Lieky do lietadla
Ahojte, potrebujem poradiť. Letím prvýkrát a užívam lieky na predpis (Anopyrín a hormonálne lieky) a potrebujem ich so sebou. Chcem sa opýtať, či je nejaký všeobecný formulár, ktorý dám potvrdiť lekárke? (Alebo ako to funguje?) Letím ryanairom z Viedne. Ďakujem pekne 🙂
@sarusienka
@sarusienka slnecnik by som v zivote netrepala so sebou na dovolenku - kup si na letoviskua na konci dovolenky ho bud hodis do kosa alebo nechas na izbe v hoteli - brala by som to ako polozku, ktoru proste zapocitam do ceny pobytu ale nestalo by mi za to vlacit ho pol europy alebo sveta.
@sarusienka Na chartrovom lete som zazila slnecniky - odovzdane boli na nadrozmernej batozine spolu napr s kocikmi.
@sarusienka moze sa zobrat, ale zalezi od leteckej spolocnosti - pri Snartwingse je to dalsi kus batoziny, takze pozor na to aby ste za slnecnik neplatili dalsich 35 eur kedze moze byt 1 osoba/1 kus batoziny do 23 kg
@sarusienka urcite s ty nebudes mat problem, ak ide do podpalubia, ale tahat slnecnik na dovolenku lietadlm je sedlacina a trapas
@prasiatko30
@tenerifka
A nenapadlo vam, ze niekto si mozno par rokov musi setrit aby mohol vziat deti k moru - napr aj kvoli zdravotnym problemom? Ze maju lacnejsie ubytovanie, bez plazoveho servisu?
A ze si radsej vezmu svoj slnecnik a neplatia za neho kazdy den a radsej si vezmu vodu do flase a nekupuju v plazovych baroch a mozno si aj tu veceru uvaria na apartmane a nepojdu do restauracie, len aby mohli stravit par dni pri mori a kupit dietatu aspon zmrzlinu?
Tiez nemam rada ked sa niekto sprava v lietadle, na dovolenke, kdekolvek ako buran alebo sedlak, ale tym, ze si niekto vezme slnecnik nikoho neurazi ani sa tym nesprava neslusne. A ak nepoznate situaciu, tak nesudte...
@fokuska ak mas zaplatit za prenesenie 15€ slnecnika 30€ tam a 30€ naspat tak si to setsakramentsky rozmyslis co je lacnejsie ci si kupit 25€ na mieste alebo zan vyvalit 70€ 🤔
@fokuska nejedna sa o tom ze niekoho urazi alebo sa neslusne sorava jedna sa o to ze slnecnik ti nenechaju vziat do kabiny - aspon ja som to este nevidela a ak mas zan zaplatit ako za kus batoziny tak fakt to nie je setrenie a este k tomu furt sa s nim tahat - moja politika je zbalit co najmenej sprosrosti a na tyzden mi musi stacit palubny kufor a mozno nejaky ruksak bodka nic viac - jedna sa o praktickost
@prasiatko30 Ale niektore chartre prepravuju slnecnik zadarmo navyse k batozine, alebo sa rodina zbali do jedneho kufra a namiesto druheho daju ako nadrozmerny slnecnik. Takze nemusia platit vobec nic naviac, iba praveze usetria lebo nebudu doplacat plazovy servis. Tiez sa s nim nikde nebudu tahat, lebo z letiska je transfer na hotel, tam ho predsa odlozia a na plaz ho budu nosit rovnako ako by nosili ten, co by si kupili priamo tam. A naspat na letisko zas transfer, cize nevidim ziadny problemy navyse 🙂
Okrem toho sa autorka pyta ci moze mat slnecnik do PODPALUBIA, nikde neriesi, ze by ho chcela na palubu. Este som sa nestretla s tym, ze by ho niekto chcel tahat do kabiny, naco? ;)
@fokuska Ďakujem, pomohla si mi s tym, že niektorí nosia dáždniky, nikdy som totiž neletela. Ale ešte si to lepšie pozriem, aby som nemusela platiť za nadrozmernú batožinu.
A neviete prosím Vás, tekutá kozmetika- šampón...
v 100ml fľaštičkách musí byť tiež zabalená osobitne v priesvitnej taške aj v kufri? Lebo viem, že v príručnej musí, ale v kufri?
@sarusienka V podpalubnej nemusis dodrziavat limit 100ml ani to mat osobitne zabalene. Mozes mat aj velke flase, tam nie je obmedzeny limit tekutin. Obmedzene su len zakazane predmety ako zbrane, vybusniny a pod.
Ja co mam skusenost, tak do Bulharska bralo vela ludi slnecniky aj take skladacie plazove stany - vacsina byvala v hoteloch dalej od plaze a teda hotel nemal svoju sukromnu plaz s plazovym servisom, ale chodilo sa na verejnu plaz - tam sa dali kazdy den prenajat slnecniky aj lehatka ale za velmi vyske ceny.
Ked sme isli do Turecka, tak nemal slnecnik nikto, ale to sme zas skoro vsetci byvali v hoteloch priamo na plazi s All Inclusiv a komplet plazovym servisom.
@sarusienka v kufri je to jedno. Akurat si daj pozor aby ti tam nepraskol/neotvoril sa. Ja ked si davam sampony alebo ine tekute veci do kufra, tak si ich vzdy dam aj do toho uzatvoritelneho vrecuska, ale to len kvoli sebe, aby som potom nemala vsetko spinave keby nahodou.
Ďakujem Vám veľmi pekne, vôbec som nevedela, že je to neobmedzené. Idem tiež do Bulharska a tak som sa tým dáždnikom potešila. Bola by to škoda, lebo za prenajatie dáždnika sa veľa platí a kupovať ho tam a potom ho tam nechať by bola škoda.
A aké máte skúsenosti s kuframi? Mávali ste ich zamknuté alebo odomknuté? Lebo raz som mala kufor na zamykanie číselným kódom a išli sme autobusom. Tak s ním hádzali, že na tom niečo poškodili a už sa nedal otvoriť. Musela som ho vypáčiť. Aby to tak nedopadlo aj na letisku.
@sarusienka jednu zlu skusenost mame: Nezamykali sme si kufre, zvonku boli neposkodene a ked sme prisli na hotel, tak ja som mala veci v kufri poprehadzovane (videla som to hned, lebo som si balila podla isteho systemu, vrch som prekryla osuskou a ked som ho otvorila mala som to vsetko inak) ale nic mi nezmizlo. Mamke zmizli keksiky, croissanty a take veci...
To je skusenost na lete Kosice - Burgas (netusim ci to urobili na kosickom letisku ci az v Burgase).
Nadalej ak cestujem s kufrom do padpulabia (co je malokedy, vacsinou chodim len s prirucnou), tak si ho nezamykam, ale ani tam nedavam nic co by mi chybalo kebyze zmizne. Oblubene kusky oblecenia by ma mrzeli, ale inak vsetko cenne a dolezite mam v prirucnej.
Ďakujem, rozmýšľala som, že si kúpim klasický zámok alebo obalenie fóliou
A neviete či sa môže brať žehlička na prádlo?
A neviete či sa môže brať žehlička na prádlo?
@sarusienka do podpalubia
Ďakujem😀
@sarusienka rozhodne odporúčam kufor si zamknúť, treba použiť na to určenú zámku, ktorú security officer vie odomknúť a zase zamknúť bez jej poškodenia.
@fokuska nezamykať kufor nie je dobrý nápad, keďže ti z neho nielenže môže hocijaký personal vybrať veci, ale čo je horšie aj vložiť. Toto by som určite nikomu neodporúčala
Cestujem casto a už sme mali aj prehľadané kufre. Nikdy mi nič nezmizlo, ani mi nič neprehadzali a dnu vložili informáciu, že kufor bol prehladany.
Akurát sa syn vrátil z USA a prehľadali mu jeho hokejovú tašku (fuuj, obdivujem ich odvahu)
Viď foto info, ktoré tam zanechali + zámku, ktorú používam. Je na nej indikátor, zelený je že tašku neotvárali, červený je, že ju otvorili. Moja bola červená, už som ju ale resetovala, takze je zase zelena
A prosím Vás, kde ste tú zámku kúpili a ako sa presne volá?
@sarusienka TSA zamok
@kacusik69 ďakujem veľmi pekne a cez tú kontrolu treba si dať dole aj náušnice?
@sarusienka ak budes mat nejake extra vyrazne tak ano, inak nie... len hodinky
@kacusik69 ďakujem veľmi pekne
A keď ste cestovali, a mali ste kufor zabalený z domu do fólie, neprišlo im to blbé, že si to nedám im, lebo aj tak, keď si kufor dám zabaliť im a zaplatím za to a kontrola to aj tak odhalí a bude pozerať (ak budú náhmatkovo nejaké kufre pozerať)?
Keď to odbalia

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa môže do lietadla do podpalubia zobrať slnečník napriek tomu, že má špicatý koniec. Pozerala som to na internete, niekde sú povolené, niekde nie. Ale tam myslia tie klasické, nie slnečníky. Či by to vadilo, keby bol zabalený a mal zabalené hrany. O slnečníkoch sa nepíše ani v povolených, ani v zakázaných veciach.
Ak s tým máte niektorá skúsenosť, bola by som veľmi vďačná.
Vopred ďakujem😀