icon

Lockdown - cesta vlakom a autobusom

22. okt 2020

Ženy mam otázku, zakážu aj cestovanie autobusom/vlakom do iných okresov??... Či budú mať povolenie len tí ktorý pôjdu k doktorovi alebo za prácou? 🥺😞

ckatka
23. okt 2020

@snezienka33 pripadne ak veľmi chceš mať niečo v ruke...maj v mobile odfotenu maminu lekársku spravu/peenku...ja to.spravim tak. Keby náhodou niekto,iniciatívny riešil auto s inou SPZ

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
tatiana1329
23. okt 2020

Zeny otazka... Ako sa mam dat testovat ked mam nadchu a uplne ale ze total uplne upchaty nos...

tslobik
23. okt 2020

@lucilaines ukludnit? V tomto terorizovani....

makova333
23. okt 2020

@yanina1983 preboha ved citaj s porozumenim, dala som ti info od 24.10 do 1.11 (tento tyzden mozes vodit deti do skoly aj bez testu ak nie si z Oravy a Bardejova) Po tomto datume len ak mas negativny test. Ak si na teste nebola platit bude toto:

V prípade, ak človek nebude mať test, tak môže absolvovať len:
cestu na testovanie
cestu do najbližších potravín, lekárne, k lekárovi, starostlivosť o blízku osobu, o vlastné hospodárske zvieratá, venčenie do 100 metrov od bydliska, na pohreby cestu na
v čase od 1 do 5 hodiny ráno

Su to informacie z tlacovky, tak nechapem, ze to nevies najst. P.S. pod pojmom starostlivost o blizku osobu sa nechame vodenie dietata do skoly. Uz jasnejsie sa to napisat ani neda.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
yanina1983
23. okt 2020

@makova333 takže aj tak si mi nedala link alebo niečo, kde sa vyslovene píše, že budú musieť byť deti so mnou v karanténe... Išlo mi len o to.. Bez pocitov, obviňovania, domyšlania.... Chcela som vetu, kde bude presne toto napísané. Nie moja karanténa ale dieťa na prvom stupni. Ďakujem za snahu a pekný deň 😊

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
danim
23. okt 2020

@nikpa zavolaj lekárovi, nech ti na mail pošle potvrdený termín a vybavene.

danim
23. okt 2020

@tatiana1329 veď ta palička sa tam zmestí, či?;) čosi vytrú o to sa neboj.

makova333
23. okt 2020

@yanina1983 ty nebudes v karantene, ty mas zakaz vychadzania a vyjst mozes len v pripadoch, ktore som ti skopcila z aktualit, ale je to vsade, v kazdom mediu, na strankach ministerstiev, na hn televizii (vcerajsia tlacovka). Takze, tvoje deti do skoly ist mozu pokial maju menej ako 10 rokov a nie su pozitivne ani nik v domacmosti nie je pozitivny. Ty si zjavne nepochopila rozdiel karantena a zakaz vychadzania. Takze este raz, ty ak na test nepojdes, nebudes v karantene, ale bude sa na teba vztahovat zakaz vychadzania bez negativneho testu.

mondolina
23. okt 2020

@tslobik
Veď ty aj tak okolo korony nič neuznávaš, ani rúška ani nič.
Veď rob si podľa seba a nepýtaj sa.( Ona nie je povinná sledovať nariadenia 🤔 mein Gott).
Donesú ti ich na striebornom podnose.

tatiana1329
23. okt 2020

@danim no podla toho co citim sa teda maximalne nezmesti 😂😂

danim
23. okt 2020

@tatiana1329 Joj 🍀✊držím palce, aby to rýchlo ustúpilo ✊✊✊

tatiana1329
23. okt 2020

@danim dakujem. Robim preto vsetko. Mam to od deti. Mali nadchu (oni len 2 dni) ale ja sa toho nezbavim asi aj tyzden 🤦‍♀️ vzdy to tak je. Oni su od vecera do rana fit a ja s tym bojujem tyzden

danim
23. okt 2020

@tatiana1329 daj si vysoké dávky vit c, a pri takých veciach je lipovy caj dobrý. Mam tieto veci vyskúšané na sebe a sú super. Aj propolisova tinkturu robí divy. A ten test no neviem.. zase ak by sa ti potvrdilo, získaš pre seba čas, na prípadnú skoršiu liečbu.. v dobrom myslím- že si budeš možno viac na sebe všímať a ochránis blízkych. Všetci by sme si priali, aby to zmizlo.. no je ako je na celom svete.. tak už len chrániť sa max a vydržať. Všetko dobre prajem, nech si skoro fit.

3009
23. okt 2020

@snezienka33 však choď niekde preč kde ťa nikto nebude šikanovať. Hranice sú zatiaľ otvorené.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
belllinka
23. okt 2020
belllinka
23. okt 2020

@snezienka33 zakazy su aj v inych krajinach, vsade teda vladnu psychopati? Prezrad, s cim by si ty bola spokojna, s akymi opatreniami?

autor
23. okt 2020

@snezienka33 máš pravdu

maciatkolulu
23. okt 2020

@eliska13 neviem, skus mi prosím vysvetliť, že so psom do 100 m od domu a do prírody v rámci okresu😂😂😂to je ta príroda v okrese do 100 m, či to len pes môže ísť do tých 100 m, či ako teda, keď je to také jasne😂😂😂

maciatkolulu
23. okt 2020

@belllinka som v inom štáte a teda necítim takéto zákazy absolútne. A najmä nikto nesiry paniku a strach. Naopak podporujú ľudí, že bude dobre, že v lete sa už bude dat normálne fungovať atď. Nariadenia sú, ale podávané normálne a bezburazok a inteligentne

lucilaines
23. okt 2020

@maciatkolulu no uplne jednoducho, ked byvas v panelaku, tak so psom do 100m, aby si sa netarala cez cele sidlisko. Ked ho nalozis do auta a vyjdete do prirody mimo mesta v ramci okresu, tak si tam behaj aj s celou smeckou kolko chces. Ja nehapem, co je na tom nepochopitelne.

lucilaines
23. okt 2020

@maciatkolulu ono problem je, ze prave tu paniku tu siria ludia, ktori miesto aby si precitali opatrenia a porozmyslali, tu vypisuju tristo prispevkov ako sa nemozu ist postarat o choru matku a ako nemozu ist do prace a podobne, pricom drviva vacsina toho nie je pravda. Keby si vsetci proste vypoculi opatrenia a predtym ako zasypu priestor milion zbytocnymi otazkami a svojimi nespravnymi uvahami radsej porozmyslali a postavili sa k tomu racionalne, tak nikde ziadna panika nie je. Tie opatrenia ozaj nie su nijak extremne.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
23. okt 2020

@lucilaines tienioatrenia sú podávané zmatocne a paniku šíria ti, ktorí by mali naopak šíriť kľud. A obmedzenia sú dosť "silné" skus sa opýtať majiteľov reštaurácii, fitness, zamestnancov obchodov. Zákaz vychádzania a nútení na testovanie je podľa dosť. Ale tak každý máme iný pojem o vnímaní opatreni. Decká nie sú v škole, smiešne a trápne je, že malý už môžu ísť keďže peniaze došli, lebo sa míňali v lete na ocr, čo bolo maximálne zbytočné, to sa maminky zrazu prestali báť v tomto čase a v lete boli dosr...e,ale no tak

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
23. okt 2020

@maciatkolulu mali.... Veľkí sa poflakuju, v iných štátoch sa učí, zaujímavé, to len u nás útočí na školách. Kľudne, ved decká to zvládnu a aj rodičia.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená