icon

Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?

olula
31. júl 2011

prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu

aicha15
15. sep 2014

mna pred par dnami postipali ale na celom tele mam asi 20 sttipancov najviac na pravej nohe a na krku. neviem ci je to presne od blch lebo vo viacerych diskusiach sa pise ze je to velmi svrbive a ze na 1 mieste maju aj 30 stipancov. ja som aj tak zufala. vsade vidim nieco skakat. uz som paranoidna :(

aicha15
15. sep 2014

zo stipanca sa da vytlacit hnis stred je zlty

maja2039
20. sep 2014

S niecim ste si do dovliekli do domu

fezan
8. okt 2014

Ani by ma nenapadlo, že sa ma táto téma bude tak bytostne dotýkať. Teda konkrétne môjho syna, keďže nikto iný žiadne štípance nemá. S hanbou sa priznávam, máme doma blchu. Niekedy zač. septembra sa malý v noci často budil a ráno som našla štípance - malé červené kolieska a v strede bodka - mal ich na ruke i nohe, ale mysleli sme, že to má od komára. Natierala som fenistilom. Na druhý deň mu to riadne opuchlo, našťastie si to neškrabal...po pár dňoch zmizlo, Pred 2 týždňami sa to zopakovalo, štípanec, na druhý deň opuchnuté a týždeň nie a nie odpuchnúť... a dnes ráno zase štípance, vyzliekla som mu pyžamo a tam len stopy po krvi a už nám bolo jasné od čoho to je. Upratujeme, umývame, perieme, prezliekame, žiadne zviera nemáme a už som z toho na prášky☹ Práčka u nás beží každý deň, ale tá potvora asi dokáže prežiť aj to! najhoršie na tom, že kúše len syna a iba v noci. Už aj matrac z postieľky sme vyčistili a znova...budeme musieť kúpiť nový!

dankariska
11. okt 2014

@sajina ahoj, prosim ta ako ste dopadli s tymi blchami? Pretoze ja mam tiez pocit akoby boli skor v obleceni. Neviem co robit. To mam teraz vyprat cely satnik?

sajina
11. okt 2014

ja ešte stále neviem čo to máme my sme mali tri x deratizérov , sú dni keď si myslím že je to už ok a potom sa to znova objaví, raz som chytila po vystriekaní bytu jedného tvora a ukázala som to aj tým čo to striekali a ani oni nevedeli povedať čo to je , bolo to ako blcha ale o veľa menšie a takej pieskovej farby, a ja som všade v byte vyhádzala koberce a ešte stále nejaké veci vyhadzujem , niekde sa to kotí a nevieme kde to je ani čo to je , je to na obesenie, a asi máme ja a môj drobec nejakú infekciu na koži alebo v koži lebo sa nám robia rany, už som bola u troch kožných a nevedia čo to je ,,

sajina
11. okt 2014

@malamargotka neviem či to je ešte aktuálne ale nás to stálo 40 ,- jedno striekanie

malamargotka
12. okt 2014

@sajina ahoj no kupila som kade co a postriekala a tympadom, ze psa dnu nemame tak ako prisli tak odisli,,,ale vyhodili sme vonku 2 koberce kde sa asi kotili, cize zatial je to ok,,,neviem ako by to bolo kedyze mame psa dnu,,,lebo my sme mali psie blchy nie ludske

nataka1
22. okt 2014

ak by niekoho zaujimalo tiez mam tento problem, zvierata nemam ale aj tak si myslim ze to niesu ludske blchy, nasla som vela zaujimavych stranok (po anglicky) ako sa ich zbavit. Ja zijem vo Francuzsku a prvy krat sa objavila na jar, asi som ju doniesla z vonku... takze blchy sa maju najlepsie pri teplote okolo 21 stupnov a 50-90% vlhkosti. Celkom dobra pomocka je naliat na plochy velky biely tanier vodu zmiesanu so saponatom ( cista voda blchu nezabije aj ked sa zda ze je mrtva) a postavit ten tanier cez noc na zem a postavit malu lampu a namierit na tanier, blchy prilaka svetlo a teplo a niektore skocia do taniera a utopia sa (aspon budete mat predstavu kolko ich mate...). Kazdy den vysavat, ze vraj treba sacok menit casto kedze blchy sa v tom sacku mozu z vajicka narodit a poskakat dospele naspat vonku. Ze vraj ak rozsipete sodu bikarbonu po kobercy alebo na podlahu alebo kdekolvek tak ich to dehydruje a pomru. Ja osobne som si kupila overal a nosim ho doma zakasane v ponozkach a s kapucnou na hlave aby ma nemohli postipat ( nemam ich v posteli) , ak samica blchy nema pristup ku krvi, nemoze klast vajicka, blcha vydrzi bez krvi do dvoch tyzdnov, problem je v tom ze tretia forma blchy (kukla) moze vydrzat bez jedla az rok takze ak sa zbavite len dospelej blchy to nestaci... Ja uz s nimi bojujem tyzden, do taniera mi naskakalo 5 blch a mam ich iba v obyvacke, v dome sa snazim udrziavat okolo 50% vlhkost a kedze zima sa blizi nekurim, mam asi 15 stupnov doma (zima im neprospieva..), objednala som si "steam cleaner" kedze nemame koberce budem vsetky podlahy a nabytok cistit horucou parou. Na stipance je super "tiger balm" da sa objednat na amazone... Dufam ze niektore z tychto rad pomozu (este mimochodom, vacsina chemicky pripravkov zabijaju len dospele blchy)

dorotka418
23. okt 2014

Vsetko som zehlila sususila v susicke a hlavne striekala izby aj veci biolitom na vsetku haved doma a uz to vymizlo. Kazdy den oprala veci comala a sebe a dala prat. Ak som nejaku nasla na sebe v tych veciach zabila pukutim a dala prat. Cele 2 tyzdne prala a susila vsetko s cim som prisla do kontaktu z telom hlavne aj postelnu bielizen. Uz 2 roky pokoj. Toto som este ja navyse urobila plus tiez co je aj v dalsich komentaroch napisane .

dorotka418
23. okt 2014

A este nepustat navstevy so psami.

oladuna
25. okt 2014

@olula tato haved je urcite v podlahe alebo aj v matraci.aj ked si najmes niekoho na vystrek, tazko sa toho zbavit.treba vsetko vyhodit a zacat uplne od zaciatku.

valentina5
26. okt 2014

Citam to tu a zacala som sa skrabat... 😝

fialka1523
26. okt 2014

Ahojte vsetci akurat dnes ma postipala blcha je to strasne neprijemne svrbia ma cele nohy poradte mi dajaki prostriedok dakujem 🙂

zuzka_puska
27. okt 2014

ahojte 🙂 ja som dnes bola u koznej, svrbelo ma cele telo, a lekarka mi oznamila ze mam blchu 🙂 citim sa ako pes, ale celkom dobre sa na tom zabavam, ja a blcha???? 🙂 k popukaniu 🙂 odporucila mi sprej difusil, ten som nezohnala, tak namiesto neho biolit P. vystriekat vsetko, nechat 2 dni vo vreci.... a vyprat aspon na 60tke. nikto iny dostipany neni, nikto z rodiny, len ja 🙂 som blchac 🙂 ach jaj, na to upratovanie sa teda vobec netesim, a striekanie vsetkeho... ale aj tak mi to pride komicke, nikdy by som si ani nepomyslela ze zena ako ja bude raz bojovat s blchami 🙂 vela stastia pri odblsovani prajem vsetkYm

majkaasarka
28. okt 2014

@hameeda my sme tiež dostali blchu a chcem sa spýtať ako sa volajú tie firmy

fezan
29. okt 2014

Už 3 týždne sa neobjavil žiadny nový štípanec, Vypraté všetko, vydrhnuté, vystriekané s Cyper 0,5 em, preventívne striekam aspoň 3 x do týždňa v spálni. Tento prípavok mi odporučila tela v drogérke, že zabíja aj larvy a kukly narozdiel od biolitu. Dúfam, že sme sa tej hávede nadobro zbavili. http://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.lez...

michelle2801
4. nov 2014

Jaaaj, baby, ja som sa ich minulý rok úspešne zbavila! 😀 ...Vysávala som, umývala, prala, vyhadzovala ako zmyslov zbavená! 😉 ...ale pomohlo to! 🙂 Už nikdy nechcem zažiť ten hrozný pocit, keď sedím na mojej sedačke so svojou rodinou a zrazu po mne skáče tá hnusoba! Bože! A nebola len jedna! Tie bezsenné noci! Tá bezmocnosť a pocit hanby! Bŕŕŕŕŕ! Všetkým prajem úspešný boj! 😉

micus_ka8
5. nov 2014

ahojte asi pred dvoma dnami som sa zobudila zo štípancami na rukach a na nohách je to strašné pretože to strašne svrbí a neviem čo ma to mohlo poštípať myslím si že by to asi mohli byť ploštice .. 😒 kvôli tomu lebo bývame podnájme 5 mes. a máme tam staré matrace ale problémy sa vyskytli len teraz pred dvoma dnami 😒 😒 😒 potrebovala by som nejaké rady čo stým a ako sa mám toho zbaviť

micus_ka8
5. nov 2014

@zuzka_puska ahoj prosím ťa chcela by som sa ta spýtať aké štípance si mala ? ak pretože u nás mám aj ja aj priatel štípance ,ale ja ích mám ovela viac ....

zuzka_puska
5. nov 2014

@micus_ka8 take,asi 1cm dlhe,a v strede taaka bodka po vpichu....ako od komara,len vecsie,teda uzsie a dlhsie......u nas stipance nemal nikto,len ja.....a to sme doma styria,a boli sme aj u svokrovcov,ani tam nikto

zuzanaholmokova
6. nov 2014

Dobry den mam takí isti problem a neviem sa ho zbaviť kupila som dom a pravdepodobne tam už boli nakupila som si všetok nabitok novi tak mi bolo čudne žebi v novích posťeliach boli tak som zašla do lekarne a dala mi sprej vola sa arpalit neo ale to ichß len omamilo ked niečo najdem dam vam vedieť .ahojťe 😎 :-

33silvinka33
19. nov 2014

ahojte :( pred 2tyzdnami som sa zobudila s 2kusancami na chrbte. v pohode, ved asi komar :( cudne mi to bolo , ze mame sietky a je november. o tyzden moj maly to iste, kusance na nozke :( . hladali sme , ci nesedi na strope, na stene, ale nic.
vsetko bolo jasne, ked ta drzana putovala v mojom zupane kruzivym pohybom
v momente som nalezato zupan vyzliekla a potvrdilo sa !!!!!! BLCHA !!!!!!!! :((((((
BOJIM SA, CO BUDE DALEJ :( RANO, VSETKO SOM HNED VYHODILA ( zupan deky vynkuse plysaky, co boli na posteli )okna dokoran otvorene, nech ich vymrazi 🙂 postelne som prala na 90st. vystriekala cely sprej do madracov na roztoce a TIEZ DO CELEHO BYTU NASTRIEKALA SPREJ NA LEZUCI HMYZ ( blchy, svaby,...)
skoro som sa sama otravila :( zamkla byt a isli sme k rodicom . duuuuufam, ze bola iba jedna potvora a nestihla sa rozmnozit. dnes idem vyvetrat a vyumyvat , od chemie .

ivetkab.
8. jan 2015

Nikde som nenašla informáciu v akej najnižšej teplote blcha prežije. Asi ju máme doma. Nikto nie je doštípaný len stredná dcéra. Ale podľa popisu ako ten štipanec vyzerá, to bude zrejme naša neželaná návštevníčka. Ideme na víkend preč, tak nechám dokorán okna pootvárané. Za tie 3 dni nám to tu hádam vykape.

ivetkab.
8. jan 2015

@33silvinka33 Podarilo sa Vám zbaviť vašej blchy? Asi máme aj my nejakú doma. Zrejme je v detskej, lebo už trikrát bola poštípaná len dcérka. Chcem nechať vymraziť izbu cez víkend, tak hádam bude po nej. Dnes som byt vystriekala. Zajtra to zopakujem a večer nechám otvorené okna a takto to bude až do nedele. Nikdy by som nepovedala, že my raz také niečo budeme mať doma ... 😎

yukki
8. jan 2015

no moje asi-neviem isto-mali v postieľke daktorá....ja tú ich izbu hore nohami prevrátila, periny vymrazila, škáry na dverách som zalepila igelitom a tak som tam vystriekala tým Biolit UNI a nechala vydusiť izbu.....a už nie je poštípaná, tak asi ak to tam bolo tak to uhynulo. Abo umrzlo.

33silvinka33
9. jan 2015

aano 🙂 poddla vsetkeho to bola jedna 🙂 nikto odvtedy nemal ziadny kusanec. ale byt bol hore nohami, kvôli malej mrche 😀 cim skor urobit opatrenia, tym lepsie. mam pocit, ze som ju priniesla z prace, lebo mam kolegu, co ma psika. cestujem autom vsade, nie mhd. no , kto vie. niekto si nad tym nelame hlavu, ze co tam nejaka blska, ale hisaky som uz mala riadne 😒 tak drzim palce

yukki
9. jan 2015

@33silvinka33 no u nás sú nepretržite v škole blchy, ľudské. Už sa aj dezinsekcia konala....učiteľky, vychovávateľky, vedúci krúžkov...už sú zvyknutí, že bývajú pokusaní, a že to treba chytiť. ja som skoro skolabovala jak som to počula. Ale.......zvyknem si aj ja časom 😝

mireko
11. feb 2015

vraj pomaha som pocul ze ked si date do bytu rozmarin vsade kde sa vyskytuju,ze to ich odpudzuje

ivanka2121
14. feb 2015

Toto sa nachadza v nasom byte na blchu sa to vrlmi nepodoba neviete co to je a ako sa toho zbavit ?