icon

List od neznámej osoby

mimkaa2607
6. mar 2012

Babule prosím vás čo mam robiť?...toto som si dnes našla v schránke ... prosím Vás poraďte mi ... myslim si, že to spravila ista dotyčná ... čo mam robiť? .... na obrazku to neni vidno, takže všetko citujem,, Kur.a už si doma? Z nemecka ťa vyhnali? ešte dobre, že si tvoj muž našiel milenku a bude mať s nou dceko. Co by robil s takou flandrou. Však ten panghart aj tak nie je jeho. Ty si bola cely život aj v škole kur.a a aj zostaneš ... podpis bol ako Spolužiaci

List od neznámej osoby
mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@akika722
@lola77 ja som mala tiež dosť... no my sme si mysleli, že tym, že budeme mať svoje byvanie,tak bude všetko v pohode... a vidim, že sme sa mýlili ☹

macamac
6. mar 2012

@eviq nie, v podstate jej nevynadala ale utrpela "urážku na cti" a v občiansko-právnom konaní by si to mohla uplatniť a riešiť. ohováranie, lži, utrpel "morálny profil" , na cti utŕhanie a čo ja viem čo. by si sa čudovala, čo všetko sa rieši. a potom sa dotyčný nie že musí ospravedlniť, ale väčšinou sa platí aj nejaká pokuta.

@mimkaa2607

grettka
6. mar 2012

mimka2607, prosim ta, co riesis? 😉 kliidek
ja som si tiez svoje uzila s par anonymami, tiez som sa na seba dozvedela veci!
Ale kasli na to, este to tak plakat, pre sprostu vetu, ze tvoje dieta je panghart.. Ty sama najlepsie vies, ze to tak nie je, tak sa na to zvysoka vy......! Ty vies kde je pravda, a toho sa drz.
Ako tu uz niekto napisal k podozrivej susede bud mila a ustretova a hlavne nedaj na sebe nic znat, ani sa vytocit. Skratka je to primitivna osoba. Ak by si nieco robila, ci odpisovala, tak sa len znizis na jej uroven.
List si odloz, v pripade, zeby nedajboze nasledoval dalsi, podla obsahu chod na policiu, ale skor to nema vyznam. To viem z vlastnej skusenosti. 🙂

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@macamac
@grettka no len u nas je ten problem, že už 5ti susedia dostali podobne dopisy ... nechceme to nechať tak ... ešte počkam čo povie manžel ... je v zahraniči, tak musim sa s nim dohodnuť

sisaha
6. mar 2012

@mimkaa2607 mohla by si dat na nu trestne oznamenie (ale treba to definovat ako na neznameho pachatela), ale ak si si viac nez ista, ze je to ona, tak by som za nou sla (najlepsie aj s nejakym chlapom) a skusila ju nachytat na vlastnych klamstvach (o.i. je hlupa ze to pisala vlastnou rukou - to je ako odtlacok prsta) a povedala jej, ze este jeden takyto preslap a davas na nu trestne oznamenie. List si odloz..

eviq
6. mar 2012

@macamac ano, ale ona to poslala len jej, verejne jej teda cest neposkodila...ale nie som pravnik, takze sa nehadam, ved na policii by sa k tomu iste vyjadrili 😉

macamac
6. mar 2012

@eviq verejne-neverejne, na to nemá právo. veď keby sme rovno všetci vypisovali každému nám nesympatickému, čo si o ňom myslíme-to by bolo 😀 😀 😉
chyba pani bola-že to dala na papier. a papier platí. je to veľmi dobrý dôkazový materiál 😉

sisaha
6. mar 2012

@eviq moze to byt klasifikovane aj inak - urazka na cti..

grettka
6. mar 2012

@mimkaa2607
noo, to si sa "nepochvalila", ze aj dalsi susedia...v tom pripade by vsak nebolo od veci poradit sa, ci dohodnut s ostatnymi susedmi, ze ako to chcu riesit oni.
Drzim palce

a baby, nechcem vam brat iluzie, ale asi pozerate privela americkych serialov z policajneho prostredia 🙂)))
bola som v podobnej situacii, podala som trestne oznamenie, stravila tri hodiny na jednom vysluchu, na druhom po dlhom case dalsie dve hodiny, a nic z toho... nastastie po tretom liste to preslo....

sisaha
6. mar 2012

@grettka to nie je, ze pozerame vela serialov, ale ak ide o osobu, ktora terorizuje cely panelak, tak by som to urcite riesila...a kedze ide o viacerych ludi, tak hromadne...niekto jej musi klepnut po prstoch

grettka
6. mar 2012

@sisaha
myslela som to tak, ze u nas sa takejto "drobnosti" policia venovat nebude. Vid vyssie moja skusenost. Skor som s tym anonymom plnym nadavok bola polisom a vysetrovatelovi na smiech.

sisaha
6. mar 2012

@grettka ja mam opacne skusenosti. preveruju vsetko..

koniarova
6. mar 2012

@mimkaa2607 Choď za domovníkom, určite má nejaké papiere, zmluvy popr. niečo s jej podpisom. Porovnaj písmo. 😉

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@koniarova už som bola ... :D prave ta domovnička tiež kedysi dostala list od ,,neznamej,, osoby 😀 ...

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@eviq
@macamac
@grettka
@koniarova no domovnička ma podobny dopis... a najväčšia sranda je na tom to, že ta neznama osoba napisala mne aj domovničke pangart (a pise sa panghart, nie? 🙂 ) ... no a teraz som bola za jednou pani z bytovky a ma tiež dosť uražajuci dopis ... je to katastrofalne čo ma ona...ešte sa musim opytat kto dostal papiere ...

sisaha
6. mar 2012

@mimkaa2607 spravne sa pise pankhart 😉

macamac
6. mar 2012

@mimkaa2607 no pekne. všetci spolu podať trestné oznámenie a basta

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@sisaha
@macamac no my isto podame...ale ako bola som za jednou susedou teraz co dostali tiež taky dopis a povedala, ze oni podozrievaju niekoho ineho, tak ma to dost zaskocilo :-/

grettka
6. mar 2012

ale zjavne to musi byt niekto, kto pozna vas vsetkych..

sisaha
6. mar 2012

@mimkaa2607 podozrivych na policii mozete uviest, oni ich vypocuju vsetkych... A ta druha osoba je preco az takym prekvapenim? doteraz sa nijak neprejavovala?

amadora
6. mar 2012

@mimkaa2607 získaj nejako jej rukopis a uvidíš či to písala ona či nie a až potom by som to riešila

habibi78
6. mar 2012

@mimkaa2607 ja by som za milou pani susedou isla a jednoducho by som jej oznamila, ze este raz a podas na nu trestne oznamenie...to zaberie, neboj.... finito, koniec diskusie.... co je vela to je vela,ludska zavist nema konca... 😠

alebo by som vo vchode dala oznam, ze sa mas fajn, si stastna a spokojna a komu to oci kole, nech ho v boku kole!!!! 🙂

mirkave
6. mar 2012

ja by som to dala na policiu.dala by som im nejake tipy a nech sa to riesi.sama nic nezmozes,leda tak by si sa zbytocne stresovala.......

mimkaa2607
autor
6. mar 2012

@grettka
@sisaha
@amadora
@habibi78
@mirkave no chceme to dať na policiu ... a ta druha osoba ma zaskočila, pretože s nimi len dobry den dobry a to je všetko ... nič viac...žiadny problem nebol ... iba s tou jednou susedou ... s nikym viac...

zuzka1.
6. mar 2012

@mimkaa2607 s tou nastenkou si spravila dobre, ak pojdes na policiu, vypytaj si listy aj od ostatnych susedov, pripadne na overenie si porovnaj to pismo aj na tyhc ostatnych listoch, myslim, ze si pisala, ze ich je 5.
pisala to tebe, tebe to hodila, takze sa o ohovaranie nejedna, o ohovaranie sa jedna, ked je vyhlasene, alebo napisane pred viac ako 4 ludmi, ktori to musia aj potvrdit, musi byt napisane alebo rozposlane alebo vyhlasene pred viacerymi. ale za urazku a hanlive osocovanie pripadne. ale v praxi si myslim, ze by to riesili priestupkovo,

viki2912
6. mar 2012

ahoj,inak ta tvoja suseda je pekne psycho...preco jej vadite?spravili ste jej nieco?ci ma len take preskoky?inak,tie babky na dochodkoch vedia byt poriadne neznesitelne...mne sa nedavno stalo,ze mi volalo cely vikend nezname cislo,teda cislo viem ake ale ak som zavolala spat,nedvihal,rusil ma neznamy...ked som si cchela v orangei zistit kto to bol,boli ochotny,no uzivatel tohto cisla bol utajeny.takze niekto vedome volal,ukazal svoje cislo,no aj tak sa nikdy nedozviem kto to bol,kedze je utajeny v zozname.inak,tento tvoj list by som riesila policiou.chod a podaj trestne oznamenie..daj im typ,nech ju vypocuju.snad ju to zastavi a prestane robit taketo veci.ale celkovo,si tehotna,nepripustaj si to tak.kasli na to,uz kvoli babetku.ak veris manzelovi,a si si ista ze je to ona...co uz ona moze vediet o tvojom muzovi,ktory pracuje mimo SR,o tebe,ved ona zije tu a vy ste zili tam,teda logicky si vsetko vymyslela.susedia maju oci a urcite maju svoju pravdu a onej svoj nazor.takychto psychopatov sa treb stranit a nepripustat si k telu ich blbe vilomeniny.

manamani1
6. mar 2012

@eviq neuráža, "LEN" vynadala???? no nehnevaj sa, ale keď ti niekto vynadá do kuri...v tiež je to trestný čin!!!!

manamani1
6. mar 2012

@mimkaa2607 trestné oznámenie! už hneď zajtra, poprípade mozes spomenut susedu, ako medzi štyrmi očami, ale ak nemáš dokazy, nemozes nikoho obvinovat!

jania023
6. mar 2012

@mimkaa2607 poradim ti nereaguj nato nijak,ta osoba co ti to poslala caka ze budes nestastna ci zuriva a to ze ostanes kludna ju iba viacej nastve a ostane z dlhym nosom 😉

jania023
6. mar 2012

@mimkaa2607 prepac ale toto nieje zo starej hlavy to skor nejaka mlada pisala nie stara