Mačací budíček každé ráno
Ahojte,
mám rok a pol starú kastrovanú mačičku a už asi rok si neviem dať rady s tým, že ma každé ráno cca 5:30 budí.
Mysleli sme, že z toho vyrastie alebo pomôže kastrácia - nestalo sa. Skúšala som ju ignorovať alebo sa jej viac venovať - nepomáha.
Bola som s ňou u vet, či jej náhodou niečo nie je. Zhodnotil, že je zdravá a pravdepodobne to mraučanie bude len prejavom jej temperamentu..
Vedeli by ste mi prosím niekto niečo poradiť? Ako ju odnaučím ráno ma budiť? :(
Ďakujem
@marion09 aco bude ju s tym napchavat do konca zivota? To je rada teda
Skus jej zohnat partaka
mate vy problemy😅
Ved to je uplne normalne... my mame 6 maciek a vsetky sa okolo 4 budia a robia sceny. Najedia sa a spia dalej...
Tak asi má proste takú povahu ale moja švagriná ma tiež doma mačky a tie obe vstávajú tak skoro, oni proste nedokážu spať celú noc ako ty. Oni ale vstanú a prídu sa k nej túliť, ona ich väčšinou tak v polospánku poškrabká a vraj sa potom idú túlať po byte a dajú pokoj, jedine keď tak niečo zhodia tak ju zobudia. Skús sa s ňou večer čo najdlhšie hrať aby bola unavená poriadne
neviem o macke, ktora by sa nebudila o takom case.
podla mna len skusaju ci si ochotna s nimi zacat den.
u nas pomohlo, ze som sa naucila nereagovat. tie potvory vedia podla rytmu dychania a mikropohybu viecok a tvare zistit, ze ta ich mnaucanie zobudilo. takze som sa naucila ovladat sa a pokracovat v dychani a nehybani sa akoby som dalej spala. po case pochopila, ze ma proste nema zmysel budit a len sa ide najest a vycikat a zalahne naspat aj ona.
Náša mačka veľmi dobre vie, že ak otravuje, ide von z izby a dvere sa zatvárajú. Záleží na povahe mačky, či si to dá vysvetliť takýmto spôsobom, alebo je tvrdohlavejšia ako majiteľ. Možno by pomohla vhodná hračka. My máme loptičku s dierkami kam sa nasypú granule a mačka to musí kotúľať, aby granule vypadávali a najedla sa. Takto sa zabaví, pocvičí a naje v jednom. Skúste dávať väčšiu porciu granúl do takejto loptičky večer.
Mačky sú sčasti nočné tvory, aj tá naša sa v noci túla po byte, ale otravovať sa rýchlo odnaučila, keď k nám prišla, videla, že to nemá zmysel. Keď bola extra otravná, bola sama nad ránom zatvorená do inej izby aj s vodou a wc, jesť takto nedostala nikdy, až keď sme my normálne vstali.
@dom_ca je to uplne normálne
Aj naše mačičky vstávajú väčšinou o 5 -tej
INajtemperamentnejší je je Miško, tomu dám jednu kapsičku skoro ráno, vycikam sa a ľahnem si a spíme ďalej 😉

@dom_ca daj jej Dithiaden