icon

Kytica pre partnerku - alergia na peľ

majkl97
23. sep 2022

Ahojte, myslím si, že mi tu budete vedieť poradiť 😊😄..
...chcem prekvapiť svoju priateľku, doteraz som ju občas potešil iba nejakým dezertom a podobne. Ale chcel by som jej kúpiť nejaký kvet/kyticu. Viem, že sa jej kvety páčia ale má alergiu na peľ. Ja som nikdy kvety nekupoval 😅.. a tak mi napadlo či mi nebudete vedieť poradiť, či náhodu neexistuje nejaký druh z čoho by nedostala alergiu 😄... nechcel by som aby dostala alergickú reakciu keď jej dám kyticu 😅..
..alebo možno nejaký iný nápad 😊

oskorusa
•
23. sep 2022

@majkl97 skús pozrieť lego kytice

ema22270
•
23. sep 2022

@majkl97 napr taketo stabilizovane ruze, su zive len upravene a vydrzia velmi dlho

babovka2321
•
23. sep 2022

@majkl97 ja uz som dostala klobasovu kyticu a vonala 1000000x lepsie ako kvety 😅 muz si ma pozna

renka30
•
23. sep 2022

Prípadne pozri ovocné kytice

majamat
•
23. sep 2022

zalezi od toho, na aky pel ma laergiu. mozno vobec nema alergoiu na tieto zahradne kvety,a le skor tie divo rastuce travy.

majkl97
autor
•
23. sep 2022

@majamat tak vravela že na jar keď všetko kvitne zo stromov a tak.. teoreticky by to tak mohlo byť ako píšeš 🤔

martinkatinka
•
23. sep 2022

Ma alergiu na vsetok pel? Treba zistit viac.
Mozes jej kupit aj mydlovu kyticu

petamich
•
23. sep 2022

ak jej kupis kyticu ruzi podla mna na nich 100% ziadny pel nie je - zavolaj pripadne do kvetinarstva a spytaj sa, nejaka lucna kytica alebo podobne tam asi okej ale ruze isto nie

elenka.k
•
23. sep 2022
nelca84
•
23. sep 2022

@majkl97 Normalne jej kup kyticu v kvetinarstve, pochybujem, ze je alergicka na cokolvek, co sa pouziva do rezanych kytic ... navyse ak sa stazuje na pele stromov...
Mna by ziadne nahrady nepotesili, kvety su kvety.

sense
•
23. sep 2022

Nám alergiou na peľ, ale rúže, gerber, hrebicky, chryzantémy mi problém nerobia. Ľalie áno, aj narcisy (tie teraz aj tak nekvitnu).
Keď mi chlap donesie kvety a je v nich niečo čo mi vadí tak sú na skrinke pri televízore a nie na stole.

1angelika
•
23. sep 2022

s ružami určite nič nepokazíš, tam žiadny peľ nebude..

sima338
•
23. sep 2022

Ruže, aj za mňa naj pre tvoju drahú 🙂)

smajliica
•
23. sep 2022

Alergia na pel je typicky na vetromopelive rastliny - stromy, travy, atp. Rastliny co kvitnu opeluju vcely a na to alergie nebyvaju 😅

majkl97
autor
•
23. sep 2022

ďakujem vám 😊😄.. skúsim teda niečo z kvetinárstva 😄.. @smajliica ďakujem za objasnenie 😅😄.. to som nevedel 😅😁..

brusnatanecnica
•
23. sep 2022

ja mam alergiu na pel a mne veru kvety robia neskutocne zle.
staci jedna ruza v miestnosti a nos a oci svrbia.

saraxyz
•
23. sep 2022

@majkl97 krasne kytice predavaju zo suseneho ovocia, , orieskov a pod.

simca06022011
•
23. sep 2022

Myslim ze to nebude pel z ruzi a pod na co ma alergiu... Ale tak mozes jej kuoit kvet kvetináčovy 😁

marca12
•
23. sep 2022

Vyberaj kvety,ktore nemaju pel,napr.tulipany,lalie by jej mohli vadit. No ostatne by nemali. Mame v rodine alergika,ale rezane kvety nevadia,bezne ich dostava,kupuje si.