Ľudia narodení po roku 1930 sa dožívajú vyššieho veku
vsimli ste si ze ludia narodeni 1930 a viac sa dozivaju vyssieho veku ako teraz?
mne mladi kamosi umreli a nechapem...mali 30 a 40 rokov..
ked pozeram ludi aj na cintorine ci pomaly prezili dve vojny sa dozili 80 rokov !
s lekarkou som sa bavila a ludia mladi zacinaju umierat kde je problem
ved aj 80r babka par rokov zije ''v shite tejto modernej doby''
kde je problem to vazne ten stres ci co.
@deti95060810 preco ludia co prezili 1 a 2 svetovu sa dozivali aj 80 rokov a z mojho okolia aj prechadzkou an cintorine vidim zomiera 40-50r ludi? preco????
Mozno sa v detstve a mladosti neprezrali ultraspracovanych potravin ako my, stravili viac casu vonku a nie pred obrazovkami.. neviem.. 🤷♀️
Je to presne naopak praveze.
@11bodka11 ani moc nie.
@freepalestine ja ked citam co jeme mam chut ist zit na lazy ( aj ked chapem ze ked nemam zvierata a veterny mlyn ci vodny a pole, moc toho nenamutim) ....
@freepalestine aj TV a telefon to ziarenie myslim
a ano asi hodne robi pohyb na vzduchu
Mozno je to naopak ako pisu dievcata, ale rozhodne chorobami trpia ludia ovela skor ako volakedy. Posuvaju sa srdcovo-cievne ochorenia aj rakovina. Detstvo sme jedavali (nie vsetci) vyprazane, sladke, neviem ako spracovane potraviny, s kadejakymi chemikaliami a podobne. To oni nepoznali. To ako sa mame v starobe alebo v produktivnom veku mimoriadne ovplyvnuje aj predosle fungovanie, nielen sucasne. Teraz stari ludia mali ovela lepsi zaklad, teda myslim aspon tych povojnovych.
@idamia ci sa mylim uz som sa prechadzala viacerymi cintorinmi a nepisem o spanielskej chripke, skor ma zaujima ako je mozne ze ludia co prezili 2 vojny sa dozili pomaly 80 rokov a teraz umieraju mladsi ludia. chapem ze neboli antibiotika atd atd ale ako to je mozne
mne poslednu dobu naozaj odisli mladi ludia a som z toho totalmne sokovana, bavila som sa asi v 3 nemocnockach a oni sa nestacia cudovat ze mladi ludia maju rakoviny
Pozri si prienerny vek dozitia kedysi a teraz. Skor nez zacnes mudrovat
https://datacube.statistics.sk/#!/view/sk/vbd_d...
Paci sa, statistika od r. 2014.
To, ze mas vo svojom okoli viac ludi, co zomreli v mladom veku neznamena, ze je to bezne. Ja napriklad nemam nikoho, mam od toho odvodzovat, ze nezomieraju ziadni mladi ludia?
@lenka188 nie uz dlhsie komunikujem s centrami a nemocnicami a je to zle
@lenka188 ale pozriem dik
@idamia 1 svetova a 2 svetova.
stres, strava, starsi ludia si vacsinou varia, mladi zje nejaky polotovar, alebo fast food, naroky v praci su stale vyssie...
Ti co prezili druhu svetovu uz mali viac sanci sa dozit vysokeho veku, ale kolko z nich sa dnesnych dni dozilo? A kolko milionov tu sancu nemalo a umreli pocas nej a mladi. A ti co by prezili 1. svetovu vojnu by dnes mali 107 rokov ak by sa stihli narodit par dni pred jej koncom v roku 1918, takze nejak ti ta matematika nejde, vsak?
Co nie? Statistika hovori, ze sa vek dozitia posuva nahor. Ak by zrazu zomierali mladi ludia, tak sa vek dozitia posuva dole. A teda kto si, ze komunikujes s nemocnicami a mas tieto informacie? Lebo teda pisala/pisal si, ze data mas z prechadziek cintorinami a z vlastneho okolia.
A co sa tyka vojen, tak nikto kto zazil 1 svetovu vojnu na Slovensku uz nezije.
To, že mladší ľudia dostávajú infarkty je fakt aj rakovina voľakedy bola choroba skor starších ludi.
@zobaka starší si varia, ale ako na oleji, mastné, slanina..mladší ľudia si už viac dávajú pozor na stravu, zeleninu, cvičia, berú minerály, ale je to individuálne aj mladí sa vedia dobre zhumplovat
@idamia preco sa smejes? umrel ti niekto mladi? alebo ti to mam opisat ake to je? tebe je do smiechu?
@idamia uz teraz zas strasia cinou zas :( snad to nebude dalsia vlna
@luccija raokivinu u mna chytaju mladi 30tnici - 40tnici preto sa pytam kde je problem, snad to nie su len Hak tabletky. vazne poznam ludi co nepili nefajcili a bum. a nemaju geneticky podklad.
Autorka, zmen miesta kde sa prechadzas. Tie cintoriny ti nerobia dobre. Chod sa prechadzat do parkov. Do lesa nie, lebo tam by ta mohol medved napadnut a vylepsila by si si svoje statistiky
@viestta ja chapem ze kopec mladich a deti umreli, skor ma zaujima, preco coraz mladsi ludia maju rakovinu
@viestta do parkov kde su injekcne striekacky a same psie hovna?
Joj, tak to potom radsej sed doma, po tme a ani nic necitaj... Hlavne nie na internete, lebo ziarenie...
@viestta super tvoj sarkazmus. to sa mi paci.

si myslíš že tí čo prežili vojnu mali menší stres ako je dnes?
vždy umierali aj mladí ľudia... aj pred 100 rokmi.