Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?
prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu
ahojte,chcela by som ozivit tuto temu,moj muz sa uz 2 tyzdne stazuje na strasne stipance,pribuda to zo dna na den,ja mam asi len 5 ,som tehotna,asi nechutim hmyzu a syn 3 roky ma tiez par,pribudaju pomalsie,ale pribudaju.My vsak stale nedokazeme zistit,o co sa jedna,ak su to blchy,je mozne,ze by sme ich nevedeli za tie 2 tyzdne nikde najst? a je mozne,ze by muza stipali ako dive a nevsimol si to,je dobodany,ako keby sa na nom vystriedala cela blsia rodina.
Ako vlastne zistim,ze su to naozaj blchy,uz sme z toho na prasky,len citame na nete,o co by mohlo ist...
Cim sa da vystriekat koberec?
@dadomon no ja som to zistila až po veeelmi dlhej dobe že sú to vlastne blchy, aj keď tusaka som mala. Len som vlastne nevedela odkiaľ si to nosime. Je to neskutocne. Ja som už bola psychciky v prdeli. Treba poriadne prezrieť postele. Veci z opacnej strany. Aj zalozky na veciach. Mňa keď svina postipala, tak som ju nasla pod sitim, zalozkou na leginach. Ja dufam že to v zivote už nezazijem. Dom v lete vyderatizovany, dufam ze sa to tu už neobjavi, aj keď my sme si to nosili do domu od....
Mozu to byť aj plostice. Z dovolenky, z pobytu v hoteli, z novych kobercov, matracov...
@jankako aj my vsetko upratujeme ako besni a prehadzujeme veci,zajtra ideme riesit tie dymove tablety,chcem sa este opytat,ze ci je mozne,aby blcha preliezla cez oblecenie,alebo ked som pod perinou sa nejak cez to predrala,alebo ci je niekde vryta do matraca? Alebo stipe len na volny kus tela? Lebo ak je v matraci,tak ako ju najdem
@dadomon ja som sa hanbila dávať dieťa do skolky. Mne čo robil taky vydymovaci postrek deratizer, takou hmlou, tak som matrace nechavala na svojom mieste. To fukol do izieb. Hracky a plysaky do vriec. Tie som mala najskor vyzualne popozerat, vyprášiť v izbe dat do vriec. Tie nechcel aby prisli s tym do kontaktu, preda dieťa to moze aj oliznúť. Aj keď tieto nove postreky nariadene eu že by nemali byť skodlive, ako to DDT čo sa pouzivalo. Sice to bolo ucinnejsie, ale zdraviu skodlive.
Blcha myslim že stipe priamo na telo.
Zdravím zdržiava sa blcha n človekovi ci len ho chodi cicat stúpať ako zistiť kde sa zdržiava
Zdravím zdržiava sa blcha n človekovi ci len ho chodi cicat stúpať ako zistiť kde sa zdržiava
A je pravda že stipe tri uštipnutia naras v tvare trojuholníka u mňa bolo viacero verzií uštipnutia teras neviem čo to môže byť a stipe aj cez deň či len v noci
Ok
Jaj
u nas to prestalo,neviem,ci to teda blcha nebola,alebo som ju niekde zlikvidovala,ale nenasla som ju,alebo ci proste odisla :D nechapem...
Jaj ta ok
@michelle2801 upratujem stále,postelné
prádlo periem každý týždeň,vysávam každý deň lebo pri malom dieťaťu treba veď omrvinky atď...ale je mi až zle s toho keď vidím tu akože susedky kamarátky,,, ja vždy na balkone prádlo vešiam a oni len raz či dva krát za tri mesiace,,,ma to nesmierne hnevá lebo človek upratuje ako blázon a niekto na to kašle a nič mu do bytu nevlezie si myslím že tie blchy sa v poriadku držia lepšie ako u špinavcov,,,staršia dcérka ju musela priniesť zo školy tak pokračujem dezinfikovaním a mastením ale nik iný nie je poštípaný iba staršia a chvala bohu bábo nič aspoň jedna pozitíva prajem všetkým aby sa toho čím skor zbavili mi bojujeme ale tu krpatú svinu pardon,nemožem nájsat
@iveta2986 skus si pozicat poriadny parny cistic,na koberce,na okna,ja som si ho kupila,alenelutujem a mam pocit,ze tou horucou parou sme museli nieco zlikvidovat,leob uz nie sme dostipani.Minimalne vajicka v koberci a podobne.Nestoji to na den upratovania tak vela a mohlo by to velmi pomoct
Dobry den potrebujen súrne poradiť ja a dcéraka mame v hlave blchy syn mal iba jednu a priateľ tiež kúpili sme na to prípravok všetci sme si umyli vlasy ale chcem sa spýtať ako sa rýchlo zbavím tých malých mrch pretože celý byt držím v úplnom čistom stave a neviem ako je to možné že sme to mali a pri nemáme ani domáce zviera prosím ako sa ich zbavím aký prostriedok alebo co nám na to použiť a musím všetko komplet aj zo skríň vyprať .? Ďakujem za odpoveď
nemali by to byť blchy ,ale vši a na ne je najlepšie použiť žehličku na vlasy koly hnidam a sampon liquido duo forte je zaroveň aj s prípravkom na vši a tiež je dobrý paranit ,ostatné prípravky vám vezmú peniaze a nestoja zanič,samozrejme je vyprať všetky čiapky ktoré slečna nosí
Ahojte, aj my sme mali tento problém pred mesiacom ale podarilo sa nám to odstrániť aj bez odborníka, nenašla som ten článok kt. som mala predtým ale tu je niečo podobné: http://www.profideratizacia.sk/blcha-udska-a-ak...
Ešte dodám, že aj školská krieda je na Blchu dobrá, treba ju len rozprášiť na všetky veci.
To nemusí byť len blcha. Opýtaj sa týchto: http://www.profideratizacia.sk/blcha-udska-a-ak...
Boli u nás v paneláku 2x, odvtedy sa to nevrátilo.
Prosím vás, stalo sa mi to tiež.. Som zúfalá už som vyupratovala celý dom a stále.. Prosím vás o nia ke rady, po prípade firmu ktorá by mi to spravila..
🙂
A

@kristina0078 aha