Má pozitívne myslenie vplyv na to, aby sa nám v živote darilo?

11. aug 2022

Ahojte chcem sa len opýtať či veríte tomu ze pozitívne myslenie má nejaký vplyv na to aby sa nám darilo v živote..alebo neviem ako to vyjadriť ja som človek ktorý sa neustále všetkého obáva a má strach si užívať život pretože sa bojím že keď sa prestanem báť vtedz sa niečo pokazí..doteraz som to mala tak že vždy keď som bola v kľude a neriešila som vtedy sa dačo s prepáčením dodrbalo..ale už v poslednej dobe sa to drbe tak či tak..neustále mám strach o dieťa aby bolo zdravé a čím viac sa oň bojím tým je chorlavejsie a v podstate skoro každý mesiac jej dačo je..bojím sa aby sme mali peniaze ale.zas čím viac to riešim tým ich máme menej..rovnako je to so vzťahmi v rodine..čím viac chcem aby sme s mužom vychádzli je to horšie..naozaj je to tak že keď človek zmení myslenie bude sa mať lepšie? Alebo proste je všetko vopred dane a nespravíme s tým nič..len prijať čo nás čaká .snad.mi aspoň trochu porozumieťe

bublinka1426
11. aug 2022

tu sa pridavam, mam tiez taketo pocity

edien
11. aug 2022

Ja tomu verím že keď myslíš na niečo tak si to privolas. Preto sa snažím negatívne myšlienky hneď hodiť za hlavu..ono to ide ťažko ale dá sa na Tom pracovať.

viestta
11. aug 2022

Ja som pragmatik a optimista. Každá vec ma nejakú príčinu. Ci dobra ci zla. A určite bude dobre, aj keď sa teraz nedarí, treba veriť a robiť všetko pre to aby sa to v dobre obrátilo.

euka210
11. aug 2022

Neverim na take, strachom zivot nebude lepsi. Kazdy sa boji, ale iba chvilu a potom to nejako spracuje a vyrovna sa s tym...myslim ze tvoj problem je zivot v strachu...k comu ti strach pomoze? Len zvazuje ruky a cloveka.

svetlanka111
11. aug 2022

Normalne som rozmyslala ci som to pisala ja.uplne moje myslienky a este kopec dalsich inych problemov.😕ja sa snazim mysliet pozitivne ale vzdy prijde nejako polienko alebo poleno pod nohy a je to

svetlanka111
11. aug 2022

Inak k tvojej otazke ja som dospela k nazoru,ze tak ako je niekto maly/velky/tucny/blond/rysavy tak peoste niekto ma taky zivot niekto onaky. Poznam paar rodin co maju fakt ze takmer dokonaly zivot..zdravie,mudrost,dobru pracu,majetkove pomery a kopu inych

marca12
11. aug 2022

Vsetko je to o uhle pohladu. Ak si negativna vsetko vidis negativne a ak si pozitivna,vidis aj starosti pozitivne

autor
11. aug 2022

Ja mám strachu sa tešiť povedať si že je všetko ok že máme dobré obdobie lebo VŽDY keď som si toto povedala sa niečo pokazilo

guiseppinka
11. aug 2022

Co vysielas, to dostavas. Poznam x ludi, ktori ziju ako ty a pre mna je to nieco desne... Totalne citim ako mi pri nich odchadza energia, ako mi upada mozog a pocitam minuty do odchodu... Neznasam, ked sa niekto zacne stazovat, aky je on chudak, ako sa mu nic nedari a ako nerobi nic pre zmenu... Ako ked sa zacne sypat, tak to ide pokope, ale velmi zalezi od toho, ako sa clovek k tomu postavi...

guiseppinka
11. aug 2022

Inak ja neriesim a moc nehodnotim... Beriem zivot ako ide... Vzdy je to ako na hojdacke...

marianarem
11. aug 2022

Tak ono to je normalne, ze sa veci "kazia". To nie je podla mna tym, ze si si povedala, ze mas dobre obdobie. Su to take prirodzene cykly, raz je horsie, raz je lepsie, lebo zivot plynie a nikdy neustrnie na mieste. Podstatne je, ci mas pocit, ze tie tazsie obdobia, ktore si uz prekonala, boli aj nejakym prinosom. Ci si sa z toho nieco nove naucila, urobila nejaku dolezitu zmenu a podobne. Alebo ci mas pocit, ze v zivote len zbytocne trpis. Ja inak privolavanie veci myslienkami beriem s rezervou, ale verim na tzv. konfirmacne skreslenie. To je jav, kedy si vsimas to, comu veris. Teda napr. ak mas pocit, ze si smoliar, tak si velmi silno vsimas, ked sa ti nieco nepodari. Ked sa ti podari, tak si to proste nevsimnes alebo na to hned zabudnes. Nieco taketo vidim v priamom prenose u svojho muza. Tak ano, v takomto pripade negativne myslenie ovplyvnuje zivot, ale mozno nie az tak udalosti v nom ako to, aky pripada tebe. Tak skus pripadne zistir, ci tiez netrpis takymto niecim.

zmrzlinka2021
11. aug 2022

A prečo chces mat cely svoj zivot pod kontrolou?
VEd to je strasne stresujuce.

vlastnynazor
11. aug 2022

Podla mna pozitivne myslenie nespravi zazrak a nezmeni realitu. Akurat clovek s pozitivnym myslenim neurobi z problemu tragediu a nebude sa vtom tak pitvat, ako by to urobil niekto iny s negativnym pohladom na zivot.
Je to o sposobe videnia reality, nezmenis ju, len ju s pozitivnym myslenim lahsie zvladnes.

doriiis
11. aug 2022

Kazi sa vsetko lebo to sama svojim myslenim privolavas...dieta chorlavie,lebo ho az moc chranis a plati pravidlo,nervozna matka,nervozne dieta.S manzelom to neklape lebo sa mozno az moc snazis,muzi maju radi spontannost a usmev.Vztahy v rodine....treba nastavit spravne hranice medzi ludmi a hlavne prijat fakt ze nie kazdy ta musi mat rad...a peniaze...k peniazom treba pristupovat racionalne,bez emocii

1gabriela13
11. aug 2022

Život je o Tom raz hore raz dole,to,ako prijmes keď si na dne závisí od tvojho postoju. Ja príjmam všetko čo príde a ajked a na to zle rýchle zabúdam. Včera sme sa vrátili z nemocnice ale ja už plánujem dovolenku,ako si budeme užívať ,kde všade pôjdeme s dcérkou,a neriešim čo bolo včera,je mi te jedno,sme tu,sme zdravý ideme ďalej kým sa dá ,kým vladzem ,každú jednu sekundu využívam. Netravim čas s ľuďmi ktorí mi nie sú príjemní ,trávim čas s tými ktorí mi vedia vyčariť úsmev. A najdôležitejšie,učiť sa mať veci na salame. Je to ťažké ale dá sa.

drimonna
11. aug 2022

Tiež to tak mám... Keď už mám pocit, že som šťastná, tak sa vždy niečo pokazí. 🤷🏽‍♀️😕

ivangeline
12. aug 2022

Na zemi ti nikdy nebude len dobre. Stale su problemy. Ide skutocne o to ako ich vnimas a co s tym robis..

bloger
12. aug 2022

Nemyslím si, že je to iba o pozitívnom myslení. Hoci určite má to niečo do seba.

viki_lv
12. aug 2022

Mám kamošku, čo síce nemá muža ani deti, ale zmýšľa presne takto ako ty. A práve preto podľa mňa toho muža ani deti nemá. Lebo to ona má ťažký život, to jej sa deje, to ona nemá šťastie, všetko sa drbe. Privolava si problémy. Mysli negatívne vo všetkých aspektoch života, a tie negatívne myšlienky sa zhmotnuju. Jasné, každého napadne, že sa môže stať aj niečo zlé, veď vieme predvídať možné scenáre... Ale na pozitívnom myslení treba aktívne pracovať. Začína sa to tým, že je človek vďačný za to, čo má.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1fifinka1
12. aug 2022

Odpozorovala som teraz, ze pri otazke napriklad na - Aky si mala covid? ti niekto povie, vies co, mala som horucky 3 dni, fuj zle mi bolo, hrdlo ma strasne bolo, bolo to fakt strasne, a iny ti povie, ale vies co dobry. Mala som len 3 dni teploty, trocha ma bolelo hrdlo, inak super, nic hrozne. Takto je to so vsetkym. Pokazi sa ti pracka, niekto povie pane boze, to je strasne, zasa sa mi nieco pokazilo, zasa peniaze, iny povie, hm, mam dake poistenie mozno mi to pokryje opravu, ak nie, pozriem nejaku novu, tato mala aj tak uz 20 rokov. Ak nemas prachy tak stale nariekas, ach zasa peniaze, zasa peniaze, kazdy pyta peniaze, iny povie, zaplatim, skusim posetrit napriklad na strave, noa co, ze nepojdeme tento rok k moru, aj tu je krasne. Dako bolo dako bude, ale zvladli sme to. Ty povies, mala je kazdy mesiac chora, ina mamicka povie, ma obdobie, musi to prejst, ziska imunitu a bude dobre. Ono je to velmi velmi tazke sa pozerat na veci pozitivne, ale urcite neovplyvnuju dianie, ovplyvnuju kvalitu zivota aky zijes. Ovplyvnuju to, ci sama sebe privolas zdravotne problemy tym, ze budes v neustalom strachu a strese. Poznam to ver mi. Nenadarmo sa hovori, ze optimisti nemaju tolko chorob, nenadarmo sa hovori, ze prezili krasny a stastny zivot. Lebo si ho taky urobili. Dolezite je, obklopovat sa takymi ludmi, nie negativnymi. Boli sme u svokry v nedelu, odisli sme a pytam sa muza, sedeli sme v obyvacke asi 3 hodiny, ti vasi za celu dobu nepovedali nic pozitivne, nic pekne. Ako ide vsetko hore, ako sa im nedari v zahradke lebo je sucho, ako nam vypnu plyn. Boli sme povodne zrelaxovat na chate, a tie 3 hodiny mi vzali tolko energie ako tyzden v praci. Naco je to dobre? Ziadny smiech, ziadne srandicky, ziadne prijemne posedenie. Myslim, ze sa mi chce na take chodit? ovela radsej by som sa zasmiala.Potom som to dobehla, ked mi muz rozpraval ako skoro nedobehol v tescu na zachod, to som sa uz smiala ale doma. Ini by nariekal, my sme sa rehotali, lebo to rozpraval fakt zabavne. Kazdy si obcas povzdychne, ale ideme dalej, ved to nezmenime. Vsetko je to o tom veci prijat spracovat a ist dalej. Niekto to vie, niekto nie, niekto sa snazi a su ludia co sa ani nesnazia.

h2
12. aug 2022

Áno, keď zmeníš myslenie, budeš sa mať lepšie. Ale nie preto, že zlé veci sa prestanú diať. Preto, že z nich prestaneš robiť tragédiu. Problémy sú na to, aby sa riešili, nie, aby bol z nich človek v depresii.

moonlight1210
12. aug 2022

Ja uz nic neplanujem. Lebo u mna funguje, ze ak chces pana boha rozosmiat, povedz mu svoje plany. 🙂

Ja si len pozelam a necham to tak. Ono si to cestu ku mne najde samo.
Pre velmi jednoduchy priklad: uvidim niekde krasny zlaty naramok s diamantom. Ó, taky by sa mi pacil, no neviem sa k nemu dostat (pre hocico. Napr. financie.). Tak si len tak mlcky pozelam, ze by som ho raz chcela. O polroka zrazu na potulkach uvidim vo vyklade zlatnictva taky isty. Nie uplne, ale na 95% zhodny. A este s cenou o tretinou nizsou. A uz si ho aj mozem zrovna dovolit.
A to je take povedane od zivota: Chcela si ho, spominas? Tak tu ho mas. Nech sa ti paci. Ber, ak ho este stale chces.

A dalsiu vec, co som sa naucila robit, je uzivat si danu peknu chvilu. Byt v nej duchom pritomna. Aj ked sa okolo mna veci prave rucaju.
Napriklad mam den blbec. Nic nestiham, som v strasnom strese. Potrebujem ist so psikmi na ich pravidelnu prechadzku a straaaasne sa mi to zrovna nehodi. Ale idem a proste sa prepnem.
Teraz, tuto jednu hodinu, som na prechadzke so psikmi. Som pri rieke, je tu krasne, slnko svieti, vetrik pofukuje, psiky santia, behaju, nuchaju, valaju sa v trave, uzivaju si. A ja si to uzivam tiez.
Proste som pritomna v tej danej chvili. Nechodim za nimi nervozna, ze mam stres a v hlave sto myslienok, ako nestiham, a kym sa tu prechadzam, tak sa (doma, v praci,…) blizi hrozny pruser. A najradsej by som to po piatich minutach otocila domov.
Lebo co mi to pomoze? Co to zmeni? Nic. Pruser si pocka. Neutecie.
Tak si uzivam ten pekny moment, lebo ten sa uz nemusi zopakovat.
A potom sa vratim z prechadzky a div sa svete, vratim sa k rieseniu toho predosleho problemu (co som na hodinu prerusila) a zrazu mam z neho mensi stres. Uz nie som z toho tak v krci, a tak povediac vidim svetlo na konci tunela. Mam pocit, ze to zvladnem.
Lebo som z neho nachvilu vypadla, tak stratil tu hrozivu moc, ktora sa iba stupnovala, kym som sa zaoberala len nim dookola.

Takze to, ze akonahle si povieme, ze mame pekne obdobie, vsetko sa dari a presne vtedy sa to pokazi - to zazivame vsetci.
Preto je dolezite sa naucit vychutnat si kazdy dobry okamih, ked sa prave deje a neriesit, ze sa to moze pokazit.
To, ze uz zajtra sa to moze pokazit, to je jasne. Naco sa tym trapit v tom momente? Naco sa bat tesit sa? Nic to nezmeni.

salamistka
12. aug 2022

Podľa mňa nič nie je také hrozné, ako to na pohľad vyzerá, teda resp. všetko sa nejako vyrieši, či už tak ako by sme my chceli, alebo inak, ale nakoniec zistíme, že aj to "horšie" vyriešenie situácie je celkom fajn...samozrejme, sú v živote situácie, ktoré nevieme ovplyvniť a nedá sa im zabrániť, to k životu žiaľ patrí a každý to má tak, nikto nie je od takýchto starostí v tomto živote ušetrený...žiť v strachu je hrozné, vtedy všetko vidíš čierne a to pekné si nevšímaš...inak aj ja sa dopredu bojím vecí, ktoré nepoznám a neviem, ako ich budem riešiť, ale väčšinou všetko dobre dopadne...podľa mňa to má človek zakódované z detstva takéto myslenie, ale napr. môj muž si väčšinou z ničoho nič nerobí a ešte som ho nevidela nešťastného a smutného, on žije taký život "salám párky" , aj ja by som chcela byť taká :D

zorkahorka
12. aug 2022

Prestan neustale vsetko riesit a mysluet na to. Strach je velmi zly spolocnik, obrovska brzda pre zivot. Ak budes dieta uzkostlivo pred vsetkym chrániť, jasne,ze ochorie.

veltraud
12. aug 2022

z vlastnej skusenosti. bala som sa mat pozitivne myslienky, lebo ze natruc sa to nevydari. mala som teoriu, ze ked sa pripravim na najhorsie, tak cokolvek lepsie bude prijemne prekvapenie. mila teoria. avsak, pripravovanie sa na katastroficke scenare mi zabralo tolko kapacity a energie, ze to bolo kontraproduktivne. Ked bol nejake problem, mala som prichystane vsetky alternativy rieseni, bola som v tom zahrabana. vsetko som chcela mat hned vyriesene a pod kontrolou. Moj drahy - naopak - cakal (islo ma porazit z jeho nicnerobenia), kym mal co najviac informacii a nasiel jedno, najjednoduchsie riesenie..tak som sa od neho zacala ucit 🙂. dalsie moje "pravidlo" je occamova britva - najjednoduchie byva spravne.
Ak sa sustredis na pozitivne myslenie, normalne vedome (negativne myslienky v mysli prepichni spendlikom), efekt sa dostavi. strach je mocny, ale vacsinou nie v dobrom pamaha.
ako sa hovori, ze "v zdravom tele zdravy duch", iba si vymen poradie - ked je duch zdravy, je aj telo ;)
a velmi dolezite si uvedomit, ze nemusis (a nemozes) mat vsetko pod uplnou kontrolou.

lauriik
12. aug 2022

Ja to tak mam. Nevytvaram si v hlave katastroficke scenare a vacsinov je vsetko v poriadku. A ked neni tak zase si poviem, ze nevadi, hlavne ze sme zdravi ☺️ A samozrejme sa mi nevydari vzdy vsetko ale podla mna ten zivot je z 10% o tom co sa ti stane a z 90% o tom ako sa k tomu postavis 🙂 Ale urcite aj pre tvoje zdravie (ako fyzicke tak psychicke) je lepsie mysliet pozitivne. Da sa to aj vedome zmenit. Ked pride zla myslienka skus ju otocit. Alebo sa spytaj co najhorsie sa moze stat. Vacsinov aj tak o nic nejde ☺️

zuzicka122
15. aug 2022

Podľa mňa áno.... vidím to na svojej svokre (77r) a jej sestre (78r) svokra : všetko je zle, doba zla, doktori sú debili, lebo ju nevyliečia, ona mala ťažký život, ťažko robila... bla bla bla.... (mimochodom vôbec to nie je pravda... to je len jej vnímanie, jej slova) negatívne sračky a presne takú ma aj hlavu.... všetko riešiť, všetky problémy sveta na seba brat..... jej sestra? Pravý opak. Je milá usmievavá, plná života, s brigadou a optimistickým prístupom k životu.
To je pre mňa živý príklad, že pozitívne myslenie ma veľkú silu....
Ja som veľmi racionálny človek... ale verím, že vďaka negatívnym myšlienkam, či priveľkemu stresu si človek dokáže navodiť zdravotné problémy.
Moja sestra je presvedčená, a prikláňam sa k tomu aj ja, že susedské problému privodili mojej mame rakovinu... proste ju v nej zobudili.
Takže....
Kraaaasne myšlienky ti tu napísali ženy a s mnohymi sa stotožňujem! Vezmi si z nich niečo a áno, myslí viac pozitívne! 😊✊✊

elvia
15. aug 2022

Ver že tvoje myšlienky majú obrovský vplyv na tvoj život,tvoje myšlienky sú tvoja energia,tvoja vibracia smerom k vesmíru všetko čo mu vyšleš sa ti vráti ako bumerang či dobré alebo zlé.. akékoľvek pestované strachy sú vždy negativum,pokým to nepochopíš nečakaj vo svojom živote nič pozitívne.Ako píšeš čím viac niečo chceš tým viac sa ti to vzďaľuje .. brzdíš si sama svoju životnú energiu ,zbav sa svojich strachov, zničia ťa.