Kytica v školskom komposte: Čo robiť?
S deťmi odchádzame zajtra na dovolenku, dcéra doniesla triednej kyticu kvetov. Pri odchode domov ju videla vyhodenú v školskom biokomposte. Je z toho smutná. Popravde to zamrzelo aj mňa.
@cookie29 tak keď ich kvety obťažujú, najlepšie nekupovat nič. Či čo? To je tiež trochu nevďačne z ich strany.
@summer23456 problem v dnesnej dobe je megalomania a nepomer... kedysi sme sa ako trieda poskladali na jeden darcek. Alebo jednu kyticu. Dnes sa mnohi rodicia predhanaju "kto viac"... najjednoduchsie by bolo, keby pani ucitelka zavesila ako oznam, ze si darceky nezela, ze jednoduche "dakujem" staci. Napriklad.
@cookie29 úplnú pravdu máš. Lebo mne sa nepáči keď učiteľka odkaze, že kvety nechce. Z toho vyplýva,že chce asi niečo iné. Mala by povedať skôr,že nechce nič. A keď uz dá niekto aj to kvet, ja by som sa nevrátila znechutene, keď tá druhá strana sa snažila. Je xy povolaní, kde za celý rok nik nedostane z vďaky kvet.
@sara07 ja tiež dostanem občas darček ,čo sa mi nehodí, tak posuniem podaruje ..neriešim ale toto je fakt cez čiaru
ano stupnuje sa to preto je málo,nevhodná kytica ??
napr manžel zásadne nechc sprchové gely len prirodné mydlo, ale nie mamička ignoruje a just kupi, tak to proste zoberie do job a tam maju taky košik a kto čo chce si zoberie, povymienaju ,nevyhodí
@sara07 rozmyslam, co to je versail... ale dobre, to si Ty. Su ludia, ktorych kvety mozno bavia, pacia sa a pod a ini, ktori nie... respektive maju mensi byt a 1 kytica staci. Mnohi nemaju ani vazu. A to maju u manzela v robote super, malo by to existovat vsade, akurat by urcite mnohi z toho urobili biznis :(
Uz nenarobis nic. Ale nechapem,ze toto spravi ucitel,ktory ma ist prikladom.
My sme sa skladali cela trieda na kyticu a poukazku, ktore sa odovzdali vcera. Ja som to brala ako vybavene. A syn a este nejaky dalsi dvaja traja dnes boli za debilov, lebo nic nedoniesli ucitelke. Premotivovani rodicia zase tiez niekedy nevedia co so sebou.
Učiteľ by mal ísť vzorom v správaní....neúcta. Mohla zaklopať a dať nejakej susedke, keď nevedela dať kucharkam alebo upratovačkam.
Kvety sa dá rozdať aj po ulici, kamoškami, susedkam, na cintorín alebo do kostola. Mohla potešiť.

@personality ak by to napísala , akceptuje plne, ale treba napisat