icon

Lockdown - cesta vlakom a autobusom

22. okt 2020

Ženy mam otázku, zakážu aj cestovanie autobusom/vlakom do iných okresov??... Či budú mať povolenie len tí ktorý pôjdu k doktorovi alebo za prácou? 🥺😞

Strana
z7
barbora146
24. okt 2020

a ak si potrebujem nieco vybavit na urade v inom okrese?
potrebujem si vybavit prechodny pobyt, aby som mohla nastupit do prace od 1,11,

terezia323
24. okt 2020

@barbora146 skús či sa nedá online cez portál Slovensko.sk a keď nie tak pôjdeš normálne na úrad.

barbora146
24. okt 2020

@terezia323 uz konecne s trafi praca a teraz toto

ktochytavzite
24. okt 2020

@danim no bsak vypustiti ored cinziak a sup domov s nim;)No velmi ma trapi ze psy budu chudatka,ani nevies ako ma to trapi ze su cely den v byte.A dontrj prirody sa ako dostanes ked 100m od domu,nie kqzdy ma les pred dom inak a cesta autom co ,Ved sa moze ist len do prace sjoly obchodu o lese zmienka nebola.Ale mne jw to jedno ja s detmi aj tak budem vonku chodit aj 500m od domu co aj 10km

danim
24. okt 2020

@ktochytavzite so psom do 100m, a inak sup do auta a za dedinu/ mesto do prírody. Tak to je dovolené. Proste je zákaz sa promenádovať po meste, sídlisku... kvôli zhluku ľudí. Tu dnes prší a my mame veľké upratovanie ;) tak sme chodili aj v marci- deti sup do auta a za mesto,, kde nikde nikto 🙂

danim
24. okt 2020

@ktochytavzite my PSA v byte nemáme- to by som ja fakt nezvladla mat zviera v byte ;) ale k zvieratám mam dobrý vzťah.. ale do bytu proste fakt nie. Držte sa. A pozitívne hlavne. Zvládneme to.

maciatkolulu
24. okt 2020

@terezia323 ocr boli zneužívané, deti do školy patria pokiaľ nehrozí nejaká katastrofa a u nás akurát prišlo, že aj keď bude škola červená, tak sa bude chodiť. Tak ono vzdelávanie je dosť dôležité podľa mňa a mimochodom všetko čo si mi tu vymenovala mi je vlastne u prdelky, ale mrkni co píšu tvoje sukmenivky ako obísť nariadenia, už im nejako nepasuje"spolu to dame", "chránime slabších" atď, už chcú vlacit pastu v ruksaku aby akože ukázali, že boli v lekárni a iné vychytavky. 👋👋👋😂😂😂Lebo Ondrík nevydrží doma a po dni hovorí papa papa a ukazuje na dvere a ze keď havkaci môžu tak snáď aj deti a tak podobne, takže presne o tomto je to na Slovensku úplne na milu jarmoku, lebo ešte ani nevyjde nejaký zákon, nariadenie a už sa hľadá ako ho odrbat😂😂😂. Ja neviem, ale v AT to celkom funguje, nariadenia normálne a nijaká panika, decká v škole, ľudia v práci, chceš ísť do restik, tak das údaje a normálne ješ po sedliacky v teple. Učia sa aj stredoškoláci aj vysokoškoláci, zatvárajú sa iba konkrétne školy kde sa vyskytne vyššia chorobnosť. Ú nás v škole boli dva pozitívne a nič sa nedeje, nikto nikoho netestuje, iba kebyže chceme. A pre školy sa poskytli rýchlo testy, ktoré sa môžu urobiť iba so súhlasom rodiča. Takže moja rada je nech igi zbehne za sebim do Viedne a nechá sa poučiť. Minimálne by sa igimu sikol kurz slušného správania a nejaká taka spoločenská etiketa. Kurz je o dosť mladší, ale chová sa ako politik a nie ako nevzdelany pubis co sedí za fb...

danim
24. okt 2020

@maciatkolulu keď žiješ v AT a je tam tak dokonalo, tak sa tes. Prečo ta trapi SK a chodíš do SK diskusie. Veď si užívaj vaše pravidla.

maciatkolulu
24. okt 2020

@danim lebo som Slovenka a chodím na slovensko, mam tam rodinu a kamarátov. Pýtala si sa ako by som to riešila, tak som ti napísala ako... Lebo nie je to tu dokonale, to nie, ale v rámci možností prijateľné. Premiér neuraza občanov, napriek tomu, že základ druhej vlny odvliekli dovolenkári z chorvátska..... A tak no

maciatkolulu
24. okt 2020

@danim prečo by som nemala chodiť na sk diskusie😂? To všetci Slováci v zahraničí nemajú čo robiť na sk diskusiách, trochu smiešne, nie?

danim
24. okt 2020

@maciatkolulu jedna vec je, ak by si žila pracovala v AT, mala by si myslenie a vnímanie vsetkeho ak SK diskusii inak. Ty skôr podľa toho ako akcne riesis a ako komunikujes -skúsim tip- asi si opatrovateľka v AT. Všetko dobre ti prajem, nech si spokojná hlavne vo svojom vnútri. Ja osobne nemám pocit, že mi premiér nadáva. Papa

tomcimka
24. okt 2020

@tslobik známa počas prvej vlny takto pendlovala k chorej sestre dokonca do iného kraja, tak ona sa vždy odfotila so sestrou. Policajti sa nad tým dôkazom len pousmiali a vždy ju pustili. Foto robila najmä preto, ak by ju náhodou niekto bonzol 🙄

maciatkolulu
24. okt 2020

@danim 😂😂😂ja nepracujem a žijem v AT, syn tu chodí do školy a muž pracuje. Neviem ako a podla čoho dedukujes, ale opakujem, mam rodinu a kamarátov na sk. Chodím často na sk. Opakujem, odpovedala sa som na otázku, čo by som robila inak, dosť jasne.... Sebastian Kurz sa vzhľadom na situaciu chová odborné, profesionálne, distingvovane, jeho vystupovanie ma úroveň, má rešpekt napriek tomu, že je to také ucho. A riešenia majú celkovo hlavu a pätu. Prečo tu nebolo ocr, ale naopak v septembri dostali VSETKY deti corona Geld vo výške 360 eur? Nemá to väčší význam ako sypať pár drobných a aj to ľuďom, čo to zneužívali, to len príklad. Ruská nosiť na prázdnej ulici, aký to má význam? No a veľa iného.
Toto je len pár vychytavok ako sa chovajú slovenskí poslanci, premiér a tak. Aši veľmi nesleduje okrem MK iné... Tak nech ti to zdanie aj ostane.
https://dennikn.sk/1367046/od-ciganocky-cez-chr... a veľa iných, všeobecne ma podla môjho názoru dosť biedny prejav, teda na politika a tobôž premiéra. Tak, ale každý máme iný názor a úroveň...

danim
24. okt 2020

@maciatkolulu ani tvoj príspevok nejdem citat cely. Prečítala som 1/4. Si veľmi hasteriva, poznám ta z xy diskusii, ako odpovedas. Zamestnaj sa nech je z teba aspoň nejaký osoh. Pekny deň.

maciatkolulu
24. okt 2020

@danim si milá, keď človek napíše, odpovedá, tak je zo mňa opatrovateľka v AT a neviem co ešte... Ale konštruktívnu odpoveď si nejako nevnímala. Keď ma poznáš z xy diskusii, tak asi vieš, že tou opatrovateľku nie som. Osoh zo mňa je... Len o ňom ty asi nemusíš vedieť. Co ma tiež logiku. Tak si precitaj co som písala a k veci. Co robím a nerobím, aký je osoh zo mňa a podobne keci si nechaj pre kamošky z ulice. 👍 A snaž sa písať k téme. Vynechaj osobne invektivy a keď som ti nie sympatická, tak neraguj a bude kľud.

simonkazga
25. okt 2020

@nina255 kde som pisala ze je zakaz prechadzania z okresu do okresu? Caka ma vysetrenie v inom okrese znamena, ze nebude v mieste v bydliska, ci? Uz vonkoncom nechapem naco na mna utocis. Chod sa vyvencit do prirody namiesto toho, aby si sa ventilovala na cudzich ludoch.

Strana
z7