icon

Lockdown - cesta vlakom a autobusom

22. okt 2020

Ženy mam otázku, zakážu aj cestovanie autobusom/vlakom do iných okresov??... Či budú mať povolenie len tí ktorý pôjdu k doktorovi alebo za prácou? 🥺😞

maciatkolulu
23. okt 2020

@snezienka33 vieš čo je komické, že prvý deň, ten pondelok, čo nešli stredoškoláci do škôl, sme boli v auparku v starbucks a hádaj kto tam sedel v skupinách pubisi, pekne kavickovalo asi 10 deciek pri jednom stole, pri ďalšom detto atd... No commnet.

terezia323
23. okt 2020

@snezienka33
@maciatkolulu presne ľuďom ako Vám nikto nevyhovie. Pandemická OČR zlá, deti v škole zle, testovanie za 70 €, testovanie zadarmo zle. Čiastočný lockdown zle, hroziaci celkový zle.
Čo by ste vy robili? Nemáte čo s voľným časom. Šup navrhnúť niečo lepšie.
Ja už fakt neviem. Ako mali ešte jasnejšie povedať, že je obmedzený pohyb okrem výnimiek, ktoré jasne vypísali?

terezia323
23. okt 2020

@maciatkolulu a ešte k tomu porovnávaniu sr so zahraničím. Hádam nechceš porovnávať zdravotníctvo vo Veľkej Británii, Nemecku, nórsku s tým našim.

eliska13
23. okt 2020

@maciatkolulu kto chce pochopí🙂ty žiješ inde riad sa svojimi pravidlami, ktoré Vám dal štát

eliska13
23. okt 2020

@terezia323 aspoň maju ľudia čo vypisovať na FB.

terezia323
23. okt 2020

@eliska13 veď ale to už je na hlavu. Nikto takúto situáciu ešte nezažil, ale ženy na koníku vedia všetko lepšie ako zdravotníci, armáda, politici 🤦🏼‍♀️

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezia323
23. okt 2020

@snezienka33 nech sa páči, odovzdaj svoje skvelé nápady kompetentným!
Len otázka pomimo. Čím by si vybavila tú poľnú nemocnicu? A kto by v nej robil? Či normálne nemocnice by sa zavreli? Skvelý nápad. Dobre a keď zavrieš mesta s najviac nakazenými ako budú chodiť do práce čo robia mimo mesta? Budú žiť zo vzduchu? Ja sa starám o starku mimo moje mesto tak čo? Nechám ju len tak, lebo mesto zavreté? Super nápady. Hodné Matoviča 👍

belllinka
23. okt 2020

@snezienka33 aha, takze keby zavreli napr. tvoj okres kvoli nakazenosti, to uz by si nebrala ako sikanovanie? S tym by si suhlasila? A v tej polnej nemocnici by kto pracoval keby vsetci rodicia trcali na ocr? Fakt skvele napady

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezia323
23. okt 2020

@snezienka33 a prečo by si sa nedostala? Stále nechápem čo stresuješ.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezia323
23. okt 2020

@snezienka33 normálne povieš že ideš pomôcť mame, o ktorú sa staráš?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezia323
23. okt 2020

@snezienka33 pozri stresuješ sa dopredu a úplne zbytočne. Prvú vlnu keď bol cez veľkú noc obmedzený pohyb som išla z KE do BR za starkou. Auto mame na RS EČV. Kontrolovali ma hádam 5 krát po ceste. Povedala som kam idem, ani jedna hliadka nerobila problém. Nemala som žiaden papier, nič. Aj policajti sú len ľudia nie ohyzdi z mordoru.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
eliska13
23. okt 2020

@snezienka33 už dopredu hľadáš problém ty vieš, že neklames, tak čo stresujes tak nech Ti spravia doprovod, keď neveria čo na to napísať??.Ja mám rodinu v Prahe a viem ako tam vyzerá situácia či s lôžkami, či denne prírastky veď tie si môžeš prečítať aj sama.Dnes som sa rozprávala s lekárkou z ARA a tá už zažila všeličo ešte robí popri nemocnici aj na záchranke, ale povedala, že má obavy z vývoja a ty napíšeš, že opatrenia sú drasticke?a čo je drasticke do práce môžeš ísť čo Ti chýba chodiť po nakupakoch či nerozumiem?Ľudia pokiaľ sa ich to netýka majú milión reči a výhovoriek a problémov...tak či tak pôjdeme cestou ako ČR len trocha neskor

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danim
23. okt 2020

@snezienka33 a že im ventilátory dodali z EU a priletia im cca 28 lekári pomahat z USA... to si zachytila? Stále tvrdíš, že to nemajú vážne? Ti čo sa z toho smejú a fnukaju že ich obmedzili čo nejdú pomahat do nemocníc keď tvrdia že to neexistuje lebo pohodka?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danim
24. okt 2020

@snezienka33 lenže ja na rozdiel od teba nefnukam, že sú opatrenia prehnane. Rokovali lekári, virologovia, epidemiologovia, ....- t.j. Kapacity. Ja som Ing. A nie lekar, aby som si dovolila komentovať, že prísne. Urobili ako treba. Mnohé krajiny vo svete take veci nastavujú. A zo mna rozhodne neubudne. Jedine čo sa mna v tejto zmene tyka je, že druhý stupen sa uci dištančné. Do prírody ísť môžem ako chodíme... do prace tiež, a po OC aj tak nechodím. Fakt ma nič neobmedzí. Obmedzí tých, čo už nevedia čo so sebou... ich oslavy a navstevovania dookola a podobne.

ktochytavzite
24. okt 2020

@alenka2101 pes je asi viacej ako clovek,ten sa moze vencit a but v prirode,deti nie;€

danim
24. okt 2020

@ktochytavzite tak PSA keď ma niekto v byte... tak čo ho ma vyvencit v obyvacke? Veď zas uvažuj... alebo mu ma povedať... počkaj presunieme sa za mesto a tam pôjdeš? A s deťmi ísť do prírody mozes. A aj treba ísť... tam si dáš aj dole Rusko a zrelaxujes. Čo si nepochopila?