icon

Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?

olula
31. júl 2011

prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu

petrana14
1. okt 2017

Dobrý večer, prosím Vás, neviete mi poradiť, čo by mohlo byť toto (na fotke)? Pred týždňom sme mali rodinnú akciu v istom podniku, po jej skončení sme všetky veci znášali k nám domov. Včera som vyberala koberec, na ktorom boli tie veci položené a vyskákala z neho tá háveď. Ráno som sa zobudila doštípaná, v posteli som si našla tri tie potvory. Vôbec neviem, čo to môže byť, len sa veľmi obávam, že sú to nejaké blchy alebo čo, keďže to skákalo. Doma máme vždy ukážkový poriadok, čisto, nikdy sme sa s ničím takým nestretli, sme z toho zúfalí.

zizzinka
17. okt 2017

@petrana14 ano, to je blcha... je to zmrd hnusny, mne zabral sprej protect

tasproblemami
23. okt 2017

Moji rodičia sú obaja učitelia.
Mama pracuje v normálnej škole kde su čistotny ľudia.
Ale môj oco precuje v škole kde sú iba rómovia ( špinavý ) nestarajú sa o seba vôbec .
No a vlastne minulý rok keď oco prišiel domov tak priniesol blchy. Nevedeli sme to hneď , najskôr sme si mysleli že tie štípance čo sme mali sú iba od komárov potom však mama chytila blchu. Hneď sme vedeli že tie blchy nie sú našou vinou keďže sme čistotná rodina. Takže ich oco musel priniesť z práce 😑 trvalo to asi 1 mesiac a potom to prestalo. No minulý týždeň sa to vrátilo. Nevieme čo máme robiť keďže deratizatori nám nepomôžu keďže oco pôjde do práce znova a znova ich donesie domov. Bolo by to zbytočne . Takže fakt neviem čo máme robiť. Proste tie blchy neprajem to nikomu fakt. Mám asi 30 stipancov za 1 týždeň . Nechcem aby si ľudia mysleli že sme špinavá rodina. ( 15 )
A viem že som to napísala trochu na mumaka ale je neskoro večer 😏 nechcem ísť ani spať lebo ma to vždy postipe cez noc 😓😓

yukki
24. okt 2017

Proti hmyzu pomáhajú dezinsektori, deratizačná firma je proti hlodavcom. Ak mi dcéra doniesla zo školy blchu, pomáhalo ihneď, po prvých štípancoch blchu zlikvidovať, či už odchytom, alebo Biolitom UNI, kde bolo treba vystriekať všetko...textílie vystriekať a uzavrieť na chvíľu v gumových vreciach, v posteli povyberať madrace, oprieť o stenu a celú izbu, uzavretú, vystriekať biolitom uni a nechať pôsobiť. Následne dôkladne vyvetrať.

domisha93
Autor odpoveď zmazal
fezan
1. feb 2018

@domisha93 no je to chémia, mne to odporučili v obchode ako účinnú zbraň, tak hračky a oblečenie som s tým nestriekala iba podlahu,koberec a steny a matrac na posteli, ja som vždy potom poriadne vyvetrala izbu a vlastne syn v tej izbe nebol minimálne 24 hodín naisto 😉 potom som čo sa dalo vyumyvala so sanytolom, vyprala.dufam,že som ti pomohla

petradiesel
10. feb 2018

Ahojte ľudkovia. Mňa pokusala blcha v praci... presne ako tu uz niekto pisal ze v tvare trojuholnika... bojim sa, ze som tu haved doniesla domov :( Urobili sa mi nejake stipance doma, no vyzeraju trochu inak ako tie z prace :( Moze to byt aj nejaka alergia ze sa mi to porobilo???

petradiesel
11. feb 2018

Take stipance mozu byt od blchy?

petradiesel
Autor odpoveď zmazal
michalaaaaaa
15. apr 2018

@zuzanasaw prosím Vás viete názov tej bomby? Ďakujem Vam.

niki137
24. apr 2018

Viete najväčší problém sú špinavý a cigáni, to je ozaj nefér, im nič nikdy neni aj keby potkany jedly a mi si sadneme do.mhd a potom týždne problémy, bola som v autobuse, za mnou cigani fetujuci toluén a dnes mám doma 8 kusancov, no je toto možné? Zuuuuurim ale viete niekedy tie blchy aj same umru, odumru alebo ako, tak bolo aj pred 5 rokmi, prišla kusala týždeň a potom to prestalo, tak dúfam že to bude aj tentoraz lebo nemám chuť stále dookola to prať a xy, viete ako

sofasano
19. jún 2018
kusinmka
27. aug 2018

@petraslov prosím ta čím ste striekali matrace

petraslov
27. aug 2018

@kusinmka biolit uni a bio kill sprej. Máme ich doma ale znovu po takmer 10 rokoch a už mesiac s nimi bojujeme. Postupne je ich čoraz menej a menej ale občas sa mi podarí ešte nejakú chytiť ako ma hryzie. Nechápem kde sa tu zas vzali a doma mám 7-týždňové bábätko tak ma ide poraziť z toho. Našťastie malinkú zatiaľ neuštipli členka syn a manžel máme doštipané nohy. Na obe dcéry a svokru vôbec nejdú.

petraslov
27. aug 2018

@kusinmka malo tam byť nie členka ale ja, syn a manžel 😯😀

kusinmka
28. aug 2018

@petraslov ďakujem ten biokil idem objednať a vynurala som dáky sprej protest ci dáko tak😉sa to vola. My sme vystriekali 13 biolitom a tie svine ešte nájdem živé... Bojím sa co bude v gauci😢😣 normálne mam boba. Asi zavolám dákeho odborníka isto by to vyšlo lacnejsie keď s počítam cenu biolitov a biokilu+protestu. Ďakujem dnes budeme konečne späť v posteliach. 3 noci sme spali na nafukovackach 😴

petraslov
29. aug 2018

@kusinmka počula som že aj ten protect je dobrý. Ja ešte raz za pár dní natrafim na nejakú tú sviňu tiež a potom ju chytím a pinzetou rozpučím 😠 vysávam každý deň aby som zabránila vytiahnutiu ďalších smradov. Je to boj na dlhé trate a najhoršie je že človek nevie odkiaľ ich dotrepal. Stačí doniesť jednu domov a už to ide. Držme si palce nech sa ich čím skôr zbavíme.

kusinmka
29. aug 2018

@petraslov no veru 🤔 my sme už paranoidny 😁 manžel aj v robote sleduje ci to náhodou nemajú v práci. A dnes ráno na nás kukali dvaja smradi ma skoro slahlo. Jedna pani v polnopotrebach nám poradila arpalit. Ze ona sa zbavila blch tým stoji cca 4,50.

kusinmka
29. aug 2018

@petraslov ďakujem 😉 že som v tejto blsine není sama😘

petraslov
30. aug 2018

@kusinmka sme s tou paranojou na tom rovnako. Ja len keď si spomeniem na blchu hneď ma všetko svrbí. Tiež som rada že nie sme sami kto sa s tou háveďou pasuje lebo som si už pripadala ako nejaký bezdomovec ktorý ich má bežne. Skúsim sa opýtať aj na ten Arpalit tiež, nikdy nie je na škodu mať doma v zásobe takéto zbrane

kusinmka
30. aug 2018

@petraslov pojdem na buduci tyzden do mesta skusim sa popytat este. len neviem ako to dostanem z matracov maju 25cm kokosove vlakno, struny vo vreckach a pevno zlisovane a zosite 😖

petraslov
31. aug 2018

@kusinmka oni nebudú v tých matracoch hlboko. Ja som si dala matrace vyčistiť firme Čo majú tie vodné vysávače že aj do hĺbky sa dostanú a vyberú odtiaľ špinu a prach a roztoče. Tak skús ešte takto si niekoho najat lebo obyčajným vysávačom to je oničom.

kusinmka
31. aug 2018

@petraslov aha fiha no tak to hej skúsim pohladat

katy082
1. sep 2018

@malakocka ked ste pouzili tu dymovnicu, tak ste pootvarali aj skrine s oblecenim aj linku napr? Ci to staci len polozit a ono si to uz najde cestu?

malakocka
1. sep 2018

@katy082 Skrine som pootvárala, linku nie, pretože blchy sa držia v látke, oblečení, periny, matrace a tak a na riadoch nie...

katy082
1. sep 2018

@malakocka a to vsetko oblecenie treba vyprat ci staci vyvetrat?

brunkova
1. sep 2018

@olula dievcata 7 rokov som ucila na cisto romskej skole,
7 rokov som sa trapila s blchami. Urcite si kupte
Protect. Zabije blchu velmi rychlo.

malakocka
2. sep 2018

@katy082 Neprala som všetko, len vyvetrala. Ale keď máte malé deti, tak ich veci by som asi oprala.

katy082
3. sep 2018

@malakocka dakujem

katy082
18. sep 2018

@brunkova tym sprejom ste striekali podla navodu, ci len ked ste tu blchu rovno nasli?