Má žena s kočíkom prednosť na pošte?
Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem
@tomasisa A teda nie, nemam chut sa davat obsluzit robotom v kaviarni, ale nie som ani zaseknuta v 80tych rokoch ako ty. Tie svoje nostalgicke spomienky na socializmus a Smeracka retorika su uz otrepane v kazdej teme. Nabuduce ak mas chces spomenut, skus ma oznacit a napisat bez preklepu
Pouzivat len cash a nemat IB to je uz iny extrem
Celkom ma zaujima, ako tie, co pouzivaju len cash riesia cestovanie. Ubytko sa bez karty v zahranici booknut neda, ani letenka. CK sa da platit jedine IB, nepoznam nikoho, kto pride na pobocku a vyplacne tam peniaze cash. Sedite kvoli tomu doma?
Dialnicnu znamku si tiez nekupite, lebo online?
Asi troll kedze autorka neodpoveda
@mircalla z tých čo poznám tak fungujú takto, účet v banke síce majú, tam im chodí príjem, ale väčšinu peňazí vyberú naraz v bankomate (vraj aby im z účtu niekto neukradol)
na prípadné mimoriadne prevody chodia do banky, tam zadajú prevodný príkaz (sťažoval sa mi aký je už drahý poplatok či mi môže doniesť peniaze a ja pošlem na účet), niektorý mali nastavené trvalé príkazy, ak chcú niečo z Číny objednám im a donesú/pošlú po niekom hotovosť
dobitie kreditu na mobil idú na poštu/trafiku/predajňu, jednoducho tak sú zvyknutý a nebudú to meniť ani sa učiť niečo nové IB/mobil
nedávno som riešil booking pre nich, jedna mi priniesla hotovosť, druhýkrát zo synovho účtu poslali peniaze
len paradox je že majú smartfóny, väčšina je aj na sociálnych sieťach a registrovaný vo všetkých možných zákazníckych kluboch (tam už im sledovanie nevadí)
Prečo by si mala mať prednosť?🤔
@diaszoky určite. Len na rozprudenie debaty. A očividne im to vyšlo 🙂
@huginko presne tak, robit otroka retazcom zadarmo a este byt na seba hrdy, ze som strasne cool a moderny, lebo sa snazia vnutit myslienku ze nejaky cas tym usetris, by som si pozrela objektivne zatazove testy, kto rychlejsie prejde pokladnou s rovnakym tyzdennym nakupom, ked v samoobsluznej riesis vsetkom sam a v beznej pokladnik blokuje a ty si balis veci
@maranco nooo a paradox je,že treba aj základy slovenskej gramatiky ovládať,ako vážne,nie len bankovníctvo, zle sa to číta. Trochu sa douc. Lebo jedná sa o úplne základy. Za čo tretiaci dostávajú 5. Možno už aj druháci.
@natalka13 jej prvý argument bol, že ich hlavný náklad je poplatok v banke za vklad. Zrazu, keď som spomenula vkladomaty, je najväčší problém doprava.
@maranco ty si zamieňaš konšpirátorov s ľuďmi, ktorí proste v bežných obchodoch či na pošte uprednostňujú hotovosť. Ja napríklad tiež, ale popri tom si sama normálne platím za booking, paušál mi ztrháva tiež z karty, platím online, keď niečo kupujem a je mi úprimne jedno, kto sleduje moje nákupy prostredníctvom platieb či aplikácií. Neverím na zidojasterov, ale hotovosť mi v niektorých situáciách jednoducho vyhovuje. A nechápem, prečo s tým majú ľudia ako ty problém, veď teba nikto nenúti ju používať. A rovnako je to aj so samoobsluznymi pokladňami. Veď komu sa chce čakať fronta nech čaká. Mne, ktorá preletím samoobsluznymi (ak sa dá platiť v hotovosti), to môže byť úprimne jedno.
@kristiii pošta nie je banka a ísť na poštu postaviť sa do radu preto že chcem zaplatiť šeky za peniaze ktoré som si predtým vybral z bankomatu nedáva vôbec logiku, iba robí zbytočný rad na pošte a keď vidím človeka že si dlhú chvíľu kráti hladkaním smartfónu, to mohol ušetriť čas sebe aj mne a na poštu vôbec nechodiť keby si to vybavil z toho mobilu
@maranco nie všetko v živote musí dávať logiku. Ako som písala, mne zas napríklad nedáva logiku, že si ľudia objednávajú každý deň nejaké lacné blbosti z Číny a chodia si ich vyzdvihovať na poštu a tiež tým vytvárajú rady a ešte k tomu aj zahlcujú planétu, ale tak je to ich život a ich rozhodnutia. Či takí, keďže si za tieto veci zaplatili kartou, už na to majú väčšie právo, ti predlžovať čakanie na pošte?
dieťa do nosiča, do šatky a môžem stáť v rade aj celý deň...
@beton akože,rozmýšľam,že aký je rozdiel medzi jaciacim dieťaťom v nosiči a v kočíku, nejako nevidím,okrem toho,že štát "celý deň " s tým nákladom je dosť blba predstava.
@mircalla nechcem, ja sa citim slobodne ,kym mi niekto nediktuje ako mam platit..kartu mam,aj ucet v banke...ale nevyuzivam IB ani online prevody , a dovolenku si zavolam vsade kde potrebujem...ak si chcem rezervovat ubytko, ak sa neda maju smolu, pojdem o dum dal...a tam necham moje peniaze...uz prosim Ta nezahlcuj autorke diskusiu o kociku na poste, uz vieme vsetky ze si in a moderna a progresivna a ja som z jaskyne...fanfara-potlesk...pre Teba😉
Mňa tiež nepúšťali ani som to nečakala ze pustia
@tomasisa A prosim ta, kde ti rezervuju ubytko, ze si zavolas? Lebo taka existuje mozno na Slovensku, velmi malo ich je, v zahranici nikde. A ako si kupis letenku ci listok na bus do zahranicia?
Tak ak sedis stale doma na riti a nikam necestujes, tak ti to asi nevadi. Ja som neni moderna a progresivna, tieto veci vyuziva takmer kazdy a funguju roky. Cize nic progresivne ani moderne, uplne bezne
Prečo by mala ?
@mircalla preco myslis ze chcem chodit do destinacii kde to funguje len takto, tam kam chodim ja na dovolenku netreba nic z toho co spominas.. ano najdem si na internete telefonne cislo kontakt na hotel kde chcem byt ubytovana a zavolam...AT Chorvatsko...a ak by som sla na moju vysnivanu tak tiez si myslim ze telefony nikde v hoteloch neodlozili do muzei...ze ich pouzivaju stale...a ak nie ako som pisala vyssie...nejdem tam...
@natalka13 a k lekarovi sa neobjednavam on line...vsade maju t.c. , popripade cakarne....a nastastie k lekarovi chodim len na preventivku a ked som mala uraz...

Stale nechapem co tolko ludi chodi na postu.
Eharky, balikoboxy, skovensko.sk, efaktury....