Mačiatko sa trasie

princeznasevera
19. júl 2020

Mam otazku mam cca 10 tyzdnove maciatka a kocurik lezka chvilku nic potom akoby zatrasie a potom zas nic a potom zas. Neviete ci to je ok? V pondelok s nim behnem k vetovi.

77daniela77
19. júl 2020

Zima im nie je?Chuti im jest,hraju sa?

princeznasevera
autor
19. júl 2020

@77daniela77 ano papa vsetko

sigma510
19. júl 2020

Mam macky uz dlho, v spanku ich tiez ako malinke striasalo, alebo len labky sa im trepali, boli v pohode, su to maciatka. Pokial je inak ok asi mu nic nebude. Ono aj im sa mozno nieco sniva, tazko povedat. A hlavne oni su stale v strehu, vnimaju okolite ruchy aj ked spia, je to vidno hlavne na uskach, stale ich maju v pohybe, natacaju ich na strany. Pokial je aktivny, hravy, papa, tak bude podla mna v pohodr.

rene2
19. júl 2020

@princeznasevera a dávaš im mlieko? Ak áno tak teplé či studené?

77daniela77
19. júl 2020

@princeznasevera Myslim si ze mu nic nie je.

princeznasevera
autor
19. júl 2020

@rene2 mlieko uz nedavam prehana ich z neho

medeaa
20. júl 2020

@princeznasevera mi nehovor, ze si im davala obycajne mlieko... Su specialne macacie, urcene pre maciatka. Dnes ich kupis aj bezne v obchode v oddeleni s potravinami pre macky... Ak sa trasu v spanku, nic im nie je, to zvyknu maciatka casto. Ale ak to vyzera na nejake neurologicke problemy, isto veterinar.

princeznasevera
autor
20. júl 2020

@medeaa nie piju sunar.

medeaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
medeaa
20. júl 2020

@princeznasevera ak maju hnacky z toho, skus im rozpucit maciatkovsku kapsicku v troske vody, ale hlavne veterinar, hnacky mozu byt aj z parazitov 🙂

sigma510
20. júl 2020

Mlieko sa maciatkam ani velkym mackam nedava, myslim mlieko kravske, trvanlive alebo hocijake ine ktore my pit mozeme. Macka nema enzym na stravenie kravskeho mlieka, preto ich z mlieka prehana, ja davam max biely jogurt izbovej teploty aj to iba v pripade ze beru antibiotika, aby im nerozhodilo travenie. Ked mlieko tak iba na to urcene, macka ho inak nepotrebuje, je to masozravec v prvom rade, pokial ich macka sama odstavi od kojenia alebo su odstavene nasilu odobratim od mamy tak im mlieko uz davat netreba, pretoze spravidla uz okolo 4-6 tyzdnov maciatka byvaju este kojene ale zaroven uz prijimaju aj inu potravu. Stacia im bud granule pre maciatka alebo konzerva, pripadne co im mama donesie ulovene. Logicky, co sa mlieka tyka, pre macku to nie je prirodzena strava a vo volnej priode sa nema ako ku kravskemu mlieku dostat. Toto sa snazim vysvetlit aj mojej babke ktora stale do maciek dzga mlieko a v tom namoceny rozok. Lebo ved to jedia. Jasne ze jedia chuti im to, ale narobi problemy.