Ľutujete štúdium na vysokej škole?

11. mar 2023

Sli by ste zase studovat na VS? Nebol to pri pohlade spät strateny cas? Nie su tituly dnes uz na obtiaz? Prosim iba odpovede ludi s VS vzdelanim.

patus_2
11. mar 2023

Nie, neľutujem. Svoju prácu môžem vykonávať iba po absolvovaní VŠ. Titul mi zatiaľ nikdy nebol na obtiaž. V blízkej dobe sa chystám ďalej študovať...

gladys_07
11. mar 2023

Nie nelutujem. A to nerobim to, co som vystudovala.

hederamonstera
11. mar 2023

Lutujem jedine odbor ktory som si vybrala-ekonomiu. Ale zasa, vdaka VS som sa dostala na fajn pracovne pozicie, bez VS by ma na pohovor ani nezavolali. Takze mam super CV ale ze by to bolo po com moje srdce pisti, tak to nie.

sella38
11. mar 2023

Ako je vyssie napisane, bez VS by som nemohla robit to, co robim a moja praca ma (zatial) bavi. Ale ano, ak by som chcela byt upratovacka, ci predavacka, titul by mi bol na obtiaz.

beronsche
11. mar 2023

Rozhodne nie.
Ale vybrala by som VS s inym zameranim. Zase na druhej strane, keby nestudujem, co som studovala, tak nie som teraz, kde som.. 😁
A titul na obtiaz? Nuz jedine, ak niekto vystuduje jednu z tych pokutnych VS, ktore sa studuju len a jedine kvoli titulu a o ktorych aj potencionalni zamestnavatelia vedia, ze stoja za menej ako deravy gros..

zmrzlinka2021
11. mar 2023

Neľutujem, mám super školu, vďaka VS aj dobrú prácu.

kittykat22
11. mar 2023

VS studujes aby si ziskala vzdelanie pre pracu a nie pre titul. Ak sa nieco lutuje, tak je to skor, ze praca v obore nie je u nas dostatocne zaujimava, je tazko najst poziciu alebo v meste bydliska sa nenachadza spolocnost ktora by poskytovala adekvatny post. Ale ze by niekto lutoval VS - tak to citam prvy krat.

pribinak
11. mar 2023

Nie neľutujem. VS som si neobils kvôli titulku, ale kvôli vedomostiam a oraci ktorú som vždy chcela robiť. Vďaka VS mizem robiť prácu ktorú robím, nevyhnutne potrebujem mat VS.

VS bolo krásnych 8 rokov, čas v zahraničí, štúdium, stretávanie významných a vzdelaných ľudí, ale aj ťažké skúšky, makačka a zábava po skúškach

Nepoznám nikoho, kto by povedal, že titul mu je na obtiaz

marca12
11. mar 2023

Nelutujem,isla by som znova na VS. Ked to beries,ze je to len titul,tak s takym pohladom nebudes mat v sebe dravost a vydrz na zvladnutie skoly. VS je odborny vyklad,vedomosti,ktore nikde inde neziskas. Naucis sa discipline,samostatnosti a mnohe ine benefity k svojej osobnosti ziskas. Samozrejme pisem o kvalitnej skole,nie o tych rychlokvaskach,co nam tu povyrastali a tvaria sa ako VS. Navyse v nasej krajine mame pomerne lacne studium,nemusime si platit rocne tisicky eur a smutne,ze si nevazime vzdelanie.

athena27
11. mar 2023

Neľutujem ale nikdy som nerobila čo som vyštudovala :D veľa mi to dalo po iných stránkach života. Každá skúsenosť je skúsenosť. Spoznala som fajn ľudí a objavila v sebe omnoho viac, zistila som čo všetko som schopná zvládnuť.

terry658
11. mar 2023

Ľutovala aom každé skúškové 🤣 ale vo finále dnes bez výšky to je ako kedysi bez maturity

mirkam3
11. mar 2023

Nelutujem. Vyrok, ze titul je v dnešnej dobe na obtiaž, vypustí možno akurat tak človek bez titulu (sorry). Na obtiaz sú podľa mna jedine ak zabite roky na PhD u takých ľudí (poznám viacerých), ktorým sa po 5 rokoch na VS nechcelo hneď pracovať,ale nakoniec by sa uplatnili rovnako s Ing/Mgr.

irusa
11. mar 2023

Neľutujem, no vybrala by som si inú školu...

vroni
11. mar 2023

Titul na obtiaz? WTF????? To si dnes niekto vazne moze myslieť? Robim nieco uplne ine, ako som vystudovala, titul si neuvadzam takmer nikde, ale ze by mi mal byt na obtiaz som tiez nepostrehla.

panonia
11. mar 2023

Nie neľutujem a išla by som zas.

alana1
11. mar 2023

bez vysky sa v dnesnej dobe nepohnes, cize urcite nelutujem. jedine, co lutujem, je odbor...vybrala by som si nieco uplne ine...

lindous
11. mar 2023

Neľutujem, dokonca pokračujem na 3. stupni - kde už to možno je na zváženie, podľa toho čo chce človek ďalej či nebude s PhD. prekvalifikovaný, ale to čo chcem robiť ja sa bez toho nedá... štúdium ma bavilo, samozrejme nebolo to vždy ružové a s kvetinkami, ale ako celkom to bola pozitívna skúsenosť a otvára mi dvere k mojím snom... nemyslím si však, že to je to úplná nutnosť a mal by sa do toho pustiť "povinne" každý (školám to na kvalite uberá)... robiť titul len pre titul je strata času, ktorý je niekedy lepšie investovať do praxe... takže ja neľutujem, išla by som znova, úplne to isté, ale je to individuálne

misulkar
11. mar 2023

Áno, ľutujem. S odstupom času keď sa na to pozerám, tak stratený čas a energia. Keďže mal osud so mnou úplne iné plány... Mohla som sa venovať úplne niečomu inému.

autor
11. mar 2023

@marca12 Ak to adresujes mne, tak ja mam niekolko VS.

autor
11. mar 2023

@mirkam3 Mylis sa. Mam VS a tvrdim, ze titul je na obtiaz.

eeffka
11. mar 2023

A co konkretne ta tazi? Mam VS a povazujem to za standard v mojom okoli. Nikoho to neobmedzuje len mu to pomohlo

asocial
11. mar 2023

nelutujem, ale keby som mala opat raz 18 a tento rozum, studujem uplne daco ine. Dnes je vsak VS titul degradovany vdaka kadejakym sukromnym skolam (Paneuropska, sv. ALzbety atd) a externym studiom, ktore umoznuje dosiahnut titul aj tym, ktori, povedzme si uprimne, by pred 20 rokmi nemali kapacitne na VS. Ohananie sa titulom, ci poctom VS povazujem doteraz za hlupe, pretoze VS nie je zarukou ani vseobecneho rozhladu, mudrosti, empatie ..skratka... niekedy clovek so SS vzdelanim ti da viac ako niekto, kto sa ohana titulom.

silceb
11. mar 2023

Neľutujem. Určite. Jediné čo by som spravila inak, že by som 2.stupen študovala externe popri práci, aby som mala viac praxe. Keďže teraz som 5. rok doma s dieťaťom a na ceste ďalšie a prax len 2 roky 🤷‍♀️

mirkam3
11. mar 2023

Tak to sa mi akosi nechce veriť. Ak si hľadáš prácu adekvátnu vzdelaniu, a neštudovala si len pre titul na nejakej kvázi VS, tak nikdy nebude na obtiaz. Titul samozrejme nie je všetko a treba aj zručnosti (jazyky, PC, pripadne už aj prax..). Ja cely život pracujem vo firmách ktoré človeka bez VS ani len nepozvú na pohovor (netvrdím, že by sa medzi stredoškolákmi nenašiel šikovný potenciálny kolega, ale jednoducho bez VS nedostane ani tú šancu ..). Ak si niekto hľadá prácu na pozícii, kde sa VS neočakáva, potom súhlasím, že ho to diskvalifikuje, lebo zamestnávateľ automaticky (hoci možno mylne) predpokladá, ze to je len prestupna stanica a človek sa mu tam dlho neohreje, tak načo s nim vôbec strácať čas, navyše keď konkurencia stredoškolákov & ľudí s odborným vzdelaním je priveľká.

mirkam3
11. mar 2023

A ešte teda dodám že tituly nikto z mojich kolegov oficiálne snad nikdy nepoužil, ani len na vizitke…

kataleya
11. mar 2023

Neľutujem, že som študovala. Mohla som si však vybrať iný odbor.

marca12
11. mar 2023

Preco je podla teba na obtiaz,aku skolu si studovala? Ja som studovala odbor,kde musis mat VS,robit si dalsie kvalifikacie,mozes mat peciatku a byt sam sebe panom.

evkamotka
11. mar 2023

Isla by som akurat na iny odbor. Logopediu alebo fyzioterapiu.
A nemyslim, ze je vs na obtiaz. Vela profesii ju vyzaduje, napr muz je farmaceut

rikarika
11. mar 2023

V zivote nikdy som to nelutovala, naopak vysokoskolske casy boli najlepsie roky mojho zivota.

zuzuliennka1
11. mar 2023

Preco by titul mal byt na obtiaz? Tejto tvojej analogii absolutne nerozumiem. Titul si nikde uvadzat nemusis, nie je to povinnost. Jedine ze si absolvovala nejaku z tych pofidernych vs. V com konkretne je tebe ten titul na obtiaz? to by sa uprimne zaujimalo