icon

Lieky do lietadla

mimittka
19. júl 2018

Ahojte, potrebujem poradiť. Letím prvýkrát a užívam lieky na predpis (Anopyrín a hormonálne lieky) a potrebujem ich so sebou. Chcem sa opýtať, či je nejaký všeobecný formulár, ktorý dám potvrdiť lekárke? (Alebo ako to funguje?) Letím ryanairom z Viedne. Ďakujem pekne 🙂

Strana
z3
sarusienka
2. júl 2019

A kde ste kúpili TSA zámok?

kacusik69
2. júl 2019

@sarusienka to balenie je podla mna zbytocne ci uz doma alebo na letisku, lebo na letisku zaplatis za to nemale peniaze, nahodou kontrola, obal roztrhnu bez sance opatovneho zabalenia, to iste ked si zabalis doma aj ked to je o nieco lacnejsie... blbo na vas nikto pozerat nebude ale za mna zbytocnost... na kufor som si kupila v Carpise pratelny navlek ktory chrani pred uspinenim, kufor zamykam... z eBayu mam zas taky PVC navlek este som ho nepouzila ale - pred uspinenim ochrani a pri castom cestovani je to ekononickejsie dat 10 eur (aj menej) za takyto obal ako 5-10 eur za strecovu foliu zakazdym ked budes letiet

kacusik69
2. júl 2019

@sarusienka TSA kupis takmer v kazdom obchode s kuframi - Carpisa, American Tourister, Samsonite... mavaju aj v Tescu (overene) a aj u cinanov (neviem ci spolahlive)

sarusienka
2. júl 2019

@kacusik69 ďakujem,

sarusienka
2. júl 2019

A nekazia sa tie zámky keď sa tie batožiny tak mačkajú na tých pásoch

sarusienka
2. júl 2019

?

fokuska
2. júl 2019

@sarusienka Nestresuj tolko ;) nekazia sa

sarusienka
2. júl 2019

Ok ďakujem

sarusienka
2. júl 2019

😄

sisaka
2. júl 2019

Mám tmavé kufre, kvalitne, nie plasťaky, minimálne 12 rokov, nebalim ich do žiadnych fólii ani ochranných obalov ani nič podobne, kufre sú nepoškodené, možno v Európe je to niečo bežne, tu v Amerike ľudia kufre nebalia

sarusienka
4. júl 2019

Dobrý večer, prosím Vás neviete aký je povolený rozmer kufra do podanej batožiny?
Letím so Sliača spoločnosťou Bulgaria air, ak s tým má niekto skúsenosti😁
Ani na stránke letiska to nepíšu, píšu len príručnú, ani v papieroch od cestovky to nepíšu.
Za radu som Vám vopred vďačná 😀

kacusik69
4. júl 2019

@sarusienka 165 cm standardne kazda spolocnost, len Turkish ma tusim 158 cm (je to sucet stran, sirka+vyska+hlbka) - to vacsina beznych kufrov splna

harmona
4. júl 2019

@sisaka my pravidelne balime, nemale peniaze som dala za kufor a je mi az na zaplakanie, ked vidim v akom je stave, jak ho hadzali. Poskriabany, obity, odvtedy balim stale 🙂

sarusienka
4. júl 2019

@kacusik69 Ďakujem veľmi pekne, práve som to tiež našla. Písali tiež 158cm ale najprv ma nenapadlo, že to môže byť súčet výšky, šírky, hĺbky.😀

tenerifka
4. júl 2019
kacusik69
4. júl 2019

@sarusienka co sa podpalubnej batoziny tyka, splnaju to aj tie mega kufre a mozem ta ubezpecit ze nikto s metrom nebeha a nemeria batoziny do podpalubia... ine je to s prirucnou na ktoru su sizery a rozmery su obmedzene kvoli overhead binom ktore sa lisia podla typu lietadla

sarusienka
4. júl 2019

@tenerifka už som to našla. Ale tiež ďakujem veľmi pekne😀.
Vieš, najprv som si myslela, že tiež majú udanú aj šírku a tých 158cm som brala ako výšku spolu s vysunutou rúčkou (ale to by bol dosť veľmi vysoký kufor...😂)preto mi to nešlo do hlavy

sarusienka
4. júl 2019

@kacusik69 ďakujem

scaramelka
15. júl 2019

@maddie1711 Dobrý deň. Chcem sa opýtať , písali ste že ste mali injekcie a mali ste aj papier, bol to nejaký formulár alebo vám lekárka napísala? A kam ste leteli? Ďakujem

fokuska
15. júl 2019

@scaramelka Ja som si sama vytvorila dokument - nasla som na interne rozne formulare a vyskladala som si z toho svoj - v anglictine a v slovencine, vsetko som vyplnila a isla som k lekarke a len som ju poprosila ci mi to potvrdi kvoli letisku. Nebol problem, prebehla to zbezne, videla ze su tam uvedene tie injekcie, ktore potrebujem a tak to opeciatkovala.

Jediny raz si to potvrdenie pozreli v Kosiciach, aj to preto, ze ja som mala obavy, tak som hned upozornovala, ze mam injekcie s potvrdenim - tak si to pozreli. Budapest, Praha, Milano, Rim, Baku, Alghero, Debrecen, Antalya... vobec neriesili.

scaramelka
15. júl 2019

@fokuska Dobrý deň. A formulár nemáte ešte niekde uložený? Bola by som Vám veľmi vďačná. Ďakujem

kacusik69
15. júl 2019

@scaramelka staci napisat ze uzivate dany liek (jeho nazov, pripadne nazov lieciva a obsah) a potrebujete ho mat so sebou, na potvrdeni musia byt vase udaje ako meno, priezvisko, datum narodenia, datum, peciaka a podpis lekara pripadne s kontaktom na lekara... to je vsetko

kacusik69
15. júl 2019

ziadny specialny formular netreba... staci obycajny vymenny listok

fokuska
15. júl 2019

LEKÁRSKE POTVRDENIE
Týmto potvrdzujem, že:
pacientka
narodená
rodné číslo

je v neurologickej lekárskej starostlivosti u:

lekára
klinika

s diagnózou:

kód diagnózy
názov diagnózy

a je liečená liekmi:

názov
účinná látka
indikačná skupina

názov
účinná látka
indikačná skupina

ktoré potrebuje mat neustále pri sebe a preto prepravuje:

injekčný roztok Imigran sol inj 2x0,5 ml (striek.inj.skl)
+ autoinjektor, 1x1 set

injekčný roztok Novalgin 500 mg/1 ml sol inj 1000 mg 2x2 ml

jednorázova injekčná striekačka 2 ks

jednorázova injekčná ihla 2 ks

Uvedené lieky sú citlivé na prudké a výrazne zmeny teplôt a preto nie je doporučené prepravovať ich v podpalubnej batožine

V Košiciach, dňa ______________________
MUDr.

@scaramelka

scaramelka
15. júl 2019

@fokuska Veľmi, veľmi pekne ďakujem . 🙂
Prekladali ste to aj do AJ? 😉

fokuska
15. júl 2019

@scaramelka Za malo, ano a do wordu som si dala dva stlpce aby som to mala aj v SJ aj v AJ, ale teraz uz nelietam zo Slovenska, tak si davam len v anglictine:

MEDICAL CLEARANCE

This is to confirm that

patient
born
birth number

is treated by the neurologist:

doctor
clinic

with the diagnosis:

code of the diagnosis
name of the diagnosis

and is treated with the following medicaments:

name
active substance
therapeutic class

name
active substance
therapeutic class

which she needs to carry always with her and therefore is carrying in her carry on baggage:

injectable solution Imigran sol inj 2x0,5 ml (striek.inj.skl)
+ autoinjektor, 1x1 set

injectable solution Novalgin 500 mg/1 ml sol inj 1000 mg 2x2 ml

disposable injection syringe 2 pcs

disposable injection needles 2 pcs

The above mentioned medicaments could be affected by extreme temepratures and therefore should not be stored in checked luggage

In Košice, Slovakia, date: _____________________

maddie1711
15. júl 2019

@scaramelka leteli sme Krakow-Basel a spat. Nie je som to napísala na PC po anglicky tak ako mi to povedal lekár že čo všetko tam mám uviesť (číslo šarže, dátum spotreby, čo obsahuje liek atd) a dala som to podpísať dr

Strana
z3