ale vybybat sa🙂 Takze autorka, tod moj tip

denkabemommy
20. jún 2025

Netreba to hrotiť. Aj pitná voda predsa stojí a nik sa tu nejde zblázniť.

viestta
20. jún 2025

su napojene na verejny vodovod s pitnou vodou

autor
20. jún 2025
@viestta

su napojene na verejny vodovod s pitnou vodou

@viestta Vies to urcite?

Strana
z2