icon

Má žena s kočíkom prednosť na pošte?

26. jún 2024

Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem

natalka13
29. jún 2024

Stale nechapem co tolko ludi chodi na postu.
Eharky, balikoboxy, skovensko.sk, efaktury....

mircalla
29. jún 2024

@tomasisa A teda nie, nemam chut sa davat obsluzit robotom v kaviarni, ale nie som ani zaseknuta v 80tych rokoch ako ty. Tie svoje nostalgicke spomienky na socializmus a Smeracka retorika su uz otrepane v kazdej teme. Nabuduce ak mas chces spomenut, skus ma oznacit a napisat bez preklepu
Pouzivat len cash a nemat IB to je uz iny extrem

natalka13
29. jún 2024

@kristiii ake somariny vymysla?
Ty mozno jazdis zadara, iny nie. Jasne ze je to naklad.
Alebo nas argument ved je to firemne auto?😂 to ludia radi pouzivaju, co o podnikani vedia prdmakovy

natalka13
29. jún 2024

@tomasisa nik nebere pracu pokladnickam ani casnikom....je ich obrovsky nedostatok.
Nik to nechce robit

mircalla
29. jún 2024

Celkom ma zaujima, ako tie, co pouzivaju len cash riesia cestovanie. Ubytko sa bez karty v zahranici booknut neda, ani letenka. CK sa da platit jedine IB, nepoznam nikoho, kto pride na pobocku a vyplacne tam peniaze cash. Sedite kvoli tomu doma?
Dialnicnu znamku si tiez nekupite, lebo online?

diaszoky
29. jún 2024

Asi troll kedze autorka neodpoveda

maranco
29. jún 2024

@mircalla z tých čo poznám tak fungujú takto, účet v banke síce majú, tam im chodí príjem, ale väčšinu peňazí vyberú naraz v bankomate (vraj aby im z účtu niekto neukradol)
na prípadné mimoriadne prevody chodia do banky, tam zadajú prevodný príkaz (sťažoval sa mi aký je už drahý poplatok či mi môže doniesť peniaze a ja pošlem na účet), niektorý mali nastavené trvalé príkazy, ak chcú niečo z Číny objednám im a donesú/pošlú po niekom hotovosť
dobitie kreditu na mobil idú na poštu/trafiku/predajňu, jednoducho tak sú zvyknutý a nebudú to meniť ani sa učiť niečo nové IB/mobil
nedávno som riešil booking pre nich, jedna mi priniesla hotovosť, druhýkrát zo synovho účtu poslali peniaze
len paradox je že majú smartfóny, väčšina je aj na sociálnych sieťach a registrovaný vo všetkých možných zákazníckych kluboch (tam už im sledovanie nevadí)

natalka13
29. jún 2024

@mircalla nikam nechodia.

mon8060
29. jún 2024

Prečo by si mala mať prednosť?🤔

gerrwie_girl
29. jún 2024

@diaszoky určite. Len na rozprudenie debaty. A očividne im to vyšlo 🙂

ela90041
29. jún 2024

@huginko presne tak, robit otroka retazcom zadarmo a este byt na seba hrdy, ze som strasne cool a moderny, lebo sa snazia vnutit myslienku ze nejaky cas tym usetris, by som si pozrela objektivne zatazove testy, kto rychlejsie prejde pokladnou s rovnakym tyzdennym nakupom, ked v samoobsluznej riesis vsetkom sam a v beznej pokladnik blokuje a ty si balis veci

maciatkolulu
29. jún 2024

@maranco nooo a paradox je,že treba aj základy slovenskej gramatiky ovládať,ako vážne,nie len bankovníctvo, zle sa to číta. Trochu sa douc. Lebo jedná sa o úplne základy. Za čo tretiaci dostávajú 5. Možno už aj druháci.

kristiii
29. jún 2024

@natalka13 jej prvý argument bol, že ich hlavný náklad je poplatok v banke za vklad. Zrazu, keď som spomenula vkladomaty, je najväčší problém doprava.
@maranco ty si zamieňaš konšpirátorov s ľuďmi, ktorí proste v bežných obchodoch či na pošte uprednostňujú hotovosť. Ja napríklad tiež, ale popri tom si sama normálne platím za booking, paušál mi ztrháva tiež z karty, platím online, keď niečo kupujem a je mi úprimne jedno, kto sleduje moje nákupy prostredníctvom platieb či aplikácií. Neverím na zidojasterov, ale hotovosť mi v niektorých situáciách jednoducho vyhovuje. A nechápem, prečo s tým majú ľudia ako ty problém, veď teba nikto nenúti ju používať. A rovnako je to aj so samoobsluznymi pokladňami. Veď komu sa chce čakať fronta nech čaká. Mne, ktorá preletím samoobsluznymi (ak sa dá platiť v hotovosti), to môže byť úprimne jedno.

maranco
29. jún 2024

@kristiii pošta nie je banka a ísť na poštu postaviť sa do radu preto že chcem zaplatiť šeky za peniaze ktoré som si predtým vybral z bankomatu nedáva vôbec logiku, iba robí zbytočný rad na pošte a keď vidím človeka že si dlhú chvíľu kráti hladkaním smartfónu, to mohol ušetriť čas sebe aj mne a na poštu vôbec nechodiť keby si to vybavil z toho mobilu

mircalla
29. jún 2024

@maranco Presne tak. Cele je to o tom, ze to setri cas

kristiii
29. jún 2024

@maranco nie všetko v živote musí dávať logiku. Ako som písala, mne zas napríklad nedáva logiku, že si ľudia objednávajú každý deň nejaké lacné blbosti z Číny a chodia si ich vyzdvihovať na poštu a tiež tým vytvárajú rady a ešte k tomu aj zahlcujú planétu, ale tak je to ich život a ich rozhodnutia. Či takí, keďže si za tieto veci zaplatili kartou, už na to majú väčšie právo, ti predlžovať čakanie na pošte?

beton
30. jún 2024

dieťa do nosiča, do šatky a môžem stáť v rade aj celý deň...

maciatkolulu
30. jún 2024

@beton akože,rozmýšľam,že aký je rozdiel medzi jaciacim dieťaťom v nosiči a v kočíku, nejako nevidím,okrem toho,že štát "celý deň " s tým nákladom je dosť blba predstava.

tomasisa
1. júl 2024

@mircalla a teraz sa citis nieco viac? ako male decko si...kde budem casch pouzivat v buducnosti je este otazne...

mircalla
1. júl 2024

@tomasisa Citam sa hlavne slobodne. Ty asi nie, kedze si bez karty a IB nevies booknut ani dovolenku. O kupe nehnutelnosti ani nehovorim a mohla by som pokracovat

tomasisa
2. júl 2024

@mircalla nechcem, ja sa citim slobodne ,kym mi niekto nediktuje ako mam platit..kartu mam,aj ucet v banke...ale nevyuzivam IB ani online prevody , a dovolenku si zavolam vsade kde potrebujem...ak si chcem rezervovat ubytko, ak sa neda maju smolu, pojdem o dum dal...a tam necham moje peniaze...uz prosim Ta nezahlcuj autorke diskusiu o kociku na poste, uz vieme vsetky ze si in a moderna a progresivna a ja som z jaskyne...fanfara-potlesk...pre Teba😉

dada0902
2. júl 2024

Mňa tiež nepúšťali ani som to nečakala ze pustia

mircalla
2. júl 2024

@tomasisa A prosim ta, kde ti rezervuju ubytko, ze si zavolas? Lebo taka existuje mozno na Slovensku, velmi malo ich je, v zahranici nikde. A ako si kupis letenku ci listok na bus do zahranicia?
Tak ak sedis stale doma na riti a nikam necestujes, tak ti to asi nevadi. Ja som neni moderna a progresivna, tieto veci vyuziva takmer kazdy a funguju roky. Cize nic progresivne ani moderne, uplne bezne

miska1997
2. júl 2024

Prečo by mala ?

kristiii
2. júl 2024

@mircalla veď už ju nechaj, je snáď jej vec ako funguje, hlavne, že jej to vyhovuje. Toto už je ozaj také zbytočné rýpanie.

mircalla
2. júl 2024

@kristiii To moze presviedcat sama seba, ze jej tento system vyhovuje. X veci bez online platieb neurobi, takze bud to necha tak a skoncila pripadne s tym musi otravovat niekoho ineho.

natalka13
2. júl 2024

@mircalla presne ani k lekarovi online sa neobjedna.

mircalla
2. júl 2024

@natalka13 Ma asi vela casu a velmi limitovany zivot.

tomasisa
2. júl 2024

@mircalla preco myslis ze chcem chodit do destinacii kde to funguje len takto, tam kam chodim ja na dovolenku netreba nic z toho co spominas.. ano najdem si na internete telefonne cislo kontakt na hotel kde chcem byt ubytovana a zavolam...AT Chorvatsko...a ak by som sla na moju vysnivanu tak tiez si myslim ze telefony nikde v hoteloch neodlozili do muzei...ze ich pouzivaju stale...a ak nie ako som pisala vyssie...nejdem tam...
@natalka13 a k lekarovi sa neobjednavam on line...vsade maju t.c. , popripade cakarne....a nastastie k lekarovi chodim len na preventivku a ked som mala uraz...

kristiii
2. júl 2024

@natalka13 a prečo by mala? K mojim lekárom sa objednáva bežne telefonicky alebo osobne. Dá sa aj on-line, ale nemajú to ako podmienku. A keby aj, na to predsa stačí mať dobitý kredit.