Ľudia zaťažení na peniaze v mojom okolí.
Neviem ako by som to opísala, ale vadia mi ľudia, ktorí v kuse hovoria iba o peniazoch. Mam kamosky, co sa stále sťažujú a pritom penazi majú dost. A potom aj taku, ktorá v kuse točí len o peniazoch. Len majetky riesi, vzdy sa mi pochváli novym drahym prstenom co dostala, autom a podobne. A potom sa mi stazuje, zr jej syn si nechce nájsť frajerku, lebo vraj zeny su drahe. No ked ma doma taky príklad tak sa necudujem. A potom vraj sme vsetky zlatokopky. Ja nie som. A obtazuje ma taketo spravanie i nalepkovanie...
@natycaga ak su to kamaratky a este aj mudre, tak potom by malo stacit, ze na reci o peniazoch/daroch atd. nebudes reagovat. Ak to nestaci, tak asi az take mudre nebudu. A ak Ti to tak velmi prekaza a im stale nedochadza, tak im to treba povedat priamo, ved kamosky su na to, aby si hovorili pravdu, nie?
Keď sa niekto pochváli darčekom, tak stále točí o peniazoch? Ak ti vadí, že rozprávajú iba o tom, tak zmeň tému, alebo priamo povedz že ťa to nezaujíma... Čo je to sa priateľstvá? Nájdi si take, ktoré ti budú vyhovovať. Ja mám zase pocit že práve opačne riešim veci, ako zbytočne nevyhadzovat peniaze von oknom na blbosti a už s tým idem na nervy 😂
@simca06022011 skus prosím pochopit kontext. To nie je iba pochvalenim sa darcekom. Stale toci iba o peniazoch. Kto koľko má, co ma ona, co byvali svokrovci, co mam ja, moj partner.. Vzdy len majetok ju zaujima. Frajer jej kupuje drahe dary, ktorými sa neustále chváli, pritom ho ma len na travenie kratochvile. Ako ja by som sa tiez pochvalila, ale zakazdym ukazovať drahe prstene a kolko stali, ked sa jej na to nepytam...
@natycaga veď ale keď ti to vadí tak to povedz alebo daj inú tému. Čo iné cakas, že pomôže? Naozaj iba si nájsť iné známosti.
@simca06022011 ale ved ako jej to povedať, aby sa neurazila...
@natycaga ved normalne, slusne. Ste snad kamosky, tak sa nebudes pred nou pretvarovat.
@natycaga normálne. "Nehnevaj sa moja, ale toto ma nezaujíma... Čo si varila? Ako ide práca? Atď" ak sa urazí tak co sa stane? Prídeš o super kamosku, ktorá ti ide na nervy recami ...
neviem,neviem,...mne skor vadi ze ty ako kamaratka tu na ñu kydas,preco nie si uprimna ked uz ste take dobre kamaratky dlhe roky....je absolutne hlupe riesit preco ludia rozpravaju o peniazoch a majetkoch ,mne ked nieco vadi bud to zo svojho zivota dam prec alebo poviem si svoj nazor,.Ludia stale budu riesit peniaze ,inych ludi,politiku,spravy ,susedov atd.Je to na tebe akych ludi resp.kamaratky chces mat blizko pri sebe,ale pohorsovat sa nad tym sa mi zda hlupost,prepac.
Mne lezú na nervy skôr ľudia ktorý majú veľké oči a potom plačú ako sa im ťažko splácajú pôžičky.
Treba sa takým ľuďom vyhýbať.
Ak sú to len známe na pokec, nájdi si iné. Ak k nim máš vybudovaný dôvernejší vzťah, narovinu im povedz, ako sa veci majú. Ak sa urazia, tak sa aj odurazia. S ozajstnými kamoškami netreba vždy len o peknom. Oni sú možno otravné svojimi rečami, ale ty si k nim zase neúprimná. Predstav si, ako sa tešíš, že sa niekomu môžeš vyrozprávať. Ten človek sa tvári, že ho to dokonca baví. A po rokoch sa zrazu dozvieš, že všetko to bolo úplne inak. Celé zle.
Nad tým čo ľudia rozprávajú sa treba niekedy povzniesť. Peniaze nikdy neboli a ani nebudú zárukou osobného šťastia.
@natycaga normálne na rovinu, že čo má okrem vecí a peňazí nové, lebo že stále iba o tom hovorí.
@natycaga mam taku kamaratku uz od strednej skoly.Dobra dusa z rozvedenej rodiny bez penazi si nasla chlapa, ktory ma a potrebuje to davat okato najavo.Takze tam sa roky riesia auta, znacky, LV kabelky.Vztah o nicom sama to prizna, ale povedala, ze tie veci si za tie roky s nim zasluzi.A napodobne vacsina stretnuti je o tom kto kolko zdedil, ktora si zase co kupila, ako jej dcera si nasla frajera a v 21 r nema ani auto...rovnako zvlastny pohlad na peniaze a vztahy ma aj jej dcera a dost jej to robi problem v zivote a medzi priatelmi
Ale to si nic nepomozes, ked jej to povies ja som to zo srandy z usmevom povedala a rovnako ma s usmevom odpinkala🙂)tak ako niekto toci o chorobach, nevernom muzovi, detoch, niekto zase o peniazoch.Najhorsie je, ked pocuvas o ludoch, ktorych ani nepoznas😜kto kde bol, kolko to stalo,co kupili....
Ale mam ju rada ona je velmi nestastna aj to povie uprimne toto je jej svet.
@tslobik prečo?využíva to, čo sa jej núka od muža.On si na to potrpi, ona nemá bez neho nič a dieťa je na VŠ a po 20 r manželstva povedala, že by bola hlúpa odchádzať.Ano šťastná v manželstve nie je, žije ako vie a možno to klebetenie, porovnavanie a pocit, že ešte má pri ňom malo a pocit krivdy, že by sa mala mať este lepšie je ten jej spôsob sa s tým vyrovnať.Ten pocit, že majú a sú niekto je pre ňu veľmi dôležitý či večer plače do vankúša neviem.Mohla mať úžasného chlapa aj rozmýšľala, že sa rozvedie, ale peniaze...každá mama si to kvôli deťom dobre premysli.Ano chcela by skromného, usluzneho, milého chlapa, ale peniaze a to, čo za ne môže mať ju skazili.
@luccija vekom pochopíš že je mať lepšie menej úžasného chlapa a deťom dopriať vzdelanie a to čo im patrí , tým myslím deti . Alebo mať úžasného chlapa a otáčať každý cent v obchode, deťom kupovať najlacnejšie jogurty a polozhnité ovocie z výpredaja.
Najlepšie je mať aj to aj to 🙂 .
Toto poznam velmi dobre 😂😂 vzdy ked som.sa "kamaratkam" pochvalila novou znamosťou tak prvá otazka bola ci ma peniaze 😂😂

@17juraj17 S tým obilím je to dosť primitívne a sexistické.