icon

Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?

olula
31. júl 2011

prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu

andrisa89
1. mar 2015

Ahojte
Pomoooooc-pomoooooc-pomoooooc, môj manžel vyzerá to tak že chytil blchu, ja neviem čo máme robiť, každý den periem, mrazím, periny preoblečené, vyvetrané, povysávané, kuričky vystriekané sprejom...ja som zúfalá, dnes sme kupili B-komplex,ja už neviem čo robiť, manžel sa hanbí chodiť aj medzi ľudí, lebo teraz začal skúšať sa voňať deodorantami....no Veľká noc proti nemu je nič....štípance ma na nohách, cca. okolo 17:00 hod. ho uštipne a všimne si to keď sa osprchuje, ked príde do postele tak ho to strašne - strašne svrbí, je mi ho ľúto ale už fakt neviem čo robiť, prosím radu!!!!!!!

malakocka
28. mar 2015

@andrisa89 Zdravím, odporúčam prípravok ekofog dymovnicu, nám to pomohlo a odvtedy máme pokoj... Dá sa to objednať na internete (napr. http://www.schetelig.sk/hu/uzlet/termek/416313/...) Netreba to nechať zájsť priďaleko, lebo keď sa rozmnožia, tak je ťažšie sa ich zbaviť... Pomáhajú tiež insekticídy, ktoré sú určené na ničenie takýchto potvoriek.... Ja som všetko prala, žehlila, vysávala aj posteľ.

yukki
28. mar 2015

@malakocka no ja práve dnes som dezinsektovala izbu....Biolitom UNI, ešte aj kľúčovú dierku som zalepila, všetko.....aby sa to tam udusilo, ten zver.....niekedy v utorok stredu zasa doniesla zo školy blichu. Tá dymovnica ma zaujala, večer to preklikám....bo ten biolit mi nepríde dvakrát priateľský k ostatným živým organizmom (kam radím aj deti mimochodom). Aj hada som až do kuchyne odniesla, aby sa nám, chudák, neotrul tým.....

malakocka
30. mar 2015

@yukki Určite skúste dymovnicu, ja som použila až tri, lebo nám sa rýchlo tie potvory rozmnožili. Nastavila som ich do troch izieb, nechala všetky dvere pootvárané, aby to preniklo všade. Potom to len stačí otvoriť a na pár hodín odísť bytu (domu). Ja som to nechala pôsobiť asi tak 4 - 5 hodín a keď sme sa vrátili, už nič nebolo cítiť, vidieť. Ale určite by som dala preč aj domáce zvieratká v tom čase. A treba pozakrývať všetky otvorené potraviny (napr. ovocie). Potom som ešte pár dní žehlila (aj matrac na posteli), prala a odvtedy sme už ani raz nemali problém. Držím palce, nech sa to podarí 🙂.

yukki
30. mar 2015

@malakocka tak u nás je vždy problém 1ks-ktorý donesie zo školy, už tuším tretí krát toho roku.....doštípe ju, a ja už aj behám a trávim celé izby....nestihne sa rozmnožiť. Ale objednám te dymovnice, tento problém, vyzerá to tak, sa bude pomerne často opakovať.

andrisa89
30. mar 2015

Ahojte baby, tak ja som sa toho zbavila, tiež som prala všetko, vysávala presne tak aj postel, obloky otvorené von -10C a ja vsetko otvorené, potom manžel čo nosil veci z práce, tak sme dali najskôr do mrazničky a potom do práčky, striekala som všetky izby, tiež nejakým prípravkom a na teraz je pokoj, dúfam že na trvalo, dakujem za info, moc si to vážim!!!! 🙂 🙂 🙂

pupka11
5. apr 2015

Som zufala syn doniesol zo skolky blchu uz tri dni striekam biolitom spalnu a perem postelne chuda pracka ☹ ..na nete som nasla dake spreje oroti nim ma niekto skusenost...uz som nevladzem uz mam chut rezignivat nohy mam dostipane a uz som nasla stipanec aj na malej

petraslov
2. máj 2015

Po 7 rokoch vítame u nás blchy znovu, pred týždňom sa mi objavilo na nohách pár štípancov, tak som najprv myslela, že od komára. No ale včera, keď som hačkovala, zrazu som si na ruke všimla blchu, hneď som ju chytila a rozpučila. Tak sa znovu púšťame do boja s týmito hnusotami. Pred 7 rokmi nám to trvalo 3 mesiace, kým sme sa ich úplne zbavili. Dúfam, že teraz to nebude tak dlho trvať. Vtedy ale nebol doštípaný nik, len ja. Teraz má štípance na nohách aj môj muž. Pamätám si, že tie štípance ma svrbeli dlho, predlho, trvalo mi viac než pol roka, kým mi úplne zmizli z nôh, brrrrr.

dijefcatko
11. máj 2015

Ahojte, ja som našla dnes blchu v dcérkiných vlasoch. Zatiaľ nemá nikto štípance. Ako postupovať? Striekať už teraz všetko, či počkať, čo sa bude diať? Môže byť, že to bola náhoda, blcha bola jedna a stihla som ju zlikvidovať? Či radšej zasiahnuť hneď? Normálne som spanikárila...

@petraslov
@pupka11
@andrisa89
@yukki
@malakocka

petraslov
11. máj 2015

@dijefcatko no pre istotu všetko hneď povysávať, mohla stihnúť niekde naklásť vajíčka... najmä vymeniť posteľné prádlo a povysávať aj matrac na posteli aj všetky škáry, pre každý prípad... a dobré aj vystriekať prípravkom proti blchám radšej... nech nemajú šancu sa rozmnožiť, lebo potom sa ich zbaviť je už väčší problém a je to beh na dlhé trate 😠

dijefcatko
13. máj 2015

@petraslov a keď posteľ vystriekam, aj matrace, môžem tam dieťa spať? Ešte je malá, hocikedy si dá pršteky do pusy... Našla som jej včera také akoby vyrážky, neviem, či to môžu byť štípance, alebo fakt len nevinné vyrážky. Úplne drobné, cca 0,5 mm hrbolček, dookola červené. Dve - tri boli také väčšie a okolo toho množstvo malinkých, ale to fakt len bodky. Nebolelo, nesvrbelo, v priebehu dňa zmizli. Dnes ráno opäť, na inom mieste. Nebolí, nesvrbí. Možno náhoda, ak to porovnám s fotkami štípancov, čo sú na googli, nevyzerá to tak.

pupka11
13. máj 2015

@dijefcatko to moze byt alergia na nieco...ja som vyatriekala a prezliekla ,paplony som oprala a dala nahradne....drzim palec

dijefcatko
13. máj 2015

@pupka11 možno, zasa jej to úplne zmizlo, fakt to teda nie sú štípance od bĺch. tie by takto rýchlo nezmizli, nie? Možno to fakt bola len tá jedna, čo skočila zo psa a stihla som ju zlikvidovať. Koniec koncov, na dedine sa mi to stalo aj v minulosti, že som našla blchu na sebe, ale nikdy som to extra neriešila, to len pri deťoch riešim všetko 😎

pupka11
13. máj 2015

@dijefcatko moze byt ze ste ju stihla zabit skor ako sa upelesila budte stastna....stipance od blchy miznu dlho...

petraslov
13. máj 2015

@dijefcatko no ak tie vyrážky zmizli, tak to nebolo od blchy. Čo sa týka vystriekania, vystriekajte matrac ráno, nechajte ho celý deň vetrať a potom ku večeru naň dajte čistú plachtu, čo sa týka obliečok, tie striekať nemusíte, pokiaľ sú vypraté na vysokej teplote, nemalo by tam byť nič. Najlepšie je oprať aj perinu s vankúšom 🙂

petraslov
13. máj 2015

@dijefcatko presne, ako píše @pupka11, štípance od bĺch miznú aj 3 mesiace, sú neskutočne svrbivé, najprv také trošku vodnaté sa urobí v strede toho štípanca a potom sa tam urobí chrasta a mierne to začervená.

marika707
13. máj 2015

Pred mesiacom som mala štyri štípance na ruke a potom už nič, teraz sa mi pravidelne objavujú už asi týždeň stále nové asi tri za noc. Mohla pred mesiacom naklásť vajíčka a teraz útočí druhá generácia jednu som skoro chytila ale odskočila a už som ju nenašla ... určite to ale bola ona. Som po operácii a na kompletné upratovanie nemám silu, ale denne vysávam a striekam, teraz sme zobrali na splátky novú posteľ a ešte sme ju ani nezačali splácať, vyhadzovanie nepripadá do úvahy. Dnes sa objavili štípance už aj u synčeka a jeden má už aj manžel. Máme novostavbu a sme zadĺžený až po uši, manžel má dve práce a ja som na PN-ke. Ako sa ich zbaviť hlavne lacno? Veci periem priebežne ale všetko 90tku neznesie. Musím striekať celý dom? Alebo stačí izby kde sa vyskytujú (detská a spálen)?
ĎAKUJEM

sporting
2. jún 2015

aj ja to mám

malakocka
14. jún 2015

Ja som žehličkou prešla vankúše, periny, matrace, gauč, keď nie je blcha príliš hlboko, tak ju to zabije....

tinika
17. jún 2015

no ma porazi moja dcera 9m ma asi tyzden take vyrazočky červene a v strede bodky biele nevedela som z čoho teraz ja mam dva stipance na klučnej kosti a na chrbrte a muz na bruchu komare by nas stipali na ruky nohy skor nie? a mame sietky na oknach ma porazi ked mame blchy :( ale my s muzom mame len fleky červene nie to biele v strede a nesvrbi to nejako len ked to skrabem troska ma zasvrbelo tak som to zbadala

tinika
17. jún 2015

muza vraj dost svrbia teraz mi vravi

tinika
17. jún 2015

sa bojim ze sa to rozsiri do celeho domu aj ku chalanom do detskejk ym pride ta dymovnica

tinika
17. jún 2015

ak je to ludska blcha ako sa preniesie zo psa? resp. kde to pes chyti ak je len doma a v okoli domu na dvore kurna

tinika
17. jún 2015

http://www.agrohase.sk/produkt/dobol-fumigator-... vyskusame len sa musime dakde vypratat na ten den :(

tinika
17. jún 2015

@nataka1 fasa v spalni mame prave nad 50% vlhost nedam ju dole ani odvlhčovačom sme v novostavbe a urobili sme chybu ze sme hned nemali podlahovku zapnutu v spalni bo neznašam horuco :( skusim to s vodou len tie larvy neviem ako by sme zničili ak uz nakladli .( mame aj psa ale kurna mame ho 6rokov a nidky sme ziadnu blchu nemali ma porazi mam malu dceru a deti nemozem striekat s chemiou

tinika
17. jún 2015

@nikol228 a ako dlho ma byt ta krieda na podlahe? ako ju potom odstranit? bojim sa kvoli detom aby to nechytili nahodou zamknem izbu pre istotu ale mala mi tam spi :( ked tam budu kruhy tak tam nemame ani chodit? vdaka

tinika
17. jún 2015

a pes sa nesrkabe tak neviem či on ma blchu

tinika
18. jún 2015

dala som k lampe tanier so aponatom a nič sa nechytilo. ziadne nove stipance tak uvidime

vyletel
1. júl 2015

Mali sme blchy ale potom sme sa nastvali a kupili frontline pomaha to a za den aj tridni najdeme len jedmu blchu stale dokola vysavame obliekame periny a striekame frontlinom lenze ked striekame nemozme umyvat zem lebo frontline je drahy a jeden strek je aleboskor stoji 4 eura 😢 😢 😢 😢 😢

tinika
1. júl 2015

Twk boli sme u lekarky kedze jej to nemizlo a ma nejakeho bacila tak nie ze sa tesim ale vydychla som si brsli nam vyter cskame vysledky