icon

List od neznámej osoby

mimkaa2607
6. mar 2012

Babule prosím vás čo mam robiť?...toto som si dnes našla v schránke ... prosím Vás poraďte mi ... myslim si, že to spravila ista dotyčná ... čo mam robiť? .... na obrazku to neni vidno, takže všetko citujem,, Kur.a už si doma? Z nemecka ťa vyhnali? ešte dobre, že si tvoj muž našiel milenku a bude mať s nou dceko. Co by robil s takou flandrou. Však ten panghart aj tak nie je jeho. Ty si bola cely život aj v škole kur.a a aj zostaneš ... podpis bol ako Spolužiaci

List od neznámej osoby
yashmin
6. mar 2012

@mimkaa2607 ja by som s tym sla na policiu 😎

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@zuzka1. mne by bohato stačilo keby to bol ako priestupok a keby sa dala do normalu... to by mi stačilo
@viki2912 ja nechapem, že ludia potrebuju robiť stale zlobu...ved my sme jej nič nespravili...len proste dcérka sem tam dupe nohami, ale neda sa tomu zabraniť ... no ja tam pojdem a ked sa budu pytat, že s kym mam problem, tak poviem ... mne bude vazne stačiť, ked sa to ukludni a da pokoj...teraz je to dopis, čo bude nabuduce?... nič sme nikomu nespravili a toto robia...a joj to, že ma manžel milenku 😀 ... joj a ktoru?...ešte sme neni od seba ani dva tyzdne a moj otec ho stale kontroluje 😀 - a to som ho ani o to nežiadala a mi aj vadi, že ho kontroluje 😀
@manamani1 je to riadna urazka...ale hlavne kvoli dcere, že je pankhart?...och toto ma dojalo ☹ ... dam trestne oznamenie na neznamu osobu a ked budu potrebovať, tak zozbieram tie ostatne listy, ale dnes som sa dozvedela, že jedna suseda to asi vyhodila ☹ ... ale co viem, že dva listy su zachovane ... uvidime na dalsie ... musim sa zajtra popytat

@jania023 no tu nemame problemy s mladou ... tu praveze je väčšina strašich ludi ... vazne... ale tak ideme to riešiť a susedia daju dopisy ... ešte, že od nich je ochota

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@yashmin zajtra idem na policiu ... inac to nevieme riešiť ... lebo vazne, teraz dopis, a co bude za tyzden, dva?...

jania023
6. mar 2012

@mimkaa2607 neviem nemyslim si ze takylist napise stara baba to mi nesedi skor na mladu lebo stary sa tak nevyjadruju 😒 mozno som staromodna 😅

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@jania023 No to by si sa čudovala ... dnes som stretla jednu pani a sa ma pytala, že čo to je za list a ma upozornila, že v našej bytovke to ine nebude... že tu je sama faloš...byvame tu rok ale pol roka, sme žili v nemecku ... a by si sa čudovala aka je suseda... pred rokom som prašila deku lebo tak chod prašit velku deku niekde von a ked bývam na 3poschodi a suseda z dvojky začala ziapať na mna,ž e som sibnuta, že mi to sibe, že som neni normalna a o tyzden neskor som sa rano o 6tej zobudila na to, že prašili 3koberce, nestihla som si to nahrat ... :-/

manamani1
6. mar 2012

@mimkaa2607 super,jednoznacne trestne oznamenie🙂

irsina83
6. mar 2012

@mimkaa2607 ja by som sla na policiu, takuto vec by som jej nenechala prejst 😉 a ja by som necakala kym sa to zopakuje.... mrcha hnusna 😠 😠 😠

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@manamani1
@irsina83 ja tiež rano utekam s namydlenym zadkom ... už som sa tak ukludnila ... nikdy som nemyslela, že by som niečo taketo našla v schranke ☹

mandragora22
6. mar 2012

@mimkaa2607 prepac, ale ja akosi nechapem, co riesis. po jednom liste...ja osobne si myslim, ze od nejakej pubertiacky, ktora sa zrejme zahladela do tvojho muza.... zatial si nedostala nic viac. to iste ti povedia na policii. ak si myslis, ze kvoli jednemu listu zbuntosia cely barak a odoberu otlacky prstov, si na omyle. spisu zapisnicu a tym to bude pre nich koncit, ci sa ti to paci alebo nie. ak mas konkretne podozrenie, preco nezaklopes na dvere, ale riesis to tu, s cudzimi ludmi? ja ked som mala nejake podozrenia v minulosti (tiez susedske spory), tak som si to riesila so susedmi a nie na smiesnych "chatoch". ze sa nechas niecim takym zastrasit mne osobne je na smiech...

irsina83
6. mar 2012

@mimkaa2607 ja neznasam takych ludi a nechala by som jej to poriadne vyzrat 😠 😠 😠

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@mandragora22 tak to som zvedava ktora sa zahladela do mojho manžela ked na SK je minimum ... ja proste dam trestne oznamenie ... ja som chcela aby mi baby poradili, či nahodou nema/nemala takyto problem...a proste ja mam narok na to aby som mala kludny život ... a u nas v bytovke je to tak, že ja nie som jedina čo som dostala dopis ... myslim si, že je to jedna osoba, ale može to byt niekto uplne iny a isto je to niekto z bytovky, pretože len tu vedeli, že sme boli v zahraniči ...

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@irsina83 ja by som tiež najradšej isla sa jej opytat, ale na čo je to dobre?...može to zaprieť... a ako ja zistim, že hovori pravdu?... musim to takto riešiť...ešte vezmem listy od domovničky a od druhe susedy ... a ešte sa opytat, či niekto nemam nahodou dopis ...

mandragora22
6. mar 2012

@mimkaa2607 to mas samozrejme pravdu, ze mas pravo na pokojny zivot, len ta upozornujem, co urobi policia... spisu zapisnicu, resp. tvoje trestne oznamenie a tym to bude pre nich koncit. nemas jediny dokaz o danej susedke, ako uvadzam, pismo vyzera skor pubertiacke, nez starecke, a mas len jeden jediny list. ja sa ta nesnazim ani urazit, ani nic podobne, len si vezmi, kolko zien napr. poda trestne oznamenie niekolkokrat na vlastneho manzela - tyrana, este aj cela dedina svedci v jej prospech a nic sa neudeje? policia ti moja zlata povie, ze kym nedojde ku konkretnemu utoku, oni nemozu konat. take mame my, slovaci zakony. mozno v nemecku su ine, neviem, nezila som tam.. tu necakaj zazraky.. 😒

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@mandragora22 ano, ale tak sused mi sam od seba volal, že čital odkaz na dverach a tiež si myslel, že to je jedna osoba ... ale tak uvidime, či nebudem mať zajtra dopis v schranke...tak my tu od začiatku mame s jednou susedou problem...naposledy sa nam vyhražala, že nad odtialto vystve...

mandragora22
6. mar 2012

@mimkaa2607 tak sama som zvedava, zajdi na policiu a zajtra napis, ako si dopadla 😉 obavam sa vsak, ze to nebude ziadna slava ☹

jabadaba
6. mar 2012

ups, znacne Ta ma niekto v zuboch, alebo priamo v zaludku ak sa znizil k tak ubohemu kroku. Co si anonymke nieco kedysi spravila? Prebrala chlapa, ci? Ak sa to zopakuje, sla by som na policiu podat trestne oznamenie na neznameho pachatela za ohovaranie a pod. Na to je paragraf. Pokial Ti tymto sposobi ujmu ako napr. rozvrat rodiny, manzelstva, nie je o com. Skutkova podstata trestneho cinu naplnena. Hotovo.

irsina83
6. mar 2012

@mimkaa2607 nezistis, zaprie to a este spavi z teba hlupanu co ju obtazuje... ja by som sla na policiu a hotovo.... na liste su otlacky, rukopis...takze....neni o com...

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@mandragora22 dam isto vediet
@jabadaba no ja som manžela nikomu neprebrala 😀 ... a manžel neprebral mna 🙂 ... ved ludia ešte ani poriadne nevedia kde byvame ... vazne...jedine tak manželov brat a moji rodičia+surodenci ... a možno tak z 10kamaratov?...vazne maličko ludi vie kde presne bývame :-/

jabadaba
6. mar 2012

@mandragora22 no moment, v liste bola zmienka o tom, ze dieta autorky nie je manzelovo. To uz samo osebe vie narobit riadny vietor v manzelstve. Toto uz nie je hra nejakej pubertiacky na blbeckov.
Tu:
§ 373
Ohováranie

(1) Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním značnú škodu,
b) z osobitného motívu,
c) verejne, alebo
d) v podnikaní závažnejším spôsobom konania.

(3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, alebo
b) a spôsobí inému stratu zamestnania, úpadok podniku alebo rozvod manželstva.

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@irsina83 ja si tiež myslim ... a predsa ked su dalsie listy... ved raz som zažila, že suseda z vedla na nasom poschodi počuvala strašne TV ... a my mame pri jej obyvačke spalnu mne to nevadilo, ale suseda pod n ami začala tak trieskat do radiatora, tak som si ju na druhy den stopla a som jej povedala, že to bolo posledny x, že ked jej to tak vadi, tak nech pekne krasne ide počuvať kde to tak nahlas hra a nech tam vybuchuje a nie aby bola cely bytovka v pozore...

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@jabadaba už sa len rozviesť a by som dotyčnej osobe zavarila 😀 ... teraz mi to je už vazne smiešne... ale ked som prišla domov s tym dopisom, tak som bola ako keby som videla ducha ... a je tam predsa pisane aj o milenke...to tiež može rozvratit manželstvo ... som zvedava ako zajtra pochodim 🙂

jabadaba
6. mar 2012

@mimkaa2607 ja len ci si si nenarobila niecim nepriatela. To ma len tak zvoleja napadlo, ze prebranie muza. 😀
Alebo este pan manzel ci nema nieco za uskom. Ale to zrejme bol ucel toho listu, vyvolat vo vas podozrenia, nedovewru a pod. Ale preco? Hm? Co by kto mal z toho, ze vas rozhodi? Komu moze prist vhod, ze sa rozozeriete? Co by mala nejaka susedka, najma ak tvrdis, ze nie ste poriadne ani zabyvani, z toho, ze by vypisovala taketo chujoviny?

mandragora22
6. mar 2012

@jabadaba iste iste, ved tu nazri zajtra, co nam prinesie z policie "noveho"
@mimkaa2607 sama som zvedava...
@jabadaba ak si myslis, ze tieto paragrafy vystihuju aj samotnu prax, tak si naozaj na omyle 🙂

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@jabadaba moj manžel?... 😀 ... no to nie ... on je dosť kontrolovany...a myslim si, že keby mal dačo s tym spoločne tak by mi tiež nenavrhol aby som to dala na policiu, nie? 🙂 ja mu verím 🙂
@mandragora22 ak s tym nič nebudu robiť, tak ale ta osoba sa isto raz ozve ...

mandragora22
6. mar 2012

@mimkaa2607 ved jasne, akoze mat to tam spisane, je samozrejme zaklad a uvidis dalej. nezaskodi pustit tu spravu do eteru, ze si podala TO na policii, ak je to naozaj suseda, tak sa zlakne a prestane 😉 ved tam zajdi, spiste to, a uvidis, ako sa bude situacia vyvijat, urcite sa zajtra ozvi 🙂

jabadaba
6. mar 2012

@mandragora22 noooo, by si sa divila. Ja som podala takto trestne oznamenie na neznameho pachatela, ked mi nejaky imbecil vypisoval stupidne sms a vyvolaval, pricom som mala nove telefonne cislo, o ktorom nemal kto vediet. Zrejme len bolo prenesene po niekom, kto znacne niekomu lezal v zaludku alebo nejaky kreten skratka nahodne vytacal a zrovna mna. A pekne si ho policia podala, v trest. oznameni cierne na bielom svietilo t.c. zo sms aj prijatych hovorov a pohovorili si s debilmi. No a akoby utal. Viac sa neozval hrdina.

csina
6. mar 2012

@mimkaa2607 no máš len dve možnosti...buď sa v duchu "pousmeješ" nad stupiditou dotyčnej osoby, alebo osôb, alebo sa pôjdeš na polícii sťažovať a podáš trestné oznámenie za na cti utŕhanie... nič by som iné neriešila...vždy si povedz, že z rovnováhy ťa môže vyviesť len minimálne rovnako inteligentná osoba, ako sama si, čo je tu zrejmé, že toto inetligent nepísal.. vyprdni sa na to a nerieš..šetri si nervy, máš malinkú a druhý poklad na ceste, si pod vplyvom hormónov a toto ti na blahu nepridá... ale určite sa poraď s manželom... nie výčitkou, ale poraď, ako máš postupovať, veď sa to týka aj jeho...

jabadaba
6. mar 2012

@mandragora22 ano, presne toto napadlo aj mna. Pustit do eteru info, ze som podala trest. oznamko. Nic viac. Len, ze vyvodim trestnopravne dosledky....no a ak to je nejaka potrhla suseda tak nech sa jej dobre haja. 😀

jabadaba
6. mar 2012

@mimkaa2607 vsak to ma len tak napadlo, zo srandy lebo vazne co kto tym sleduje mi akosi uchadza.

mandragora22
6. mar 2012

@jabadaba to je ina situacia. policia vie za pomoci operatora samozrejme odhalit telefonne cislo a volajuceho, prip. pisuceho, pokial ten nahodou telefon nepotiahol niekomu. uz dlhe roky su vsetci registrovani u operatorov, aj ti, ktori pouzivaju len dobijatelne karty, takze tu to malo opodstatnenie, kedze to bolo vypatratelne. ale neverim tomu, ze zajtra budu tej susede brat otlacky prstov, nemaju na to ani pravo (otlacky mozu odobrat az obvinenej osobe, nie len tak dirnix mirnix, ci ako sa to hovori) a nemaju v podstate nic, len podozrenie "ohrozenej" osoby ☹ nemaju sa proste coho chytit, ale ze to budu mat zapisane, je tiez na nieco dobre pre buducnost..