icon

Má niekto dievčenské meno Barunka?

ingusa
23. feb 2011

Chcem sa opytat, ci je toto meno prezyvka mena Barbora, alebo je normalne v českom kalendari? maminy, ktoré máte pre dcérku toto meno, ako ju doma ešte inak voláte? vdaka 🙂

ikke
23. feb 2011

Barunka je domacka forma mena Barbora a takmer isto viem, ze v ceskom kalendari je len Barbora 😉
http://cs.wikipedia.org/wiki/Barbora
okrem mien spominanych v tom linku, sa Barbore este zvykne hovorit napr. aj Baša, Baška

aliza
24. feb 2011

ano, je to prezyvka Barbory, dalsie mena: Bari, Baruska, ,Barbi, Borka

jafnka
24. feb 2011

my jednu Barboru voláme Barča a inú zase Baja, Bajka, Bajča

tinika
6. mar 2016

my mame tiez barborku a volame ju baška, baja :D kamoska ma neviem bo neodpovedala ked som sa pytala ale vsade vravi ze maju barunku :D ale ako pisete tak asi je tiez barborka :D tiez ma to zaujimalo :D

barunka_vysna1
7. dec 2020

@ingusa Ja sa volám Barunka. Mám to aj v rodnom liste. Volajú ma aj Barča alebo Baruška

basska_b
7. dec 2020

Mňa tak volá česká svokra. 😀 som Barbora
Mňa už nič neprekvapí, mňa v živote volali Bar, Baska, Barbor, Barbora, Barborka, Bara, Barbie, jediné čo sa mi nepáči je Barča. Toto meno Barunka bolo pre mňa úplne že ešte nové. Svokre tak maily podpisujem. Je to vraj z knihy Babička Boženy Nemcovej, ktorá sa mimochodom vlastným menom tiež volala Barbora

baruninka
24. nov 2025
@barunka_vysna1

@ingusa Ja sa volám Barunka. Mám to aj v rodnom liste. Volajú ma aj Barča alebo Baruška

@barunka_vysna1 Ahoj.Ja mám tiež krsne meno Barunka aj v rodnom liste a to meno bolo oficialne v Čechách ale ho zrušili a dali tam Barbaru.Ja so chcela meno Barunka dat aj dcére ale mi nedovolili dôvod??Zrušené meno v kalendári a pritom je také krásne.

nikha2809
24. nov 2025

Ja tiež poznám jednu u nas s dediny co ma krstné meno Barunka